Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj ogladalem BMW 740d, rok produkcji 1999. Cena 45 tyś.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2078407

Auto sprowadzone ledwo co z niemiec, z uszkodzonym zderzakiem i zarysowanym blotnikiem i felga (juz naprawione).

Przebieg w ogloszeniu 259, gosciu gada, ze ma 170 i tu zaczynaja sie moje pytania.

Czy ASO BMW jest to w stanie jakos ustalic?

Auto wyglada bardzo dobrze, siedzienie niepowycierane, niewyslizgane, nie sa tez jakos szczegolnie wysiedziane.

Kierownica troszke juz wyslizgana, ale wyglada niezle (nie jest wytarta do tego matowego).

Wnetrze poza tym super - nic nie jest polamane, porysowane, jednie bagaznik troszke brudny (jakby ktos wozil worki z ziemniakami)

Auto wcale nie jest odpicowane, jest w trakcie rejestracji na polskie tablice.

Gosciu jest pewien o bezwypadkowosc (poza wspomniana kolizja) i zgodzil sie na jazdy probne po rejestracji i wizyte i ekspertyze w wybranym przeze mnie ASO albo serwisie.

Czy da sie ustalic jakos w ASO czy innym serwiscie stan silnika?

Wiem jak wrazliwe sa nowoczesne diesle.

Co sadzicie?

Opublikowano

w grudniu sam kupowalem u nich moja Bawarke.

Stan idealny perła . Ale mialem szczescie.

Wiesz oni maja mase aut i moze sie pomylili w ogloszeniu z tym przebiegiem.

W orginalnych kluczach jest zakodowany przebieg wiec jak pojedziesz do ASo to powinni to sprawdzic .Ale tam mają ceny kosmiczne. Jesliby jednak nie umieli by tego zrobic dam Ci nr tel do mojego kolegi experta co ma sprzęt by sprawdzic Ci wszystko w tym aucie . Warsztat miesci sie w Tarnowskich Górach tj 55 km od tego komisu. Ten moj znajomy juz zęby zjadł na takich testach. Pisze nawet ekspertyzy do sądu jak ktos kogoś oszuka . Mega muzg. A specjalizacja to BMW .

Sam tez bylem u niego i przelecial mi auto wzłuż i wszerz ale nie znalazł nic .

Tez mialem odczyt z kluczyka .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

Odczyt z kluczyka uaktualnia się przy każdym włożeniu kluczeka do stacyjki i pobiera dane z przebiegu który jest pokazany na zestawie wskaźników! To jest odczyt czysto informacyjny. Idziesz z kluczykiem do ASO BMW i tam mają specjalne key-redery - wkładają kluczyk i wiadomo za ile jest przegląd inspekcja itd.

Swoją drogą 740d cudowne auto! To z ogłoszenia ciekawie wygląda, trzeba sprawdzić

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Odczyt z kluczyka uaktualnia się przy każdym włożeniu kluczeka do stacyjki i pobiera dane z przebiegu który jest pokazany na zestawie wskaźników! To jest odczyt czysto informacyjny. Idziesz z kluczykiem do ASO BMW i tam mają specjalne key-redery - wkładają kluczyk i wiadomo za ile jest przegląd inspekcja itd.

Przebieg zapisany jest w reflektorach oraz skrzyni biegów.

Swoją drogą 740d cudowne auto! To z ogłoszenia ciekawie wygląda, trzeba sprawdzić

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

Troszke sie znam na autkach, ale nie jestem ekspertem i wydaje mi sie, ze jest samochodem w bardzo dobrym stanie.

Zarejestrowana bedzie gdzies za tydzien mze dwa - akurat sie to zbiegnie ze sprzedaza mojego autka.

bodziotg77 moze faktycznie pojade to Twojego koloegi i ta mala trasa bedzie stanowic jazde probna :wink:

Mam nadzieje, ze nie bede mial jakiegos poslizgu ze sprzedaz swojego i nie przejdzie mi to auto kolo nosa - choc ponoc takie dlugo stoja...

Opublikowano

jak cos to daj mi znac ! dziennie sprawdzam poczte wiec dam Ci namiar na tego kumpla mojego. Jestem pewien ze Ci pomoze.

