Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłopaki jak was czytam to nie wiem czy moja naprawde jest az taka dobra. Ja swoja 525 tds e39 230 sie bujnołem spokojnie tak bylo na zegarach i caly bagaznik z 4 osoboami na 225/60 r16 i jeszcze miałem pod noga sporo. To ja nie wiem co wy tak placzecie. Nie narzekam brałem sie z X5 na autostradzie w niemczech to ona szla 200 to ja nie wiem co wy tak placzecie czy macie naprawde takie slabe autka czy sie boicie? Mam nadzieje ze do 250 juz sie bujne. Pozdro
  • Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Chłopaki jak was czytam to nie wiem czy moja naprawde jest az taka dobra. Ja swoja 525 tds e39 230 sie bujnołem spokojnie tak bylo na zegarach i caly bagaznik z 4 osoboami na 225/60 r16 i jeszcze miałem pod noga sporo. To ja nie wiem co wy tak placzecie. Nie narzekam brałem sie z X5 na autostradzie w niemczech to ona szla 200 to ja nie wiem co wy tak placzecie czy macie naprawde takie slabe autka czy sie boicie? Mam nadzieje ze do 250 juz sie bujne. Pozdro

To idz to zgłoś do księgi Guinessa! :D A tak na poważnie, to chyba Cię z leksza poniosło? Wydaje mi się, ze obrotów by Ci zabrakło :) A jeżeli chodzi o to X5, to myślę,że chłop nawet nie wiedział, ze się z Nim próbujesz "brać" :) Pewnie zajadał cheesburgera z Mc-a a drugą ręką trzymał komórę :) sorry...

BMW IS THE BEST! FUCK THE REST!

NO RISK, NO FUN :)

Opublikowano
a ja ze sie tak wtrace i zapytam czy 540 ma odciecie przy 250 bo niedawno mialem okazje jechac troszke szybciej i gdzies tak dobilem, tyle ze byl jakis zapas mocy ale droga sie konczyla i chcialbym sprawdzic czy dojdzie do tych 260 jak myslicie?? :twisted2:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano

ja moją 520d jechalem drogą Katowice -Opole 215 ale mysle ze jeszcze by z 5 km pokazala. Była noc i troszke slisko wiec sie balem szybciej jechac . W okresie letnim jeszcze moja nie jezdzilem wiec niewiem .

ALe uwazam ze 525tds 200 musi isc bez problemu.

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
525 tds 96 rok, przebieg 250 tys, automat, touring, alu 16' przód 215, tył 245 opony, Bez problemu 1 - 2 osoby w środku, pompa już słaba bo słabo jej idzie na odpalaniu na ciepło,,ja tym leciałem w polsce, po podlaskiej drodze 200-205 tak ok było,, katalogowo to to ma 207 km/h z automatem !!! No oczywiście można znaleść jeszcze jakąś górkę, wiatr w plecy i 5km/h doleci. pozdrawiam,,
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano

To idz to zgłoś do księgi Guinessa! :D A tak na poważnie, to chyba Cię z leksza poniosło? Wydaje mi się, ze obrotów by Ci zabrakło :) A jeżeli chodzi o to X5, to myślę,że chłop nawet nie wiedział, ze się z Nim próbujesz "brać" :) Pewnie zajadał cheesburgera z Mc-a a drugą ręką trzymał komórę :) sorry...

Stary to ile mam ci leciec i nagrac filmik? Czy wy macie dorżnięte auta z wloch? Bo tam same brudy jezdza a ludzie od nich kupuja bo najtaniej a to ruiny.

Opublikowano

Ale numer!!!! Nie wiedziałem, że taką dyskusję rozpętam :oops: Pragnę tylko zaznaczyć, że chodziło mi o 2,5TDS! Fajnie było poczytać o Waszych osiągnięciach, ale chyba nie ma co porównywac silnika 2,5TDS do..np 3,0D czy innych....prawda? :naughty:

Finch16 pytał:

"a masz jakieś inne jeszcze problemy??? np.odpalanie, falujące obroty,.... /??"

