Skocz do zawartości

lakier flip flop!

dean2

Rekomendowane odpowiedzi

planuje pomalowac swoje bmw i w zwiazku z tym mysle o lakierze flip flop jednak nie wiem na jaki kolor sie zdecydowac ponizej wklejam link z aukcja w ktorej sa rozne wersje lakieru pomozcie wybrac jakis kolor tak zeby nie zrobic z tego auta wiejskiej rajdowki mysle ze jakis ciemny bedzie najlepszy ale moze sie myle.. dodam ze na swojej e36 nie mam zadnych spoilerow i zadnych nie zamierzam zakladac orientuje sie ktos ile mniej wiecej powinno kosztowac samo lakierowanie calego auta?? pozdrawiam i dzieki za pomoc!

http://www.allegro.pl/item164848970_lakier_kameleon_flip_flop_active_fabryka_barw.html

planuje pomalowac swoje bmw i w zwiazku z tym mysle o lakierze flip flop jednak nie wiem na jaki kolor sie zdecydowac ponizej wklejam link z aukcja w ktorej sa rozne wersje lakieru pomozcie wybrac jakis kolor tak zeby nie zrobic z tego auta wiejskiej rajdowki mysle ze jakis ciemny bedzie najlepszy ale moze sie myle

najladniejszy bez wiejskiego szpanu to wg mnie 'gold/blue' z prezentowanej przez ciebie aukcji (widzialem na zywo i wrazenie jest bardzo ladne, ale wystarczajaco dyskretne zeby nie uchodzic za bicie po oczach tecza.. nadjezdza blekitny, odjezdza zloty), ew. z ciemnych 'silver/black', 'green/bronze'... unikaj gold/purple, emerald/lilla itp, ktore szalem byly jak ta farba weszla na rynek i sa dosc 'typowymi kameleonami' a wg mnie tymi jasnymi kolowymi polyskami robia z samochodu zabawke plastikowa zamiast go wylansowac..

Kameleon jak kameleon... ale przede wszystkim poważnie bym się zastanowił nad wyborem firmy, w której dorobią Ci lakier. W ogłoszeniu widzę, że cena wynosi 500zł/l. Musisz się liczyć z tym, że taki kameleon to spory wydatek. Za 500zł to raczej kameleon z niższej półki. Znajomy swego czasu malował kameleonem z Kolor Mixa i pojawiło się chmurzenie na lakierze, które strasznie zapaskudziło całe auto. Poważnie bym się nad tym zastanowił na Twoim miejscu. Zróżnicowanie cenowe, a co za tym idzie - jakościowe - jest dosyć duże. Kameleony z wyższej półki chodzą po 2000zł/l. Wybór należy do Ciebie, pozdrawiam.

Glasurit Polska - Division of BASF - The Chemical Company

Profesjonalne dobieranie lakierów samochodowych.

Jest tylko jeszcze jeden drobny problem: zmiana koloru nadwozia wymaga GRUNTOWNEGO rozebrania samochodu na czesci, a potem zlozenia.

Malo ktory warsztat potrafi to zrobic na tyle profesjonalnie, zeby po takiej operacji wszystko bylo poskladane tak, jak fabrycznie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Mnie się lakier 2 kolorowy dużo bardziej podoba bo nie robi z auta takiej wsi jak kameleon.

Kto ma na swojej piękności diamentschwartz metalic ten wie że to wygląda dokładnie jak ten silver/black. Powiem Wam że różnica u mnie jest bardzo duża czasem auto wygląda na 100% czarne a czasem na 100% ołówkowe. Jak ktoś nie wierzy to mogę foty wkleić. Ogolnie to bardzo ładny lakier. Czarny pasuje do BMW moim zdaniem.

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg