Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bylem dzis w gliwicach z sklepie co ma czesci do BMW i spytalem o cene pior wycieraczek do e39 . Powiedzieli mi ze kosztuja 200pln.

Troszke mnie ta cena przeraza , czy sa jakies zamienniki np bosch za rozsadniejsze pieniadze ???

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bosch na allegro 120 zl lub valeo ok. 115 zl

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
bylem dzis w gliwicach z sklepie co ma czesci do BMW i spytalem o cene pior wycieraczek do e39 . Powiedzieli mi ze kosztuja 200pln.

Troszke mnie ta cena przeraza , czy sa jakies zamienniki np bosch za rozsadniejsze pieniadze ???

Bosch lub Valeo na allegro to 110-120 zł. W sklepie Bosch to 140 zł (np. Inter Cars bez zniżek). Mi w jednym sklepie w Gliwicach za chłodnicę powiedzieli 1200 zł, a w necie kupiłem oryginał nówkę za 600. Trza szukać, a nie kupować od razu u pierwszego lepszego :)

Adi
Opublikowano

a byles w gliwicach tam na tej ul bocznej tarnogorskiej ??

w takim domku maja sklep ?? i dodam ze wyjatkowo niesympatyczni .

potraktowali mnie z buta jakbym maluchem podjechal ( zreszta niewazne czym człowiek jest człowiekiem )

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
a byles w gliwicach tam na tej ul bocznej tarnogorskiej ??

w takim domku maja sklep ?? i dodam ze wyjatkowo niesympatyczni .

potraktowali mnie z buta jakbym maluchem podjechal ( zreszta niewazne czym człowiek jest człowiekiem )

Tak, tam raz byłem i więcej nie pojadę. Siedzi tam jakiś ludek i jak zobaczył auto to od razu zaczął mnie traktować jak wroga. Każde moje pytanie było kwitowanie "nie ma", "nie wiem" itp. Myślę sobie człowiek siedzi w branży to mi coś pomoże, doradzi, a on mnie potraktował tak jak mówisz - jak kierowcę malucha :). Widać za dużo ma roboty/kasy, że sobie olewa sprawę.

Jak jeszcze kilku niezadowolonych kierowców się znajdzie to może dodać ich do "Nie polecam" ?

Adi
Opublikowano

a nie dasz rady samych gumek wymienic??

ja ostanio wymianilem same gumki i jest ok.

tzn strone pasazera wymianilem na nowe pioro valeo 35zl dl 60cm

a strone kierowacy poprostu kupilem 2 gumki za 10zl i wymianilem roznicy w scieraniu nie ma zadnej,

Opublikowano

a strone kierowacy poprostu kupilem 2 gumki za 10zl i wymianilem roznicy w scieraniu nie ma zadnej,

Jak chciałem kupić same gumki to za OE w serwisie nieautoryzowanym w Wojkowicach :mrgreen: powiedzieli mi 150 zeta (sama guma)

Adi
Opublikowano

Jak chciałem kupić same gumki to za OE w serwisie nieautoryzowanym w Wojkowicach :mrgreen: powiedzieli mi 150 zeta (sama guma)

ile?? :roll: to chyba byly z dodatkiem zlota i platyny...

zwykle gumki jakies niby niemieckiej firmy alca 61cm 10zl za 2 sztuki sa ta gumki grafitowe i tak jak mowilem nie ma zadnej roznicy niz pioro valeo.

Opublikowano

niestety to takie koszty. gumli dedykowane do e39 150 zeta(champion) a kompletne wycieraczki orginalne ok 200 zeta. (BMW Mikołow na reymonta koło auchana)

Pozdrawiam.

P.S. lepiej zakupić jakieś gumki grafitowe i samemu wymienić. Powiem tak teraz wymieniałem w mojej CRV i stwierdzam że nie warto przepłacać na kompletne wycieraczki (koszt 20 zł)

Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!
Opublikowano

Witam!