Otóż nie! Żadnych innych jakichkolwiek historii! Obroty stoją jak drut, odpala bez problemu na zimnym i ciepłym, spalanie tez w normie (bo chyba 6,5-7/100-trasa oraz 10/100-miasto, 12/100 przy -10st.C, to norma?).... Tyle tylko, że na autostradzie nie mogłem rozbujać do wiecej niż 160-170. Jak dla mnie to i tak zawrotna prędkość, ale chciałem sprawdzić...no i nie ....poszła wiecej!

Narazie nie zdam Wam relacji co było....bo jeszcze nic nie robiłem z tym. Nie mam kiedy :oops:, ale czytam wszystkie uwagi i podpowiedzi uważnie. Jak tylko coś z tym zrobie....dam Wam znać.

Opublikowano
Wojciech, jak na manualu to duzo Ci pali, mi w trasie jadac 90 na tempomacie/badz bez komputer wyswietla 5.2l/100 a w miescie w mrozach 9.2 a normalnie przy +kilku do 8.5l/100. Latem jeszcze nie miałem okazji jeździc :)
Opublikowano (edytowane)

hmmm. tak czytam ten post i nie wierze własnym oczom co 2,5 tds potrafi :jawdrop: . ja mam automat 96 rocznik i wiecej jak 210 (zaznaczam z górki nie pójdzie) na prostej w długim czasie rozpędzania może 205.

Także opisy że 230 to jeszcze z zapasem to nie wierze. 730d w automacie leci 220 i ani grama więcej (koniec obtorów) wiec jak na boga 2,5 tds który ma 143 KM leci 230??? coś sie tu komuś z silnikami pomyliło.

filmik 730d.

http://video.google.pl/videoplay?docid=-5958164928105522123&q=730d

a tu 530d E60 która jak wszyscy wiedzą na tym forum ma 218 KM i widać że dalej nie "idzie"

http://www.youtube.com/watch?v=72EOBqdMtg0

a tu "zawirusowana" e39 3,0d w automacie 240 na 18``.

http://www.youtube.com/watch?v=XWQkiRxhGwU

a tu zwykła 530d w której gościu stwierdza że wiecej nie pójdzie.

a tu 320d 150 KM.

http://www.youtube.com/watch?v=EIwiRR_uEgw

Nie chce tu nikogo obrażać ani wytykać ale wpisy 220 na luzie, 230 itp. w silniku 2,5 tds uważam za niepoważne.

No chyba że nie wiecie co macie pod maską. silniki zawirusowane na 200 220 KM to sie zgodze.

A powiem wam jeszcze inną ciekawostkę. dawno temu miałem honde civic 130KM i franca po zakupie nie chciała jechać szybciej niż 170. dwa miesiące gonienia jej po drodze szybkiego ruchu bez żadnych zmian i napraw bo wszystko było ok i osiągnęła licznikowe 210. jak to wytłumaczycie?? Mechanik stwierdził iż po prostu była "zamulona". Może to i Tobie dolega.

Pozdrawiam.

Edytowane przez kronos23
Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!
Opublikowano
witka. na autobanie w niemczech w dwie osoby tds touring 225tys.km. jechaliśmy ponad 200kmh :norty: ale jazda przy tej prędkości nie zaliczana jest do ekonomicznej :roll: , więc długo tak nie cisnąłem :roll:
jak by BÓG preferował przedni napęd to byśmy chodzili na rękach ;)
Opublikowano

O Efendi...

Wojciech, jak na manualu to duzo Ci pali, :)

Ale ja mam automat! Jak poczytałem troche na tym forum, to moja fura miesci sie gdzies w środku stawki pomiędzy minimalnym, a maksymalnym spalaniem. Zatem te 6,1-6,5-7,0/100 w trasie to chyba wynik normalny. Tak mi sieprzynajmniej wydaje,zwłaszcza jak na automat. Choćmoge sie mylić, bo to moja pirewsza :oops: beemka.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wojciech --> nie wiedziałem że masz automata :) wiec loooz :D

730d w automacie leci 220 i ani grama więcej

No ale ilę waży 730d a ile waży 530d ? Masa też robi swoje. A z drugiej strony wydaje mi się ze manuala można bardziej wyciagnąc na biegu...

Opublikowano
525 tds kombi.rocznik 98.Autostrada - 220km/h.