Chce jeszcze dodac ze w tym warsztacie jest jeszcze trzech innych mechanikow co znaja bmw jak wlasna kieszen. Wszyscy a jest ich 4 maja BMKI . Jeden mial nawet niedawno 750 IL wiec zna samochodod od podszewki.

Ale ten o ktorym pisalem wczesniej to specjalista od komputerow i elektroniki. Dwoch innych to mechanika ogolna a ten 4 to alarmy i troszke elektronika.

Tylko obawiam sie ze moga miec dziwne miny w tym komisie ze chcesz tak daleko jechac , bo jakby nie bylo to kilka godzin z głowy a jeden musi jechac z Toba .

Everyday I’m hustlin'

Opublikowano

bodzio to brzmi jak adres warsztatu z pod ciemnej gwiazdy :P - oczywiscie zart :)

A co sprawdzania przebiegu, to kiedys tez udalem sie do salonu BMW Inchape Motor Wrocław i Pan z serwisu powiedzial mi tak, taka operacja kosztuje 160 zł + VAT ale jezeli ktos to dobrze zrobil to nie ma mozliwosci odczytania orginalu, to co probujemy ? nie dzieki :P szkoda mi 160 zł :P

Opublikowano
bodzio to brzmi jak adres warsztatu z pod ciemnej gwiazdy :P - oczywiscie zart :)

A co sprawdzania przebiegu, to kiedys tez udalem sie do salonu BMW Inchape Motor Wrocław i Pan z serwisu powiedzial mi tak, taka operacja kosztuje 160 zł + VAT ale jezeli ktos to dobrze zrobil to nie ma mozliwosci odczytania orginalu, to co probujemy ? nie dzieki :P szkoda mi 160 zł :P

hehe ! chlopaki wiedza co dobre i maja bmki.

Nie jest to dziupla :) tylko dobry warszat.

Kazde auto u nich robie i jestem zadowolony.

A furska tam stoją takie ze czasem nie moge uwierzyc.

Everyday I’m hustlin'

Opublikowano
Jeszcze nie, bo jeszcze nie jest zarejestrowane,a trafila mi sie jeszcze jedna okazja, ktora biore pod uwage.
Opublikowano
Jeszcze nie, bo jeszcze nie jest zarejestrowane,a trafila mi sie jeszcze jedna okazja, ktora biore pod uwage.

ja moja zarejestrowalem i ubezpieczylem w 2 dni .

Dodam ze sciagniete auto było z niemiec .

wiec przeglad , tłumacz , celnicy , urzad skarbowy , Wydzial komunikacji i PZu w dwa dni . Tylko AC za tydzien bo nie mialem alarmu i musialem zamontowac.

Everyday I’m hustlin'

Opublikowano
Fajnie, ale dlaczego w ogloszeniu napisal, ze 259 tys km, a w aucie jest 170 kkm ? Troche dziwne. Moze sie pomylil, a moze cofnal.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

No i nie kupilem tej E38, bo koszty ew. napraw sa astronomiczne - jak padna wtryski to komplet kosztuje 10000 :duh:

Trafila mi sie piekna E39 za dobra kaske - narazie mi wystarczy.

Opublikowano
No i nie kupilem tej E38, bo koszty ew. napraw sa astronomiczne - jak padna wtryski to komplet kosztuje 10000 :duh:

i słusznie e39 to tez miodzio wozek. Zapodaj fotki jakies i napisz jakie ma serce.

mowisz 10tys papieru kosztują wtryski ??? to ciekawe ile do mojej 520d kosztują ?

Everyday I’m hustlin'

Opublikowano

i słusznie e39 to tez miodzio wozek. Zapodaj fotki jakies i napisz jakie ma serce.

mowisz 10tys papieru kosztują wtryski ??? to ciekawe ile do mojej 520d kosztują ?

Dzisiaj zrobie fotki, a model to 528i, chcielem 530i/540i ale uwazam, ze moje 528i jest w lepszym stanie niz wiekszosc 530i/540i na rynku samochodow uzywanych. Jezdzi sie swietnie.

A co do Twoich wtryskow to mysle, ze tak 4-5 kPLM :D

Opublikowano

Oto ona:

http://img83.imageshack.us/img83/4520/obraz073vi0.jpg

Jak bedzie chwila to zrobie sesje czystego autka i zamieszcze w galerii.

Opublikowano

no i bardzo dobrze . BArdzo ładna bo czarna i te listwy chromowane .

BArdzo mi sie podoba. Napisz jaki rok przebieg itp.... jaki wypasik i jak mozesz cene jaka dales . Widze ze na rej z Tych wiec juz zarejestrowana.

pozdro dla Ciebie

Everyday I’m hustlin'

Opublikowano
no i bardzo dobrze . BArdzo ładna bo czarna i te listwy chromowane .

BArdzo mi sie podoba. Napisz jaki rok przebieg itp.... jaki wypasik i jak mozesz cene jaka dales . Widze ze na rej z Tych wiec juz zarejestrowana.

pozdro dla Ciebie

Rok 1997, 528i, skrzynia manual, przebieg 143 tyś. (na liczniku) - w rzeczywistosci jesli był przekrecony to niewiele, bo wnętrze jest w pieknym stanie, podobnie jak nadwozie, komora silnika i bagaznik.

Wyposazenie przyzwoite - xenony, czarna skora, automatyczna klima, podgrzewane siedzenia, lakier metalic, el. szyby i lusterka, poduszki, ASC, ABS, kola 17 cali ACS :)

Dalem 27 i ciesze sie ze nie kupilem tej 7er za 45, bo bym sie strasznie wyszczocil :twisted:

Opublikowano

no to polatasz nią hohoho . Ladna jest. MAsz z przodu ringi ? bo tył to chyba neony co ?

Cena adekwatna co do stanu. Nie tanio jak na rocznik ale na stan. Dobry wybór

Everyday I’m hustlin'

Opublikowano
no to polatasz nią hohoho . Ladna jest. MAsz z przodu ringi ? bo tył to chyba neony co ?

Nie mam z przodu ringow, ale na pewno beda - zastanawiam sie czy wsadzac ringi (takie jak z allegro) czy kupic cale lampy z xenonami po lifcie (tylko oryginal oczywiscie) i chyba jednak druga opcja bedzie lepsza.

Opublikowano

Nie mam z przodu ringow, ale na pewno beda - zastanawiam sie czy wsadzac ringi (takie jak z allegro) czy kupic cale lampy z xenonami po lifcie (tylko oryginal oczywiscie) i chyba jednak druga opcja bedzie lepsza.

tylko druga opcja ! nie kupuj podróbek . Tylko ze takie uzywki kosztuja 2500 pln wiec troszke duzo ale poprawa wizualna auta bedzie widoczna. A laik i tak nie pozna czy to 97 rok czy 01 .

Everyday I’m hustlin'

Opublikowano

tylko druga opcja ! nie kupuj podróbek . Tylko ze takie uzywki kosztuja 2500 pln wiec troszke duzo ale poprawa wizualna auta bedzie widoczna. A laik i tak nie pozna czy to 97 rok czy 01 .

Lampki kupie sobie na pewno.

Zastanawiam sie jeszcze nad pomalowaniem listew, boje sie tylko, ze bedzie problem z poskladaniem z tymi chromowanymi listewkami.

No wtedy to juz wogole z zewnatrz bedzie wygladac jak model po lifcie.

Nie orjetujesz sie ile kosztuja dywaniki welurowe w ASO?

Opublikowano

Lampki kupie sobie na pewno.

Zastanawiam sie jeszcze nad pomalowaniem listew, boje sie tylko, ze bedzie problem z poskladaniem z tymi chromowanymi listewkami.

No wtedy to juz wogole z zewnatrz bedzie wygladac jak model po lifcie.

Nie orjetujesz sie ile kosztuja dywaniki welurowe w ASO?

oryginalne dywaniki w ASO moim zdaniem będą kosztować ok 300PLN.

Jak będziesz potrzebował pomocy w określeniu stanu tego samochodu lub dokonania w nim jakiś przeróbek typu (lifting) to daj znać. Mam w tym duże doświadczenie dostęp do części i znam E39 bardzo dobrze. Co do lakierowania listew to nie ma z tym problemu ale ja i tak polecam wymianę przedniego zderzaka oraz listew dookoła na nowszy typ które były przewidziane do lakierowania.