Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z drzwiami bmw seri 1 z 2006 roku .Auto nie było bite tapicerka drzwi nie była rozbierana , a skrzypi .Po lekkim -delikatnym uchyleniu szb ustaje jednak po zamknięciu i podczas jazdy po nierównościach skrzypi.Używałem różnych silikonów lecznic to nie dało Napiszcie jak rozwiązac ten problem.Pomocy

[email protected]

Opublikowano
jasne ! jedz do ASO tam Ci to musza zrobic . To nie do przyjecia zeby cos trzaskalo w dzwiach . TO nie polonez tylko nowa BEJCa

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
ja mam ten sam problem w e90 tez mi skrzypia drzwi i juz 2 razy bylem w serwisie i dalej to samo...wimieniali juz jakies spinki cuda niewidy i dalej to samo...:/

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

Opublikowano

ja bede w tym tygodniu w ASO i maja mi wymieniac spinki w drzwiach jeli to cos da to sie odezwe.

pozdro

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
tak jak obiecalem pisze:) odebralem dzis auto z serwisu, spinki wymienili ale dalej to samo:( dzwi trzeszcza a mnie szlag trafia. Mam dzwonic do serwisu i beda myslec co dalej zrobic.wrrr

Opublikowano

Hmmm a ja mam kilkunastoletnie BMW i nic mi nie skrzypi :)

Jezeli spinki nic nie pomagaja, a uchylona szyba uspokaja to zjawisko to znaczy ze trzeba szukac przyczyny w gornej czesci boczku (chyba jest on mocowany osobno - ale nie jestem pewny)

Byc moze w tym momencie pomoze podklejenie cieniutenkiej gabki.

• Moderatorzy
Opublikowano

W BMW powinni mieć zalecenie usuwania często pojawiających się odgłosów z okolic słupka B. Może to jest to:

http://www.bmwtis.com/tsb/bulletins/bulletin_graphic_temp/B513005g.htm

http://www.bmwtis.com/tsb/bulletins/bulletin_graphic_temp/B513205g.htm

Hmmm a ja mam kilkunastoletnie BMW i nic mi nie skrzypi

Bo pewnie zagłuszone są przez inne odgłosy :wink:

Opublikowano

Mi coś cicho skrzypi w drzwiach kierowcy, jak się uchyli okno nawet na milimetr, to ustaje. Jak wyłaczę radio to słyszę tylko to skrzypienie, szlag mnie trafia jasny... Skrzypienie pojawiło się po tym, jak mechanicy regulowali naciąg linek od klamki wewnętrznej. Teraz nie dość, że z klamką jest po staremu, to jeszcze zaczęło skrzypieć, luuuudzie...

Nic nie będę sam robił, niech to poprawiają!!

pzdr

http://img484.imageshack.us/img484/852/logo04cq1.jpg

BMW E39 525 TDS, BMW E10 2002' 1972

Ducati 900 Monster, KTM 520 EXC Racing

Opublikowano

Ehhhh te BMW...ten problem dotyczy wielu modeli i przez szereg lat nie potrafią tego wyeliminować, tak na deskach jak i w fabryce. Dość zastanawiające biorąc pod uwagę prestiż itp...może to celowe? :)

Tutaj link który powinien pomóc:

http://www.540i6.com/doorseals.html

PS. regulacji mogą wymagać także "łapy" trzymające zamek, na karoserii. Jest to opisane w TIS'ie.

Opublikowano

moga to byc:

-uszczelki drzwi

-podkladka sruby mocujacej nasy bezpieczenstwa

-zatrzaski tapicerki

-walek na ktorym zatrzaskuje sie zamek drzwi (u mnie akurat okazalo sie wlasnie to - pomoglo obklejenie tego walka tasma izolacyjna) stuki ustaly

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

-walek na ktorym zatrzaskuje sie zamek drzwi (u mnie akurat okazalo sie wlasnie to - pomoglo obklejenie tego walka tasma izolacyjna) stuki ustaly

ten wałek to skrzypi chyba w każdej E39. W mojej też to było i też oklejałem.Pomogło.

