Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z tankowaniem benzyny. Pistolet co chwila odbija jakby bak był już pełny nawet jeśli tankuje z rezerwy. Tankowałem już na wielu stacjach i wszedzie jest to samo. Jedynia na stacji takiej że najpierw sie placi a potem tankuje (bezobsługowa) jest ok. Pnoć mam bak zapowietrzony. To wiem ale co dalej to już niestety nie. Pomocy !
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
nie koniecznie musiy byc to wina zapowietrzenia skoro tankujesz na samoobslugowym-te pistolety sa do d... po prostu. U mni ejak wsadze go niby zagleboko to tez zaraz odksakuje nawet jak trzymam spust palcami , a kiedy ju zgo lekko wyjme paliwo leci len apara bo ni euderza gdzies o scianki wlewu co moze powodowac podcisnienie i w rezultacie blokade pistoletu
Opublikowano

probowałem juz wiele razy ustawiać pistolet pod różnymi kontami i wkładać go płycej głebiej itd.

Belgus dzieki za odpowiedz Twoja wydaje mi sie za najbardziej sensowna. Nie wiem zabardzo o jaka gume chodzi i o jaki weżyk bo nigdy nie grzebałem przy wlewie. Mam nadzieje ze dam rade. Napisze jaki rezultat po naprawei dla wiedzy innych. Pozdrawiam.

Opublikowano

jest jeszcze jedna mozliwosc,

w autach z silnikami przeznaczonymi do pracy na paliwie bezolowiowym we wlocie do baku jest taki maly zielony koszyczek, jeszcze nie zagladalem do bawary, bo nie mialem potrzeby, ale np jest tak w oplach. czasem niechcacy mozna ten koszyczek przeunac, np poprzez wsadzenie pistoletu z paliwem uniwersalnym, wtedy przy tankowaniu paliwo odbija sie od tego koszyczka i wylacza pistolet, zajrzyj czy wszystko we wlocie jest wporzadku.

Opublikowano
Dam Ci dobra rade. Jak tankujesz do pelna to nigdy nie lej po sam korek, tylko do pierwszego odbicia. Czasami ludzie leja i leja az im sie wylewa. to jest duzy blad, pozniej przez to sa takie problemy. Lej tylko do pierwszego odbicia, takie trzy tankowania wystarcza i bedzie ok. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
No tak tylko pierwsze odbicie to ja mam po 1 sec. a awet nie. Max pistolet moge tak wcisnac ze 6 l (20zl) wlewam w jakies 3-4 minuty - masakra. Dzis zdjelem ta gume co jest dookola i wymacalem wszystko wkolo ale nic specjalnego nie zwrocilo mojej uwagi - zadnego wezyka nie widzialem. Rece opadaja.
Opublikowano

Pewnie wkladasz za gleboko, moze niektore (becie :D) tego nie lubia?

U mnie tez tak jest, musze byc delikatny i podchodzic w odpowiedniej pozycji, i wtedy ona nareszcie daje mi sie zatankowac ;)

Opublikowano
Stawiam na zatkane odpowietrzenie,radze tak: lejesz paliwa ile dasz rade,nie dokrecasz korka (przekrecasz troszke zeby mial luz ale zeby nie wypadł)poto by w miare zużywania paliwa zbiornik zasysał powietrze przez wlew głowny,doprowadzi to wyrownania cisnienia w zbiorniku,wyjezdzasz paliwo az zgasnie(wozisz w karnisterku z 5litrow aby dojechac do stacji) tak ze dwa razy,po tej operacji jesli problem byl natury fizycznej objawy niepozadane ustana,jesli jest odpowietrzenie zatkane mechanicznie albo uszkodzone to tylko naprawa,ale jesli jest tak jak ci napisałem i nie zrobisz tego co radze to w niedługim czasie zajedziesz pompke paliwa bo pracuje na podwojnym obciazenie(cisnienie tloczenia + przełamanie podcisnienia w zbiorniku)po prostu sie spali,przerabiałem ten numer osobiscie i pomogło.pozdro
Opublikowano
Kurde jak tankuje na godzine "21" to jest ok..

Też tak macie?

No przecież mówili ci koledzy, że trzeba pistolet poziomo :lol: też tak mam, ale u mnie dużo zależy od stacji - na niektórych nawet pionowo idzie...