Ja mam 2 komplety wycieraczek i je zamieniam co pół roku. Jak ściągam stare to zakładam do nich nowe gumy w miarę dobre (dwie za 40zł) i odkładam gotowe do użycia. Swego czasu kupiłem oryginały w ASO i wcaele nie były lepsze.

Można też kupić gumy na takiej plastikowej prowadnicy (prostsza wymiana), ale jeszcze nie wiem jak to się spisuje.

Pozdro.

Opublikowano
miałem juz championy, jakiees tandetne alca, różne inne badziewa. ostatnio kupiłem valeo silencio na allegro za jakies 70 zeta. gumy calkiem niezle, ale podobnie jak pozostałe po pewnym czasie okazały sie do wyrzucenia chociaz ich sskutecznosc na poczatku była wiecej niz zadowalajaca. Moi rodzice w swoich autach uzywaja plaskich valeo xtrm i jak narazie wydaje mi sie, ze to najlepsza inwestycja. maja dluzsza trwałosc niz te zwykle valeo silencio ... pozdrawiam
Opublikowano
Ja tez załozyłem same gumki koszt 7zł sztuka i od wiosny jest OK. Także według mnie szkoda kasy pakowac w wycieraczki oryginalne czy nawet valeo jak można miec za ta sama kase 10 kompletów gumek :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
ja tez uwazam, ze szkoda kasy na oryginały ale na valeo wydaje mi sie warto. sam obecnie mam wymienione piorka(alca za 8 zł), ale badziewie nie dosc ze maże to jeszcze wydaje nie przyjemne dzwieki przy pracy.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Nie wiem i nie pamiętam jak w E39 skonstruowanan jest wycieraczka od kierowcy .

W E 38 i w E34 tak było jak piszę poniżej .

Zwróć uwagę bo na 90% od strony kierowcy masz końcówkę mocowania ramienia wygiętą od dołu do góry a nie jak w większości aut z góry do dołu .

Wycieraczki będą pasowały pod warunkiem , że masz założoną przelotkę właśnie do takiego mocowania . Standartowo w paczkach z wycieraczkami są różnego rodzaju przelotki ale tych nie ma .

Ja aby nie kupować oryginałów za 200 zł w serwisie - - - kupiłem 1 szt Championa bo tylko on miał w zestawie taką przelotkę - od strony pasażera kupiłem zwykla za niecałe 20 zł - i jak myslisz która dłużej i lepiej zbiera - na pewno nie Champion.

Ostatnio pod Centrum handlowym kręcili się goście którzy proponowali wymianę - przyznam , że duża wiedza praktyczna z nich aż parowała .

Przelotkę nad którą niejedna stacja szybkiej obsługi pomłamała zęby zrobił w 15 sekund dokładając jakiś metalowy trzpień i za 50 zł mam 2 nowe wycieraczki .

I tak na koniec - powyżej 220 km/h oryginalana wycieraczka BMW lepiej zbiera i przylega - jest rzeczywiście widać różnicę ale poniżej tych szybkości zamienniki też nieźle sobie dają radę

Pozdro

Mario

Opublikowano
akurat w e39 jest specyficzny zamek i raczej o zadnych przelotkach i kombinacjach nie ma mowy :( Poprosty wycieraczki musza byc typowo do e39:(

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I tak na koniec - powyżej 220 km/h oryginalana wycieraczka BMW lepiej zbiera i przylega - jest rzeczywiście widać różnicę ale poniżej tych szybkości zamienniki też nieźle sobie dają radę

powyzej ilu? ja mam valeo, 2 spojlery (nie wiem czy tak wszystkie maja) i powyzej 140 km/h wycieraczki nie pracuja zbyt wydajnie

BTW w deszczu nie ryzykowalbym jazdy powyzej 220 km/h :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
u mnie oryginalne wycieraczki tylko zmienione gumki i przy 14 to juz podskakuja praktycznie :( także w deszcz wiecej sie nie jezdzi :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa