Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam e46 99r i mam pytanie co oznacza żółta kontrolka oleju zapala się i gaśnie na odpalonym silniku , stan oleju w silniku jest ok a co może byc tego przyczyną??????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli stan oleju jest oki to może świadczyć o błędnych wskazaniach czujnika, czyli czujnik do sprawdzenia.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

... chodzi o tzw. oil service - żołta to tylko przypomnienie , potem będzie czerwona - wymiana oleju i kasowanie inspekcji ...

PS. w starszych modelach przed tym były jeszcze zielone cegiełki które znikały wraz z przebiegiem - w Twoim modelu powinien pojawiać sie stan km do wymiany ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
no mi się wydaje że czujnik na pewno sie nie wiesza bo mi zawsze po odpaleniu silnika zapali sie ta żółta kontrolka i zgaśnie.......!!!!!! a co do inspekcji to jak ustawic aby wyświetlała się co 10 tyś km.........???
Opublikowano
no mi się wydaje że czujnik na pewno sie nie wiesza bo mi zawsze po odpaleniu silnika zapali sie ta żółta kontrolka i zgaśnie.......!!!!!! a co do inspekcji to jak ustawic aby wyświetlała się co 10 tyś km.........???

sam bym tak chciał co 10tyś km ale jak wykasowałem po zmianie oleju to wskoczyło odliczanie od 15tyś km , wcześniej wymiana była co 25tys km ale po 235tys km postanowiłem robić to częściej