Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
pomóżcie. potrzebuję informacji na temat zmiany przody w bmw e36 coupe na e46. co trzeba wymienić i ile to może kosztować.

Chyba pomyliłeś forum. :twisted:

Jeśli chcesz zmieniać przód z E36 na E46 to kup sobie E46 a nie rób takiego g... z samochodu. Jezu... jak można... :shock: :(

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

gdzies juz o tym bylo. co do pomyslu to uwazam ze wyglada zajebiscie!! jak bylem na zlocie to staly kolo mnie dwie jedna z przodem od e-46 druga od e-39.jak jest dobrze zrobione to jest luz i ladnie wyglada. najbardziej znana jest bmw alana (e-36 limuzyna na e-46) jak chcesz fotki jak to robil z opisem to daj znac na priv chyba gdzies w domu mam jego maila.

pozdro

Opublikowano
chlopie daj se luzu,robic cos takiego to dla mnie profanacja choc to ta sama "rodzina"ale powiedz jaki sens? :twisted: ja nie rozumiem takich ludzi i tak jak przedmowca powiedzial to nic innego tylko wiejski tuning...ale w sumie to jest jeszcze nic w porownaniu do tego co zrobil kolo z Honda crx a mianowicie dorobil reflektory od "mesia"okularnika do tego grill od E36 i jeszcze jakby malo tego bylo nadkola od oldcita bodajze i pomalowal to na czarny matowy ale wygladalo to jakby pomalowal farbami akwarelowymi.Takim to nalezaloby mozg przeszczepic bo ja nie mam dla nich tolerancji po prostu nic, zero i tyle :twisted:
bede mogl wyprzedzac
Opublikowano

Mysle ze taka przeróbka bedzie budziła smiech i usmiech w złym słowa tego znaczeniu. To tak jak przerobić malucha ma mercedesa, czyż nie smiesznie to wygląda. Podobnie bedzie z e36. To tak jakby do wytrawnego wina dosypywać cukru :? :shock: :D , lepiej kupic sobie półwytrawne.

Pozdrawiam

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Może się na mnie tak samo "rzucicie" jak na autora wątku ...

Jeżeli kolega chciałby coś takiego zrobić to niech zrobi i jak coś ktoś wie na ten temat niech mu pomoże ... brawo premier ! ;-)

99% ludzi i tak nie pozna, że to przeróbka, nawet jakieś 50-60% tzw. BMW-owców na pierwszy rzut oka tego nie zauważy i będą myśleli, że to E46 ... Oczywiście dla prawdziwego fana BMW to chyba profanacja ... Ja jestem tolerancyjny na różne gusta i nawet różowego BMW przeżyje (ale ciężko - widziałem takie), ale jak właścicielowi się podoba ...

meelloonn - ostro zacząłeś - pierwszy twój post i od razu z "grubej rury", ale powodzenia i koniecznie pochwal się co zdziałałeś. Ja niestety nie pomogę - nie przerabiałem tematu ;-) :D Ale myślę, że nie jest to kłopotliwe, może troszkę być kosztowne ... Zgadaj sie z dobrym blacharzem, obejrzyj(cie) sobie dokładnie E36 i E46, kup części - wiadomo jakie : blachy, zderzak, reflektory itd. i dobry blacharz to ładnie dopasuje ...

Dla mnie podobną "profanacją" jest wrzucanie do 316 (z całym szacunkiem !) opon np. 225, felg 16-17" itd. lub do 520 - 245, 17" itd. ..., obniżanie i mocne (delikatne OK!) utwardzanie serii "7" (w "5" i "3" to wybaczę ;-) ), albo opony wystające poza błotnik ... ale jak właścicielowi sie podoba - to czemu nie ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Członkowie klubu
Opublikowano
99% ludzi i tak nie pozna, że to przeróbka, nawet jakieś 50-60% tzw. BMW-owców na pierwszy rzut oka tego nie zauważy i będą myśleli, że to E46 ... Oczywiście dla prawdziwego fana BMW to chyba profanacja ...

Zgodzę się że 99% ludzi w ogóle nie interesujących się BMW czy w ogóle motoryzacją tego nie zauważy. Ale ktoś kto się interesuje BMW zobaczy natychmiast że coś dziwnego jest w tym samochodzie. Zresztą trudno tego nie zauważyć: chyba wszystkie tego typu przeróbki jakie widziałem ograniczały się jedynie do przrobienia przodu i pozostawienia oryginalnego tyłu. Uwierz mi że samochód który ma maskę i światła od E39 a całe boki i tył od E34 wygląda żałośnie, choć każdy z tych modeli osobno jest piękny.

A dla prawdziwego miłośnika BMW to nie chyba, ale na pewno jest profanacja... Barto dobrze to ujął...

To tak jakby do wytrawnego wina dosypywać cukru, lepiej kupic sobie półwytrawne.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Aaaa, to troszkę się zgodzę ... należałoby raczej przerobić przód i tył ... tym bardziej, że z tyłem powinno być prościej i taniej ... Ale jak chce taką chybrydę ;-) :lol: :lol:

A może autor chce przerobić i przód i tył, ale pyta tylko o przód ... może by się ponownie odezwał ... i powiedział tez co juz wie na ten temat - napewno oprócz krytyki, też wiele osób postara się mu pomóc ... ale najlepiej jak będzie dialog z autorem - no i ... wywołałem Cię do tablicy ;-)

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
już wszystko tłumaczę. mam e36 coupe (troszkę uszkodzony przód) i kilka części (lampy i zderzak od e46 M z 2000 r) - zdecydowanie się różnią od wyżej przedstawionego zdjęcia. pytałem więc czy ktoś już praktykował takie przeróbki.
  • 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
ja uwazam ze to dobry pomysl kazdy zmienia autko na taki sposob jak jemu sie podoba .

Oczywiście. Ale wtedy już go nie można nazwać miłośnikiem marki...

Pozdrawiam

Bastek

Opublikowano

milosnikiem marki wydaje mi sie ze dalej jest co najwyzej moze przestac byc milosnikiem danego modelu marki 8)

ja tez tak zamierzam sobie zrobic i wlasnie szukam kogos kto takie cos wykonywal...

i uwazam sie jak najbardziej za milosnika tej marki i bardzo mi sie podobaja e46 ale nei stac mnie na taka wiec przerobie e36 by byla podobna i moze w ten sposob nie jestem milosnikiem e36 i ok zgadzam sie bo wole e46 :P

znacie namiary na kogos kto takie cos zrobil ?

• Członkowie klubu
Opublikowano
milosnikiem marki wydaje mi sie ze dalej jest co najwyzej moze przestac byc milosnikiem danego modelu marki 8)

Jeśli ktoś na oryginalnym obrazie Rembrandta domaluje sobie trzy kreski (bo wg niego tak będzie lepiej wyglądało) to nadal jest miłośnikiem sztuki? Nie sądzę...

Tak samo w przypadku przeróbki np. E36 na E46. To zawsze będzie wyglądało źle. A to dlatego że jeśli miałbyś kasę na dobre zrobienie takiej przeróbki to znaczy że miałbyś kasę na kupno E46...

Pozdrawiam

Bastek

Opublikowano
Jeśli ktoś na oryginalnym obrazie Rembrandta domaluje sobie trzy kreski (bo wg niego tak będzie lepiej wyglądało) to nadal jest miłośnikiem sztuki? Nie sądzę...

Tak samo w przypadku przeróbki np. E36 na E46. To zawsze będzie wyglądało źle. A to dlatego że jeśli miałbyś kasę na dobre zrobienie takiej przeróbki to znaczy że miałbyś kasę na kupno E46...

Nic dodać nic ująć!

Podpisuje się pod tym... :wink:

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

Opublikowano

A ja Wam powiem tak.Kolega poprosil o pomoc,czy ktos robil,gdzie zrobic itp....uzyskal odpowiedz ??? nie! tylko krytyke.Chyba pytanie nie brzmialo co o tym sadzicie tylko jak i gdzie cos takiego mozna zrobic i za ile :) O gustach sie nie dyskutuje.Pomagamy czy krytykujemy? Pozdrawiam wszystkich

P.S. nie jestem zwolennikiem takich przerobek,jak sobie poscielisz....ja tym nie bede jezdzil wiec....jeszcze raz pozdrowienia

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
A ja Wam powiem tak.Kolega poprosil o pomoc,czy ktos robil,gdzie zrobic itp....uzyskal odpowiedz ??? nie! tylko krytyke.Chyba pytanie nie brzmialo co o tym sadzicie tylko jak i gdzie cos takiego mozna zrobic i za ile :) O gustach sie nie dyskutuje.Pomagamy czy krytykujemy? Pozdrawiam wszystkich

P.S. nie jestem zwolennikiem takich przerobek,jak sobie poscielisz....ja tym nie bede jezdzil wiec....jeszcze raz pozdrowienia

Popieram !!!

Z resztą się już wypowiadałem ...

Stronka

Opublikowano

ale zeby ktos sie wypowiedzial co przerabial bmke,

gdzies kiedys ogladalem na stronce w usa jak kolesie przerabiali bmki e36 na e46 slicznie to wygladalo :)

• Członkowie klubu
Opublikowano
ale zeby ktos sie wypowiedzial co przerabial bmke

Źle trafiłeś... na tym forum - mam nadzieję :twisted: - nikt się w takie coś nie bawi :wink:

Zapytaj gościa z forum Tuning.pl - PINIU

Miał lub ma taką

kolesie przerabiali bmki e36 na e46 slicznie to wygladalo :)

Taa... ślicznie... :twisted:

Najśliczniej przerobione są jednak TUTAJ

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
hehe bad look 46 jest ladniejszy i tyle :P no ale oki rozumiem ze stary wyglad Ci bardziej pasuje tak czy nie co nowsze zazwyczaj lepsze i ja uwazam ze jest lepsze :P pozdro
Opublikowano
Taa... ślicznie... Twisted Evil

Najśliczniej przerobione są jednak TUTAJ

OMG ale masakra szczere współczucia dla tych betek jak ktos mógł im tak zrobic takich to sie powinno zamykac w wariatkowie albo wiezieniu :( :evil:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.