Skocz do zawartości

Gdzie jest umiejscowiony filtr paliwa w e46 320d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdzie jest montowany filtr paliwa w e46 320d.

napewno jest pod autem taki podłużny na wysokości fotela kierowcy

Koledzy wy mowicie o benzynach, a tam filtr paliwa ma o wiele mniejsze znaczenie jak w dieslach, dlatego jest na ogol montowany pod podwoziem :D .

W 320d 136PS jest on zamontowany w plastikowej obudowie tuz przy chlodnicy (lub jak kto woli nagrzewnicy :D ) paliwa, to ta mala chlodniczka z lewej strony, jest tuz pod maska :) .

pozdr.

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

W 320d 136PS jest on zamontowany w plastikowej obudowie tuz przy chlodnicy (lub jak kto woli nagrzewnicy :D ) paliwa, to ta mala chlodniczka z lewej strony, jest tuz pod maska :) .

I ma wielki plastikowy łeb od sruby z napisem 25Nm (dokrecanie)

Xdrive

Koder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czy filt w dieslu mozna wymienic bez zbednych ceregieli? tj. odkrecic i zamontowac nowy? czy silnik sie nie zapowietrzy?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Najprościej w świecie wyjmujesz stary i wkladasz nowy, nic sie nie zapowietrzy. Przy okazji polecam stosowanie filtrów firmowych np. Manna.
Jeśli BMW jest chorobą, to ja nie chcę wyzdrowieć.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy wy mowicie o benzynach, a tam filtr paliwa ma o wiele mniejsze znaczenie jak w dieslach, dlatego jest na ogol montowany pod podwoziem

Dzisiaj wymieniłem w swojej buni filtr i jest mocowany do podwozia w okolicy fotela kierowcy osłonięty maskownicą z blachy.Moze w innych modelach jest inaczej,ale moja 320 D 150KM ma tam gdzie pisalem auto jest z 2003 roku.