Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę poprawić hamulce w w mojej 320d ale tylko na fabryczne od 330ci i mam z tym związane kilka pytań a mianowicie:

-co będę potrzebował do takiego przeszczepu , tarcze klocki zaciski wiadomo, co jeszcze???

-jakiej średnicy mam tarcze u mnie(przód i tył) a jakie są e 330ci?

-czy wystarczy wymienic sam przód czy całość?

-czy w 330ci i w 330cd są te same tarcze?

-jaki jest przybiżony koszt takiej operacji?

-czy jest coś lepszego od fabryki czy kupić w aso?

- i czy w ogóle warto robic taki swap?

bardzo proszę znawców marki o odpowiędż bo komletnie się nie łapie w temacie :wink: :wink: :wink:

Opublikowano

Bez urazy, ale chtba proywasz się z motyką na słońce :?:

Najpierw zapoznaj sie z tematem, układów ham. a potem kombinuj.

BMW ogólnie maja dobre jak nie bardzo dobre układy ham. ale jak zmieniać to moim zdaniem zamiast większej serii załóż klocki sportowe, plecione przewody i jakiś płyn ham. o podwyższonej tem, a jak będzie mało kup cos brembo.

W przypadku zmiany na seryjne, koszt nie będzie adekwatny do poprawy osiągów.

Moje zdanie :!:

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

330Ci i Cd mają te same tarcze.

Klocki zamiast fabrycznych można założyć Textara

nie wiem czy warto robić taki swap :duh:

I pamiętaj że mniejszych jak 17ki felg nie założysz....

może na resztę pytań znajdziesz odpowiedź na www.realoem.com :?: :?:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Warto zrobić taki swap, w 330Ci masz z przodu 325x25, a z tyłu 320x22, a w 320d 320x22 z przodu i 294x19, z tyłu, czyli tarcze są większe w 330Ci, będziesz potrzebował, tarcze, zaciski i jarzma, według mnie najtańsza opcja poprawy hamulców, na pewno będziesz zadowolony.
http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
Opublikowano

- i czy w ogóle warto robic taki swap?

Skoro seryjne hamulce nie wystarczaja (a sa bardz dobre) to mozesz zmienic, choc pamietaj o tym ze tuning diesla ktory z zalozenia zostal zaprojektowany do trzaskania trasek to srednio ciekawy pomysl. Pozatym domyslalem sie ze masz cos nie tak, bo seria naprawde niezle hamuje. Pozatym co za sport chcesz uprawiac dieslem ? to autko do spokojnej jazdy ;))

Xdrive

Koder

Opublikowano

Nie wiem co nie tak z twoimi hamulcami, ale moja coupe'ya z silniczkiem dwu litrowym ma bardzo dobre hamulce... :roll:

P.S. Jak chcesz mieć hamulce że samochód będzie stawał w miejscu to polecam hamulce z M3 ( E46 ). Naprawde robią robote :shock: :wink:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Lubie jak dobrze hamuje, to ważne poza tym w poprzednim aucie mialem hamulce rewelacyjne Golf R32 i tu też bym tak chciał, zresztą jak mawia mój Ojciec "wszystko się może rozlecieć a hamulce muszą być" :wink: