Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie, poszukuje speca, który potrafi podpiąc sterowanie na pilota do oryginalnego centralnego zamka w e36 touring, z końca 96 roku, silnik 2,0. Centralny posiada funkcje komfort. Zlece montaż, bo mi już ręce opadają. Szukam speca z KRAKOWA.

Pozdrawiam

Wojtek

Opublikowano
A podpiąłeś się pod pin 4 i pin 17 w centralnym??

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano

jestem zielony w tych tematach, elektryk próbował w wiązke w drzwiach, nie kombinowałem nic przy centralce, zresztą do końca niewiem gdzie ona jest - czy tam gdzie komputer, czy nad głośnikiem w nogach pasażera?

..widze że wiesz o co chodzi, więc proszę wytłumacz mi to tak jakbyś tłumaczył zupełnemu laikowi w temacie, jak jest w miare proste to se może poradze:)

Opublikowano
Mam stracha żeby iść ot tak do jakiegoś punktu, gdzie montują, bo już w 3 punktach kręcili nosem na e36, albo odrazu pędzili do wiązki w drzwiach - niechce więcej problemów, już jeden elektryk flejtuch nagrzebał i skończyło sie na tym że po wizycie u niego szyba mi przycieła kable od centralnego. więc jeśli ktoś może polecić jakiś punkt w Krakowie to OK, ale tak w ciemno to niema co
Opublikowano

Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby w takiej METROPOLII :wink: jak Kraków nie było zakładu montującego zabezpieczenia który nie poradził by sobie z zamontowaniem sterowania centralnym :lol:

Książka telefoniczna w dłoń i popytać po zakładach ;)

Opublikowano

Moduł centralnego jest po stronie pasażera, nad głośnikiem.

Powinna być taka czarna skrzynka z dwoma wiązkami kabli. W dłuższej wiązce masz te piny (są opisane). Podłączasz dwa kabelki od sterownika z pilota (jeden otwieranie, drugi zamykanie) i to wszystko.

Ja w swoim sedanie z grudnia 94 podłączałem sam (tylko roczniki do '95 podpina sie pod inne piny, mianowicie 24, 25) wszystko jest bardzo proste. Musisz jeszcze sprawdzić czy twój sterownik (ten z pilotem) ma sterowanie plusem, bo w bmw centralne zamki sterowane są właśnie +. Jak masz pytania to pisz na gg.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano
SUPER:) badzo dziękuje za pomoc, jesteście wielcy, jeszcze raz dziękuj i pozdrawiam wszystkich, najpierw spróbuje sposobu który podał "bmw316" a jak sobie nie poradze to chętnie skorzystam z tego polecanego warsztatu :)