Gratuluje wreszcie ktos komu poszedl wiecej niz 210. A co do e38 730D to chyba masa ma duzo do znaczenia i automat. Pozdro

Opublikowano

Śledziłem ten temat i byłem zaskoczony tymi prędkościami TDS-ów o których piszecie. Wydaje mi się mało realne a wręcz śmieszne gdy ktoś mówi że jego TDS pójdzie 230km/h. Z waszych wypowiedzi wynika że po co mieć 3.0 diesla jak można tak samo śmigać owiele tańszym 2.5TDS-em. Panowie trochę realizmu lub ponownego wyskalowania prędkościomierzy bo chyba one wiele zawyżają.

Zgadzam się z kolegą Kronosem który to wprowadził trochę porządku i obiektywnie spojrzał na sprawę i sprowadził wszystkich na ziemię z ich oczekiwaniami.

Panowie wszyscy jesteśmy fanami tej samej marki ale traktujmy się z powagą .

Opublikowano
A moze kolegi TDS-ik da rade więcej niż 230-250 tylko jest zblokowany fabrycznie? :twisted2:

BMW IS THE BEST! FUCK THE REST!

NO RISK, NO FUN :)

Opublikowano
525 tds kombi.rocznik 98.Autostrada - 220km/h.

No cóż. 320d 150KM leci mniej niż 525tds. jak tu ktoś zauważył waga.. ale trójka waży chyba mniej niż piątka.... no chyba że sie myle.

Pozdrawiam.

Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!
Opublikowano

1992 rok, 290 tys przebiegu, 2,5 TDS + moduł TUNNNGBOX 164KM, opony tył 225/60/16 przód 205/65/16

Na austostradzie w serbii 200km/h (do tej prędkości zbiera się super), dalej juz nie próbowałem bo jazda robiła sie mało komfortowa ze względu na lekko walniętątylną felge. Wydaje mi się że prędkości rzędu 220 są do osiągnięcia w sprzyjających warunkach. :)

Pozdrawiam

wazik

Opublikowano

witam

panowie widze ze wszyscy pisza tu o predkosciach max a nikt nawet nie raczył wspomnieć o obrotach ,moja 325 tds z 94r do 205 przyspiesza w miare,ale do 210 to zółwim krokiem i przy tej predkosci ma juz 5 tys obr wiec nawet Salomon wiecej nie wydusi chodzby ja zarazil H5N1 ,słyszlem od kumpla ze ze swojej z 97r wydusił 230 ale mnie przy tym nie było wiec potwierdzic nie moge,nie wiem moze były rozne przełorzenia skrzyni i mostu ,ale na ten temat moze niech sie wypowie osoba zorientowana w temacie

Opublikowano
moja 325 tds z 94r do 205 przyspiesza w miare,ale do 210 to zółwim krokiem i przy tej predkosci ma juz 5 tys obr

ile?! musisz mieć jakieś przekłamania na obrotomierzu... do 5 tyś rozkręci się ten "nowy" diesel z biturbo z E60 i E90 (535d i 353d), ale z tds'em zabawa się kończy troszke ponad 4 tyś.

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano
moja 325 tds z 94r do 205 przyspiesza w miare,ale do 210 to zółwim krokiem i przy tej predkosci ma juz 5 tys obr

ile?! musisz mieć jakieś przekłamania na obrotomierzu... do 5 tyś rozkręci się ten "nowy" diesel z biturbo z E60 i E90 (535d i 353d), ale z tds'em zabawa się kończy troszke ponad 4 tyś.

przyjacielu jesteś w błędzie :nienie: bo moja bawarka z silnikiem M51 przy 4000rpm. to jeszcze super się wkręca :8) a "odcina" przy 5000rpm. :wink:

jak by BÓG preferował przedni napęd to byśmy chodzili na rękach ;)
Opublikowano
Potwierdzam, moja bunia wchodzi do 5 tys za każdym razem jak przytrzymam gaz w podłodze na kick down, na każdym biegu zamyka obrotomierz, na 4700 obr. zaczyna się kreskowane czerwone a na 5 ostre czerwone, ale u mnie wychyla się ponad 5 tys !!!! i to nie stonowi żadnego problemu !!!
Teraz to ja mam radość z jazdy :)