Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem wentylator mi ciagle chodzi i nie wiem dlaczego kiedy wyłaczam kilme powinien sie wyłaczyc a on dalej daje na wysokich obrotach to jest BMW e46 1.9 benzyna z klima on ma tylko jeden wiatrak który ciagle chodzi i nie wiem czemu tak jest
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To prawidłowo że chodzi cały czas oby tylko nie za szybko :)

Poszukaj na forum pod hasłem visco.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czesc wentylator nie powinien chodzic.Tez mialem ten problem ale teraz jest eszysko ok.Wentylator zaczyna chodzic jak wlaczysz klime albo jak autko sie nagrzeje to wlacza sie zeby ostudzic uklad chlodzenia .Powiedz mi czy ten problem pojawil teraz, a wczesniej bylo ok Postaram ci sie pmoc ale musisz napisac cos wiecej czy autko bylo uderzone albo czu cos ostatnio przy nim robiles czy stalo sie to nagle bedzie mi wtedy latwiej podpowiedziec Pozdrawiam
Opublikowano
zadne visco ty masz tylko elektryczny wentylator i albo uszkodzony jest czujnik od cisnienia w ukladzie klimatuzacji, albo czujnik temperatury plynu,albo spadla ktoras kostka,albo sterownik od wentylatora
Opublikowano
Dokladnie tak jak pisze wyzej kolega i jeszcze mialem taki przypadek jak ktos nabil wiecej gazu do klimy to wtedy tez bedzie chodzil dlatego pisalem zebyc cos wiecej napisal czy cos bylo robione,ja tez sie mordowalem ze swoim wentylatorem ale kupilem od twojego modelu i jest inna elektronika i tez mi ciagle chodzil Pozdrawiam
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam was panowie ja mam taki problem ze wentylator wcale nie chce chodziś

czy moze tak byc przez to ze uklad klimy jest pusty i nieszczelny?

Opublikowano
Witam was panowie ja mam taki problem ze wentylator wcale nie chce chodziś

czy moze tak byc przez to ze uklad klimy jest pusty i nieszczelny?

Nie ma takiej możliwości. Najpierw sprawdź czy działa wentylator podając bezpośrednio 12V

Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek