Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam......JA jako osoba uczestniczasa w czynnym zyciu tego forum od niedawan, chcialbym zapytac innych urzytkownikow odnoisie kwestji nowych rozwiazan podzialu dzialow na poszczegolne modele, do tego mechanika, czesci itp......Cz sa inne osoby niz ja, ktorym sie to nowe rozwiazanie nie przypada do gustu( a jak wiadom o o gustach sienei dyskutuje)....moim skromnym i malo waznym zdaniem zostal wprowadzony jakis dziwny niepotrezbny chaos-forum w poprzedniej wersji bylo malo czytylene czasami, a w tej wersji juz wogole .........mnustwo porozrzycanych tematow w tych samych dziaalch....Czy ta wersja jest ostateczna opcja wygladu i funkcjonowania tej strony, czy bede jakies modernizacje udrazniajace prace forum?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja myślę że to kwestia przyzwyczajenia się do nowego. Ciekawe co na nowy układ powie kolega Rogers, który ostatnio głośno optował za zmianami :mrgreen:

Co to jest mnóstwo porozrzucanych tematów?? 10,15,20 a może 100?? Pamiętaj że trwa żmudne, wręcz ręczne przerzucanie poszczegolnych tematów do działów, bo niektórzy użytkownicy forum nie raczyli dobrze tytułować wątki, przez co Admin i Modzi muszą je przeglądać by wiedzieć co autor miał na myśli i gdzie to przerzucić :duh:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

tak to co jest napisszane to ejst prawda............

Ja jesli zmuszony bylbym cos juz modernizowac mialbym inna wizje na to , ale pwoiem szczerze, ze LUDZIE sie PRZYZWYCZAJAJ z czasem do czego si pozniej jest sie czasem trudniej odnalesc w tym forumowym zawijasie

przede wszystkim kiedy juz bym dzielil na modele, to tak aby w chodzac w jakis model powiedzmy SERIA 3 wyswietlaly sie wszytskie tematy tyczace sie tego modelu od starszych wersji do tych najnowszych a nie po jednym kazde osobno na stronie glownej ................moze dacie rade Administratorzy to jakos ulepszyc..........?!

Opublikowano

poprzednia wersja była dobra tylko brakowało opcji w szukajce żeby zaznaczyć szukaj tylko postów o modelu [Exx] i nic więcej do szczęścia nie było potrzebne oprócz wymuszenia na użytkownikach zaznaczania na jaki temat piszą nowy post.

ps ale jak się przyzwyczaimy to zobaczymy :wink:

Opublikowano

Ja wam powiem ,że jak pierwszy raz zobaczyłem nowy wygląd forum,to byłem lekko zagubiony,,ale minęło kilka chwil i juz oswojony moge powiedziec że mi sie podoba...

wszystko przejrzyście,nie musze wyszukiwac informacji spośród sterty tego co mnie wogóle nie interesuje.....

Jest OKI.

oczywiście słowa uznania dla grupy trzymającej władze za żmudne sortowanie postów..... :modlitwa:

...a swoja droga to ciekawi mnie czy pojawi sie pare nowych ostrzeżeń za niedpowiednie opisywanie postów... :twisted2:

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano
Według mnie stare było lepsze,przynajmniej na obecna chwile.Np.jeden z najbardziej szanowanych ekspertów Robertbmw odpowiadał na wiele pytań z różnych modeli,ciekawe czy teraz bedzie mu sie chciało wertować tyle działow........pozdro
Opublikowano
wszystko przejrzyście,nie musze wyszukiwac informacji spośród sterty tego co mnie wogóle nie interesuje.....

dokladnie, to jest wlasnie to co przyczynialo sie do uwag o upierdliwosci korzystania/szukania i wplynelo na decyzje o rozdzieleniu.. wystarczylo pol dnia, zeby caly ekran byl w postach np. tylko o e36 i e30; teraz kazda seria ma teraz swoja piaskownice, i jesli ktos nie chce to nie musi przekopywac sie przez pytania dotyczace pozostalych... ale oczywiscie moze :) jesli ktos mial chec czytania postow o wszystkich seriach to mysle, ze nadal bedzie to robil..

Opublikowano

do pawła sitek:

kolego, popracuj nad ortografią. oczy bola od "urzytkowników" itp

Opublikowano
nowa wersja jest....... lepiej nie pisac....ktos chyba za dlugo nad tym myslal...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
do pawła sitek:

kolego, popracuj nad ortografią. oczy bola od "urzytkowników" itp

no masz racje.....wszystko przez to, ze zawsze bylem uczony w kierunku technicznym ze wzgledu na takie szkoly i uczelnie jakie wybralem.....wiem, ze tez przestawiam litery w wyrazach

Opublikowano

Mam jak to mówią Schadenfreunde... pamiętam forum jeszcze sprzed wcześniejszych zmian. Wówczas na podobne pytanie co zrobić forum zaproponowałem właśnie to na co w tej chwili admin się zdecydował!

Szkoda, że musiała upłynąć kilkanaście miesięcy, ale zmiany są super! Pomysł cool! :cool2:

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano
Mnie się podoba, tylko te tematy powinny być z mechaniki jakimś skryptem przenoszone, bo wygląda jakby ktoś to ręcznie robił...

Po prostu przy przenoszeniu ktoś robi bład i zostawia kopię w starym dziale, przez to jest totalny bałagan. Trzeba w opcji "Zostawić link przekierowujący w macierzystym temacie?" zanaczac NIE ;)

pzdr

http://img484.imageshack.us/img484/852/logo04cq1.jpg

BMW E39 525 TDS, BMW E10 2002' 1972

Ducati 900 Monster, KTM 520 EXC Racing

Opublikowano

Uwazam, ze przez zmiany ucierpia najbardziej uzytkownicy malo popularnych modeli tj seria 1 czy Z. bo ktos kto nie ma to tam nie bedzie zagladal, a czesto jest tak ze ktos kto nie ma serii 1 czy Z mial podobny problem w swoim bmw i wie jak go rozwiazac, a ze nie zaglada do serii1 i Z to nie odpisze...

tez uwazam ze przedewszystkich nalezaloby usprawnic szukanie, dodac kilka opcji wyszukiwania i byloby ok.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

• Moderatorzy
Opublikowano
GP-T1000 to moze ten co ma 1 lub Z jak bedzie mial problem to sobie sam przejrzy fora innych serii i znajdzie rozwiazanie swojego problemu. Ludzie moze warto poswiecic troszeczke swojego czasu na rozwiazanie swoich problemow a nie oczekiwac, ze wszystko zrobia inni!! Czesci osob nie podobal sie stary uklad forum, teraz nie podoba sie innym nowy uklad, cos trzeba bylo zdecydowac. Forum bardzo sie rozrasta i dlatego zostalo podzielone aby latwiej wyszukiwac potrzebne informacje, jezeli ktos nie znajdzie odpowiedzi w "swojej serii" to musi poszukac w innych ale wydaje mi sie, ze w wiekszosci przypadkow taki podzial ulatwi sledzenie tego co kazdego interesuje najbardziej.
Opublikowano

mnie przekonuje prosta sprawa: niektore modele roznych serii przenikaja sie konstrukcyjnie, dlatego lepszym pomyslem byl wspolny dzial Mechanika.

a ze niektorzy nie potrafia poprawnie tytulowac postow? tylko czekac az w dziale "seria5" pojawia sie pytania o serie3. niektorych po prostu sie nie da nauczyc.

jesli mozna to ja glosuje za poprzednim ukladem forum.

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszy układ byłby taki, aby mechanika była wspólna dla wszystkich modeli, natomiast podzielona wg kryteriów - silnik/elektryka/zawieszenia itd.

Natomiast działy obecne poświęcone seriom są OK, natomiast dyskusja w nich powinna dotyczyć spraw nie mechanicznych, jednak związanych z poszczególnymi modelami.

pzdr

http://img484.imageshack.us/img484/852/logo04cq1.jpg

BMW E39 525 TDS, BMW E10 2002' 1972

Ducati 900 Monster, KTM 520 EXC Racing

Opublikowano
mnie przekonuje prosta sprawa: niektore modele roznych serii przenikaja sie konstrukcyjnie, dlatego lepszym pomyslem byl wspolny dzial Mechanika.

właśnie to mi przeszkadza w nowym podziale - jak będę chciał coś znaleźć odnośnie np. silnika m52, to i tak będę musiał przeszukać działy dot wielu modeli - jak będę coś wiedział, to właściciele piątek sie ode mnie tego raczej nie dowiedzą, bo do piątek raczej nie zaglądam (na szczęscie ja nie jestem fachowcem :wink: ...ale czy fachowcy zaglądają :roll: )

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

• Moderatorzy
Opublikowano

Zastanawiam się gdzie byli wszyscy ci przeciwnicy podziału kiedy o tym dyskutowano... Oraz gdzie teraz są zwolennicy podziału żeby zaargumentować dlaczego tak jest lepiej. :roll:

Od siebie mogę dodać jedynie, że:

- podział na poszczególne serie ma swoje plusy i minusy (i obiektywnie trudno stwierdzić których więcej)

- taki podział przy tak rozrastającym się forum i tak prędzej czy później trzeba by było przeprowadzić.

Póki co ten podział stał się faktem i chyba nie ma o czym dyskutować. Jeśli za jakiś czas okaże się że to było posunięcie bez sensu to powrót do starego układu będzie dużo szybszy i w zasadzie bezproblemowy. Chyba. :wink:

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

tez dodam od siebie ze na poczatku bylem przeciwny, niemniej widzac jak ludzie szukaja i pytaja jestem w stanie stwierdzic ze 'problemu z m52' szuka mniejszosc, wiecej osob zaklada tematy 'moja trojka mi slabo jedzie'; a przy takim stanie rzeczy i ilosci userow rozproszenie dzialow daje wzglednie wiekszy porzadek...

zreszta istnienie dzialow nie ogranicza mozliwosci szukania 'we wszystkim' bo wyszukiwarka nie zniknela, jedynie tematy za uporzadkowane w kilku workach - kto chce siedzi w jednym, jak tam nie ma to sprawdza we wszystkich... tak wiec ci co interesuja sie tylko wlasnym modelem maja lepiej, a ci co patrza globalnie nie maja gorzej...

Opublikowano
Admin pyta gdzie byli krytykujacy nowe forum predzej,a ja mam pytanie A GDZIE BYłA DYSKUSJA NA TEMAT ZMIAN NA FORUM?o ile pamietam to jeden koles wyskoczył z pomysłem jakie to fajne jest forum opla Vectry z takim własnie podziałem a za pare dni miałem info na meila,że przerabiacie forum,wiec prosze nie używajcie argumentów gdzie bylismy itd.bo nikt sie o nic nie pytał( i tak na prawde nie musiał pytac).Chyba sami widzicie ile macie zwolennikow tej nowej wersji,widac nawet po tym temacie,że oprócz klubowiczow(mysle że sa również modami-wiec swojej pracy sie nie krytykuje :norty: ) i admina to mozna powiedziec kilka osob pisze że jest ok.Ja uwazam,że stare było lepsze a w nowym nie moge sie jakos znależć.pozdrawiam
Opublikowano

Taaaa, a zaraz się wszyscy pobijecie :)

Mnie to tak na prawdę wisi, jak to forum wygląda i jakie ma podziały... a dlaczego? Bo wchodząc na forum deptam na "Pokaż posty od ostatniej wizyty" i przedzieram się przez ten gąszcz...

Myślę, że zamiast przekopywać forum, wystarczyłoby nauczyć piszących posty, żeby w nazwie wątku wlepiali "coś" charakterystycznego typu: [E34], [M50] lub podobne. Fakt, że szukanie teraz czy wcześniej to wielka próba cierpliwości.

Proponuję napisać skrypt, który uniemożliwi wystawianie nowych tematów, bez początkowego wyróżnika [] i tyle. Dotyczy to głównie działów związanych z mechaniką, elektryką i silnikiem. Na temat innych działów nie zabieram głosu.

Podział na 3, 5, 7 itd ma na pewno swoje zalety, nie przeczę, jednak ma również wady. Jeżeli szukam czegoś na temat silnika M50, to muszę przekopać 3 i 5, jeżeli szukam na temat zawieszenia lub silnika M6x... mam o wiele więcej roboty.

To takie jest moje zdanie i tej wersji się będę trzymał :)

Kai
Opublikowano

A moje zdanie jest takie że nie wyjdzie to na dobre.Otóż na tym forum z 1000 użytkowników tylko garstka ma naprawdę pojęcie o naprawach i tak się składa ,że raczej nie są to posiadacze trójek :cry: i wydaje mi się ,podkreślam wydaje mi się,że przestaną oni odwiedzać forum np.:seria 3

A wtedy na tym forum naprawdę nie bedzie sensu juz o nic poważniejszego się pytać,gdyż i teraz już ciężko czasem dostać odpowieź inną niż:"było. :search: "a bardzo często pomimo że było to i tak w postach nie ma odpowiedzi jak rozwiązać problem.A jeśli teraz z tego podforum znikną jeszcze ludzie typu Robert BMW i inni jeżdzący wyższymi modelami to niestety merytorycznie ten dział będzie bezwartościowy...Konkludując,jeśli będzie bezwartościowy,to zaczną z niego znikać ludzie i odwiedzać oraz coraz bardziej angażować się na innych forach(chodzi mi o inne kluby)Ale to tylko takie moje skromne dywagacje z rana,pozdrowionka

Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20