Podjechali ułani pod okienko beemką siódemką.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja rozebralem pol samochodu i nie moglem znalezc przyczyny :)

zostało Ci jeszcze drugie pół i z pewnością znajdziesz :cool2:

Opublikowano

u mnie problem wkoncu zostal rozwiazany :)

kolejny raz juz taki wkurwiony pojechalem do ASO zrobilem mala awanture az wkoncu za moje autko wzial sie kierownik serwisu :shock: przejechal sie i mowi : "wiem co to jest za 2 godz bedzie zrobione"

mysle sobie 3 razy juz to robili rozbierali cale dzrwi i wogole a on teraz mowi 2 godz...

po 2 godz przyjezdzam, jedziemy na jazde aby sprawdzic wynik pracy serwisu :mrgreen: wjezdzamy w polna droge (zeby bylo duzo nierownosci) , predkosc patrolowa a tu szok nic nie trzaska :twisted:

pytam sie co bylo przyczyna a kierownik pokazuje mi (zabijcie mnie ale nie znam fachowego okreslenia) tak jakby uszczelka ktora po otwarciu obydwu drzwi z jednej strony biegne na calej dlugosci auta i byla za nisko przyklejona(nie wiem wogole kto z nia wczesniej cos kobinowal pewnie tam gdzie sciemniali szyby :!: ) i przekleili ja wyzej ze tearz jak sie zamknie drzwi to jest tak na rowno , no i problem zniknal zadnego trzeszczenia wkoncu :lol:

podesle jutro fotke bo i tak pewnie nie wytlumaczylem fachowo :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jak juz wczesnij pisałem mam serie 1 z 2006 kupioną w Niemczech skrzypiałomi w okolicy drzwi - auto nie było bite.

Po przegladzie w serwisie w Katowicach przekonałem się że goście się znają na fachu poradzili mi abym uszczelki drzwi posmarował kremem do rąk i to zaskutkowało jestem im bardzo wdięczny przedtem próbowałem różnych matod od silikonów przez wd 40 do szukania usterki mechanicznej

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
a u mnie w 116i coś "tyka" jakby w podsufitce przy tylnych lewych drzwiach pasażera na dziurach .. mozna dostać szału .. auto na gwarancji, ale boje się dać do serwisu bo obawiam się że po "naprawie" to dopiero zacznie tam "tykać" ;)
Opublikowano
a u mnie w 116i coś "tyka" jakby w podsufitce przy tylnych lewych drzwiach pasażera na dziurach .. mozna dostać szału .. auto na gwarancji, ale boje się dać do serwisu bo obawiam się że po "naprawie" to dopiero zacznie tam "tykać" ;)

To czemu innym zawracasz głowę - jak uważasz każdego mechanika za bandytę, złodzieja i cholera wie kogo jeszcze to siedź cicho i słuchaj pojękiwań Twojego samochodu, eeehhhhhh....

Pozdrawiam

Darek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

w moim skypi jak sa szyby na full zasuniete wtedy jest skrzypienie jesli denko nie otwierajac nawet szyb poluzuje sie ja jest wszystko ok, druga rzecz to te klamerki na karoserii ktore lapie zamek one sa regulowane i czasem trzeba je ustawic tyle ze w serwisie bo nie ma takiego srubokreta normalnie :| t

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeśli nie trzeszczy w drzwiach po odsunięciu okna tzn. że masz problem z uszczelkami. krem do rąk jest bardzo dobry. u mnie działa już od miesiaca :P
Opublikowano
A umnie trzaska nad prawym tylnym siedzeniem pasażera podsufitka i głośno jak cholera ... MASAKRA!! ktoś to może też ma? nie wiem co to jest ale dlugo tego nie wytrzymam ,...