Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Problem dotyczy e39 530i 10/2000 navi 16:9

Czytnik działa bez zarzutu problem natomiast jest z lokalizacją samochodu.

Czasem działa normalnie (zmieniają się współrzędne geograficzne) a czasem pozostają identyczne przez kilka godzin. W takim momencie nawigacja pokazuje mi że samochód znajduje się w miejscu w którym ostatnio działała prawidłowo lokalizacja. Nie udało mi się znaleźć zależności kiedy działa a kiedy nie.

Dodatkowe pytanie - czy to normalne że samochód ma datę produkcji 10/2000 a czytnik do navi 1/2001 ? Navi na pewno nie była dokładana bo mam wykaz dodatkowego wyposażenia i navi była od początku w tym samochodzie.

Znacie kogoś w okolicach Łodzi kto zajmuje się navi?

Opublikowano
ok. byc moze navi nie byla "dokladana" ale byla ulepszana. Tzn. w roczniku 2000 o ile sie nie myle powinna byc 4:3, a 16:9 weszly dopiero w 2001. Auto wyjechalo z fabryki z nawigacja tylko nie napisane masz z jaka :) Zobacz sobie jedna rzecz. Gdy wejdziesz do menu navi np. tam gdzie sie wybiera cel podrozy w prawym gornym rogu masz taki czarny kwadracik, jesli jest tylko czarny, to GPS nie dziala. Gdy pojawia sie na nim biale kropki np. 1,2,5,8 kropek to znaczy ze tyle satelit w tej chwili widzi Twoje auto (a konkretniej antena od GPS umieszona z tylu pod szyba). Do tego by Twoj gps odnalazl sie we wspolrzednych potrzeba sygnalu z conajmniej 3 satelit, wtedy pojawia sie tam napis GPS i juz masz namierzanie. Proponowalbym sprawdzic czy antena nie jest jakos mocno zaslonieta (taki czarny prostokacik) lub tez czy nie jest poluzowane podlaczenie anteny do czytnika.

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano

Navi 16:9 jest montowana od 9/2000.

Czytnik mógłbyć wymieniony, ze względu na uszkodzenie (np. na gwarancji ...)

Resztę informacji przekazałem na priv ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)