Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze zmienic gume na przegubie ta blizej tylnego mostu. Zastanawiam sie czy mozna dokupic jakis zestaw naprawczy zeby to wymienic? Ten przegob sie rozpina, czy jest z tym wiecej problemow?

PS. Rozpisałem sie z tymi pytaniami ostatnio... ;)

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
na ulicy Długosza masz dobrze zaopatrzony sklep bez problemu tam kupisz

Mówisz o Łodzi czy Zgierzu? Zaopatrujesz sie tam? Maja duzy dostep do części?

Opublikowano

Byłem właśnie na Długosza, osłona przegubu(cały zestaw naprawczy) - 95zł

Trzeba zamówić - czas max. 2 dni

Opublikowano
Jak będziesz szukał po sklepach osłony przegubu (manszety) to nie bierz najtanszej podróby i zwróć uwagę czy w zestawie jest tuba ze zwykłym smarem grafitowym z znacznie lepszym smarem molibdenowym. Przy wymianie osłony musisz rozebrać przegub i dokładnie go wymyć bo jeśli jakiś czas jeździłeś z uszkodzoną osłoną dostał tam się piach i woda a nawet sól które trzeba usunąc a cały przegub wypełnić smarem.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Temat trochę stary ale go odgrzebię tak dla przestrogi.

Jeśli ktoś będzie miał podobny problem to niech wyczyści przegub b. dokładnie. Mi spadła gumka (chyba manszeta), smaru trochę się na zewnątrz wydostało i tyle, zleciłem mechanikom naciągnięcie gumki. Po 15tys mam do wymiany całą półoś....

Opublikowano

No faktycznie trochę stary temat odkopałeś

Pod osłonę dostał się piach i razem ze smarem wytworzyła się pasta scierna, efekty widać...

Opublikowano
A nie wiesz może kolego gdzie całą półoś przednią lewą kupić do napędu x? cena w ASO to 1800 po negocjacjach, w internecie poniżej 1000 tyle, że używane... czy warto jeśli przebieg niewielki i ew z gwarancją czy nie bawić się w oszczędzanie bo można 2x stracić?
Opublikowano
Ja zaryzykowałbym z używaną, jest szansa trafic o niewielkim przebiegu. Jak nie chcesz ryzykować to tylko nowa wchodzi w grę. Zapytaj jeszcze w hurtowni czy sam przegub nie jest dostępny /najlepiej GKN lub Lobro/