Skocz do zawartości

Co oznacza gwiazdka w klmatroniku E46 ????? Niby banał ale..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No własnie co dokałdnie powoduje wcisnięcie guzika z gwiazdką...można sie domyślać ze jest to rozmrażanie, ale czy ktos wie dokładnie co powoduje ta funkcja ??
Opublikowano
chodzi mi o tą sniezynke miedzy nawiewem przedniej szyby (max) i podgrzewaniem lusterek i tylnej szyby. Klima chyba jest tam gdzie obieg zamknięty (AC)
Opublikowano
to w takim razie dlaczego na obiegu zamkniętym są 2 kontrolki ?? raz - obieg zamknięty 2- ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to jest automatyczny lub ręczny obieg zamknięty, tzn przy automatycznym trybie to klimatronik ma rozpoznać moment (jakieś smrody, spaliny czy cuś :8) ) przejścia na obieg zamknięty. Nigdy z tego nie korzystałem gdyż nie wierzę elektronice :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

aaaaa

a pierwszy jest automat czy ręczny ??

pisze ac na tym obiegu wiec myślałem ze to klima...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pisze raczej "A" a to znaczty że automatyczny :mrgreen: zresztą są tam dwie diody A może prościej byłoby zaopatrzyć się w instrukcję albo ją przejrzeć jeśli już masz? :lol:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

No tak...masz raje, zdawało mi sie ze to ac a nie a. Zwracam honor. Ale plama - to moje trzecie bmw :duh:

Ale pierwsze z climtronikiem - to na usprawideliwienie :roll:

pozdr

Opublikowano

I jeszcze dodaj, że to trzecie BMW, do którego nie masz instrukcji, to zostaniesz pożarty żywcem hehe

Poważnie, w instrukcji znajdziesz wiele ciekawych rzeczy.

Kai
Opublikowano
No nie miałem do żadnego...:) Wczesniej było 2x 325 E36 wiec filozofi nie było. A do compatca to powaznie musze sobie kupic. pozdr