Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam przednie reflektory Boscha a muszę zmienić te okrągłe wewnętrzne szkiełka bo są strasznie popalone i pożółkłe. Niestety do Boscha nie ma zamienników więc mam pomysł.

Czy mógłbym kupić szkła zkw/depo, wyciągnąć z tamtąd te okrągłe szkiełka i przymocować w swoich reflektorach?? Czy te szkiełka można wogóle wyciągnąć czy potrzebuję całego klosza? Czy one będą pasować do boscha?

No chyba że ktoś może mi poradzić inne rozwiązanie...?

Opublikowano

Witam.

Miałem ten sam problem tylko u mnie ktoś założył żarówki 100W i popliły sie szkiełka oraz odblaski i byłem zmuszony wymienić całe reflektory.Natomiast czy te szkiełka będą pasować czy nie to nie wiem ale zastanawia mnie czy aby takie kombinacje (zakładanie innych szkieł) nie będą miały wpływu na działanie reflektorów,żeby się nie okazało,że będą świecić wszędzie ale nie na drogę.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano
Cześć, ja mam właśnie ten sam problem w E36 compact. Moje soczewki są totalnie żółte. Czy będę musiał zdjąć ten główny klosz aby to naprawić? Czy lepiej oddać to komuś do zrobienia czy samemu się męczyć? Jaki może być koszt naprawy tego?
E60 3.0D 2004
Opublikowano
No dlatego najpierw pytam czy takie kombinacje są możliwe i czy pomogą :wink:

Odblaski są w dobrym stanie, nie chce kupować niepotrzebnie całych reflektorów. Wiem że popalone szkiełka to dość znany problem, czy ktoś je wymieniał? Jak sobie z tym radzić?

Witam ponownie.

W twoim przypadku nie ma potrzeby wymiany całych reflektorów i nie do tego zmierzałem ale może warto by było się rozejrzeć za oryginalnymi nowymi kloszami.Efekt,oświetlenie i szczelność lampy gwarantowana.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Shodan udało ci się rozwiązać problem? Bo mam taki sam w lampach bosch zrobiły się zółte.

Czy udało Ci się gdzieś dokupić szkła?

Opublikowano

witam,

ja mam ten sam problem. szkła od reflektorow i klosz są jakos zółte.

Ale mam pomysł: spróbuje wszystko od środka zjechać pastą polerską lekkościerną?

Myślicie, że jest sens?

Opublikowano

witam

mam ten sam problem te wewnętrzne szkła są żółte czy występują one jako osobna część bo lampa jest rozbieralna, i są one ze szkła czy to jest plastik ?? lampy BOSCH bez soczewki

kto ma jakiś pomysłl ??

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
No dlatego najpierw pytam czy takie kombinacje są możliwe i czy pomogą :wink:

Odblaski są w dobrym stanie, nie chce kupować niepotrzebnie całych reflektorów. Wiem że popalone szkiełka to dość znany problem, czy ktoś je wymieniał? Jak sobie z tym radzić?

Witam ponownie.

W twoim przypadku nie ma potrzeby wymiany całych reflektorów i nie do tego zmierzałem ale może warto by było się rozejrzeć za oryginalnymi nowymi kloszami.Efekt,oświetlenie i szczelność lampy gwarantowana.

Pozdrawiam.

to jest malo oplacalne, poniewaz same klosze kosztuja ponad 600zl w aso

a zamiennikow nie ma

do e38 kosztuja 100zl... w e36 sa tak drogie bo to nie sa same klosze tylko jeszcze srodki, tak mi powiedzieli w aso

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jam mam z kolei troszkę inny problemos ze szkłami, mam odpryski od kamyków. Poprzedni właściciel chyba po bruku często jeździł, bo i maska ma tego pełno. Znalazłem takie szkiełka - czy będą się nadawały to nie wiem, a koszt też niezadowalający dołożyć parę złotych i lampy nowe. W ten sposób mam dylemacik. Co lepiej kupić ? szkiełka:

http://moto.allegro.pl/item184835454_szklo_reflektora_bmw_3_e36_91_94_nowe.html

czy lampy ?

Opublikowano
Też mam boscha i szkla od krótkich przykopcone. Myśle czy by samych szkiel wewnetrznych w aso nie kupil i czy nie taniej bo to wyszlo niz cale lampy.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Pociągnę temat pożółkłych szkieł - czy udało się komus rozwiązać ten problem? Jakie, gdzie, za ile i czy w ogóle szkła można zastosować do lamp H7 Bosch (światła mijania)?
Opublikowano

Witam

Miałem ten sam problem ale rozwiązał się sam bo jakiś gówniarz w samochodzie tatusia wjechał próbował zajrzeć pod maskę mojej bejcy. :mlotek:

Najlepszym rozwiązaniem będzie kupienie nowych lamp bo kupno samych szkiełek graniczy z cudem. Przestałem wierzyć w cuda i kupiłem całe klosze Helli za 250 PLN od sztuki. Może i nie są orginalne ale od razu wyróżniają samochód.

Powodzenia w szukaniu.... :cool2:

Opublikowano
Dziś kupowałem klosz kierunku do e-36 i przyszedł gosciu z lampą o podobnej usterce. Regeneracja dwóch lamp kosztuje 150 zł. Tyle słyszałem. Tyle co widziałem w tych lampach to że wyglądały jakby były przepalone za mocnymi żarówkami. Ale wiecie to było w Gorzowie Wlkp. więc ceny mogą być różne. Nowiuśkie lampy ma za 500 zł. Tyle za nie dałem, bo moje Xenony nie przeszły badań technicznych. :( :( :(