Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu nie mogę odpalić auta na zimnym silniku. Jeśli temperatura zejdzie poniżej zera to muszę "zakręcić" co najmniej 3 razy aby auto odpaliło. Pompka paliwa na pewno jest sprawna. Carsoft pokazał błąd czujnika wałka rozrządu (vanosa) i błąd przepływomierza. Przepływomierz jest firmy siemens.

Auto to 320i z 93r. (silnik m50)

wymieniłem czujnik wałka rozrządu (vanosa) i coś się polepszyło ale nadal czasem muszę zakrecic 3

razy mam wrażenie jak by silnik się zalewał paliwem.Proszę o pomoc .

pozdrawiam Andrzej :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam sobie odpowiadasz. Byłeś na komputerze i wymieniłeś czujnik wałka, a komputer jeszcze pokazywał błąd przepływomierza, podłącz np inny sprawny i zobacz co się będzie działo. A tu jak ktoś bedzie znał odpowiedź to zawsze odpowie.
Opublikowano
WITAM może masz kiepskie świece i dlatego masz problem z odpaleniem auta polecam NGK może to być wina jeszcze przewodów WN wina cewek zaplonowych jak widzisz możliwości jest wiele
Opublikowano
to jesze raz ja przypomniało mi sie że ja też miałem podobny problem i winny był czujnik temp silnika
Opublikowano

witam

dzięki za odpowiedz trochę przegiołem mówiąc że nikt nie odpowiada ale gdzie mogę kupić taki czujnik mam BMW320i silnik m50,patrzyłem na allegro i nie ma czujników temperatu do bmw.

Opublikowano
tych czujników jest dwa ten co ty pokazałeś i jest jeszcze jeden ale to musisz sprawdzić na kompie w warsztacie