Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak sprzedawałem mój poprzedni samochód, jak ludzie dzwonili z ogłoszenia to bardzo często pytali czy jest klima-ja odpowiadałem że nie i było to dziękuje i koniec rozmowy. W dzisiejszych czasach coraz trudniej sprzedać "gołe" auto, rynek jest przesycony.
Opublikowano
tak czy siak jestem zwolennikiem tezy... lepiej bez klimy a ze zdrowym silnikiem a nie na odwrót ...
Opublikowano

Do dnia dzisiejszego żałuje że nie kupiłem auta z klimą :wink:

Osobiście nie kupił bym LIMUZYNY jaką niewątpliwie jest e39, bez klimatyzacji :wink:

Ale znam ludzi którzy uważają klimatyzację za zło konieczne :lol: i im by jej brak w samochodzie nie przeszkadzał :wink:

Osobiście jestem na NIE :wink:

Opublikowano

Takiej reakcji niestety się obawiałem.

Auto wygląda jakby wyjechało wczoraj z fabryki.

Opublikowano
Warto obliczyć koszty wstawienia klimy... i zainwestować.

powodzenia :modlitwa:

jakub no niestety prawda jest taka że pomimo tego jaki w Polsce jest klimat kupujesz auto za 30 tys złotych i w dodatku limuzynę to wypadało by żeby była klima nawet jakbyś jej miał nie używać - to taki standard. Ja w podobnej cenie kupiłem swojego TDS'a i powiem Ci ze pierwsze co jak patrzylem na Allegro za autem to sprawdzałem czy jest klima. Jak była klima to spradzałem czy jest multifunkcyjna kierownica :P. Słuchaj auta były sa i beda. Poczekaj, poszukaj (ja swojej z 0,5 roku szukałem), masz czym jezdzic. I tak jak koledzy pisza... V8 bez klimy ? no i bez to ciezko sprzedac. nawet teraz jak patrze nieraz na Allegro to widze te Bemki ktore ja ogladalem i niektore bez klimy bujaja sie do dzis....

Opublikowano

Witam

Przeceż w tym aucie JEST klima, tylko, że nie ma klimatronica.

I nie jest to zwykł klima typu włącz/wyłącz, lecz klima z ustawianą temperaturą. W lecie będzie działać tak samo wydajnie jak Wasze klimatroniki.

pozdro

Opublikowano
jak jest w idealnym stanie jak piszesz to ja lykaj , najwyzej sobie okna uchylisz latem , w koncu sa elektryczne :)

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

Ja bym sie akurat nie przejmował tym ze to auto nie posiada klimatyzacji.

Klimatyzacja nie jest elementem decydującym.Poza tym wentylacja w tym aucie mimo ze bez klimy działa napewno bardzo sprawnie.Nie wiem dlaczego wszyscy się czepiają tego braku klimatyzacji.

Jeśli auto jest w naprawde niezłym stanie to ja bym je kupił.

Opublikowano
Witam

I nie jest to zwykł klima typu włącz/wyłącz, lecz klima z ustawianą temperaturą. W lecie będzie działać tak samo wydajnie jak Wasze klimatroniki.

pozdro

Nie ma klimatyzacji wcale. Taka wersja, ma za to podgrzewane fotele :)

W sumie po co klima jak ma się 3,5 litra :)

Opublikowano
Napisze tak.Moj kolo z ktorym sprowadzalem auta mial Audi A3 1.8t.Spasione m.in 6 airbagow ale bez klimy.Jak chcial je sprzedac prawie zawsze jedno z pierwszych pytan:czy ma klime????Nie??To dziekuje.W...wil sie i zamontowalismy klimatronika.Efekt natychmiastowy prawie.Auto sprzedalo sie po trzech tygodniach.Moze to przypadek ale opisuje sytuacje ktorej bylem swiadkiem.A E39 bez klimy to naprawde rzadki przypadek.

oo= [] []= oo BokiemMuszeWchodzic

http://img514.imageshack.us/img514/9429/pic03097wo4.jpg

Diesel Driver

Opublikowano

Da się jeździć bez klimy - czemu nie - do niedawna jeździłem praktycznie tylko samochodami bez niej. Ale jak przyszło gorące lato - żar z nieba i 30 stopni w cieniu i toczysz się powoli w korku, to się ugotować można - jaki by ten nawiew nie był i tak zimnym nie będzie dmuchać jak się stoi w miejscu.

Jak szukałem samochodu, to klima była elementem koniecznym - mimo, że w E36 nie jest to już taki standart jak w E39 (choć jak widać też są bez a/c).

Opublikowano

Czarny kolor i V8 pod maską, i bez klimy ??!!!! :!:

Chyba nikt z Was nie jechał takim autem....

V8 wydziela od diabła ciepła.

Wiecie że w lato, silnik w ogóle nie stygnie w nocy ???

Jak rano w lato się odpala auto, to silnik jest jeszcze konkretnie ciepły, moment i ma temperature roboczą.

W zimie można wyłączyć nawiew, a i tak sie nie zamarznie.

V8 bez klimy w czarnym lakierze ??

Lepiej od razu się nadziać na ruszt i ugrillować.

Opublikowano
V8 bez klimy - prawie niesprzedawalne.

Pewnie, że sprzedawalne :!: Tylko nie w naszej strefie klimatycznej. :twisted2:

Elektryka foteli, V8 pod maską i brak klimy :!: :duh: Ułańską fantazje miał pierwszy właściciel.

Ja bym nie kupił takiego auta. Lepiej mieć R6 z klimą, niż V8 bez klimy. Gdyby to była eMka, to byłoby się nad czym jeszcze zastanawiać.

Opublikowano
Witam

pozdro

Nie ma klimatyzacji wcale. Taka wersja, ma za to podgrzewane fotele :)

W sumie po co klima jak ma się 3,5 litra :)

jestes pewnie?? ogladales to auto?? bo ja popieram Andrzej S. ze tam jest klima co widac na zdjeciu.

http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/15/1572/157280/15728084/157280849_5

bo do czego sluzy to 4 pokretlo?? sa 2 male skrajne pokretla od regolacji klimatyzacji. tak jak to bylo w e36 tylko w e36 pokretla byly po srodku.

a jesli sie myle to wyjasniejcie mi do czego sluzy 4 pokretlo??

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

nie ma klimatyzacji, dwa skrajne pokrętła są od regulacji temperatury osobno dla kierowcy i dla pasażera, drugie pokrętło od lewej jest od regulacji nawiewu na szyby, nogi i z środka, trzecie regulacja obrotów dmuchawy, wiem bo mam tak samo, a co do kupna to jak wszystko jest ok, silnik, zawieszenie, blachy i przebieg zgadza się z książką serwisową to ja bym brał, tak kupiłem swoje auto i jakoś nie narzekam za bardzo, wiadomo klima by się przydała więc zastanawiam się nad montażem koszt samej roboty to ok. 1200zł. do tego dochodzą części ok.1500 zł. komplet klimatronic,

wybór należy do ciebie

Opublikowano
nie ma klimatyzacji, dwa skrajne pokrętła są od regulacji temperatury osobno dla kierowcy i dla pasażera, drugie pokrętło od lewej jest od regulacji nawiewu na szyby, nogi i z środka, trzecie regulacja obrotów dmuchawy, wiem bo mam tak samo, a co do kupna to jak wszystko jest ok, silnik, zawieszenie, blachy i przebieg zgadza się z książką serwisową to ja bym brał, tak kupiłem swoje auto i jakoś nie narzekam za bardzo, wiadomo klima by się przydała więc zastanawiam się nad montażem koszt samej roboty to ok. 1200zł. do tego dochodzą części ok.1500 zł. komplet klimatronic,

wybór należy do ciebie

ok dzieki za doedukowanie. myslalem ze to jest tak jak w e36 ze jak nie ma klimy do standardowo jest jedno pokretlo od tem powietrza, klima polautomatyczna 2 pokretla a klimatronik przyciski.

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano

Ja bym bez klimy nie brał i tyle... W końcu to nie ostatnia okazja jaka się zdarza w życiu...

A latem takimi limuzynami jeździ się z zamkniętymi szybami :P bo jak nie to się wszyscy do okoła w korkach cieszą "kupił se brykę a na nabicie klimy go nie stać"...

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano
to co mowia inni to jest akurat uwazam najmniej wazne. wazne jest to czy tobie jest potrzebna klima, znam osoby ktore maja a nie uzywaja bo nie lubia. moj ojciec ma i tez unika klimy bo woli jak on to mowi "swierze" powietrze :mad2: a poaztym wysusza powietrze a niektorym to zle dziala na oczy. no istotny fakt tez jest taki ze bedzie cizko odsprzedac bo jak ktos juz sie kusi na auto z takim silnikiem za taka kase to chce miec klime tzw full wypas, auto szpanerskie co by ludzie nie gadali ze kupil taka fure a na klime nie stac :mad2:

Pozdrawiam

Grzesiek