Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam takie pytanie chcialbym zalozyc xenony do dlugich ale mam pewien dylemat poniewarz jak wiadomo zarowka wyladowcza potzrebuje chwilki na rozgrzanie sie rozpalenie wiec czy w dlugich jak zamontuje to podczas normalnego wlaczenia beda swiecic bez problemu ale podczas tzw migania dlugimi chyba raczej bedzie maly problem poniewaz pzry krotkim blyskaniu tak jak to sie robi raczej nie zdaza sie naladowac czy jest na to jakis sposob co jak tzw bi xenony czy cos w tym stylu

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ksenon w światłach długich świeci po włączeniu świateł mijania ale jest ukryty za przesłoną i dlatego go nie widać. W momencie gdy chcesz mrugnąć lub właczyć światła długie to przesłona bardzo szybko odsłania światła i w ten sposób wyeliminowano tą ni dogodność z rozgrzewaniem się żarówki.
Opublikowano
Pomijając ze xenon musi chwilę świecić zeby osiągnąć swoją barwę światła to częste właczanie bardzo skraca żywotność xenonu. Jak chcesz miec długie na xenonie to kup soczewki bixenonowe i zamontuj zamiast swoich soczewek a będzie na pewno lepiej niz w ten sposób co chcesz zrobic. Jak montowałem xenon to szukałem w internecie i materiału jak chcesz to jest na kilka dni czytania więc nie ma sensu się rozpisywac bo znowu wybuchnie dyskusja na temat montowania xenonu bez samopoziomowania etc.
Opublikowano
Tak ja mam Xenony fabrycznie montowane w bMW e32 sa to jedne z pierwzsych helli jakie byly montowane ale sa oryginalnie zalozone w bmw i kwestia samopoziomowania akurat w moim przypadku nie ma nic wspolnego poniewaz mam tzw system nivo ktory reguluje ustawienie samochodu do obciazenia chodzilo mi o dlugie w tych drugich lampach

Opublikowano
Wiem ze chodziło ci o xenon w reflektorach od długich ale pisze ci że znacznie lepszym pomysłem będzie wstawienie soczewek bixenon w miejsce xenonowych jesli już chcesz przerabiać.
Opublikowano
No tak teraz juz wszystko jasne ale mija sie to z celem bo tak jak pisalem w mijaniach xenon mam a chodzilo mi raczej o cos w stylu raz fajnego wygladu na wlaczonych swiatlach dwa wykorzystania tych drugich wkladow od dlugich a tak po zapaleniu dlugich i tak i tak bede sie zapalaly te drugie wewnetrzne drogowe nie zaleznie od wymiany soczewki ze zwyklej na bi xenonowa wiec chyba dam sobie spokuj i zostane przy standartowych xenonach w mijania takie jak mam a w dlugie wloze te tzw :roll2: w kit xenony te nie bieskie zarowki typu osram badz hella i po sprawie dzieki za ino Pzdr

Opublikowano

Witam!

To jak już zamontujesz to napisz jak to się spisuje, bo jestem ciekaw. Też nad tym myślałem.

Obecnie mam wstawione soczewki BiXenon, no i jest lepiej niż fabryka, ale mogło by być jeszcze lepiej.

Co do skrócenia żywotu żarówek, to jest to całkiem prawdopodobne, ale biorąc pod uwagę ile się jeździ(włącza) na długich, a ile na mijania to chyba problem ten jest nieistotny.

Pozdro.

Opublikowano
Tak po obserwacjach wnioskuje ze takie osram tzw cool blue moze dac calkiem niezly efekt wraz z xenonem w mijanich bo jak wlaczy sie mijania i dlugie to az to wstretnie wyglada jak bys mial stare zolte zarowki znowu pzresada w postaci 100watowych ciagnie za soba konsekwencje w postaci wypalenia odblysnikow no i wytopieniu kostek podlaczeniowych wiec sadze ze jest to najbardziej optymalny a zarazem moze dac fajny efekt kwestia doboru zarowek hella lub osram bo te inne taiwan itp to nawet nie patrze :doh:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
dodam taka ciekawostke od siebie bo tez mam xenon na mijania ze w e46 zauwazylem i to juz w paru autach ze na mijania i drogowych xenon swieci tak samo jakby zwykla zarowka ale widac ze palnik xenon ciekawe jak to wyglada nawet ostatnio to widzialem jak mnie gosc puszczal mial mijania wlaczone i wlaczyl dlugie i od razu pelna barwa bez rozswiecania a tam sa cztery lampy pod jednym szklem ciekawe jak to wyglada ze dalo rade :dance:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
dodam taka ciekawostke od siebie bo tez mam xenon na mijania ze w e46 zauwazylem i to juz w paru autach ze na mijania i drogowych xenon swieci tak samo jakby zwykla zarowka ale widac ze palnik xenon ciekawe jak to wyglada nawet ostatnio to widzialem jak mnie gosc puszczal mial mijania wlaczone i wlaczyl dlugie i od razu pelna barwa bez rozswiecania a tam sa cztery lampy pod jednym szklem ciekawe jak to wyglada ze dalo rade :dance:

Ksenon w światłach długich świeci po włączeniu świateł mijania ale jest ukryty za przesłoną i dlatego go nie widać. W momencie gdy chcesz mrugnąć lub właczyć światła długie to przesłona bardzo szybko odsłania światła i w ten sposób wyeliminowano tą ni dogodność z rozgrzewaniem się żarówki.

W VW tuareg ... xenon podnosi sie do góry w momence właczenia długich

Opublikowano
no ale tam sa chyba cztery palniki dwa mijania sie swieca i to widac a jak ktos mi chce mignac to co one tez sie swieca tylko sa zasloniete??
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)