Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
Poszukuje pomocy w odblokowaniu tv podczas jazdy w E38 oraz innych "tricków" do tego modelu w języku polskim lub angielskim. Poszukuję również emblematu "740i" gdzie można kupić i jakie są koszty.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Poszukuje pomocy w odblokowaniu tv podczas jazdy w E38 oraz innych "tricków" do tego modelu w języku polskim lub angielskim. Poszukuję również emblematu "740i" gdzie można kupić i jakie są koszty.

a wystarczyło poszukać na forum... niedalej jak 3 dni temu o to pytałem !!!

http://www.750i.de/e/index.htm

M.

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

Cięzko kupić emblemat do 740. Musisz pokazać dokumenty auta, czy silnik zgadzać się będzie z emblematem i wtedy możesz go kupić. :lol: :lol:

A tak na poważnie to w większości sklepów motoryzacyjnych, możesz kupić coś takiego(najlepiej w jakimś większym centrum motoryzacyjnym). Kosztuje kilkanaście zł. (drobiazg w porównaniu z 740 z TV :wink: ), chyba że chcesz oryginalny (np. w ASO) to będzie Cie kosztował 4x tyle.

• Członkowie klubu
Opublikowano
[chyba że chcesz oryginalny (np. w ASO) to będzie Cie kosztował 4x tyle.

Cena ASO:

Emblemat "740" - 94.93 zł

Emblemat "i" - 36.40 zł

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak wyłączyć blokadę TV w czasie jazdy

* Zapłon ustaw do pos. II

* wejdź tryb TV

* klawisz Enter " ustawienie "

* klawisz Enter " kontrast "

* kiedy zielony bar kontrastowy jest widoczny, pchną gałkę i trzymaj ją naciśniętą

* zapłon wyłącz ( trzymaj przycisk naciśnięty!)

* zaczekaj 8 - 10 sekund ( synchronizacja musi być dokładna!)

* wypuść gałkę

* zapłon znowu do pos. II

* Teraz możesz oglądać TV podczas jazdy (ale zawsze trzymać przynajmniej jedno oko na drodze - TAK TRZYMAĆ)

Przetłumaczony tekst ze strony : http://www.750i.de/e/index.htm

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

Masz refleks :lol:

Nie zupełnie tak jest - to zależy jeszcze jaki masz komputer MKI, II ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Fakt od 6 miesięcy mam możliwość oglądania TV podczas jazdy [dzięki forum] ale dobre chęci warte pochwały. :cool2: Dzięki

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
dopiero się zarejestrowałem i wyczaiłem te forum.

Spoko :cool2: wybaczamy, lepiej późno niż wcale.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Spoko wybaczamy, lepiej późno niż wcale

Wielkie dzięki.

Ale pytanie mam jeszcze jedno > jakich wzmacniaczy używacie do anteny aby ten obraz był w miarę wyrazisty.??

Opublikowano
Wyjaśnij mi o co Ci chodzi ? Zadałeś nie jasne pytanie. Z niego wywnioskowałem, że pewnie używasz jakiegoś tam wzmacniacza lub niewiadomo jakiej anteny, to odpisuje - "oryginalnych". A jak masz oryginalne i masz obraz "niewyraźny" to napisz to ...

Stronka

Opublikowano
A jak masz oryginalne i masz obraz "niewyraźny" to napisz to ...

mam oryginalne i obraz niewyraźny w czasie jazdy > w czasie postoju super.

Opublikowano
ja kupilem modol na tej stronie http://www.freischaltmodul.de/ czekalem fakt z 3 - 4 tygodnie ale doszedl ! zamowilem ten z wyjscie stereo na dvd ale nie polecam ! jak ktos bedzie zamawial to sam TV - FREE Standart za 99 eur !
Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano
o to właśnie mi chodziło... TVfree Standard za 99 euro zamówie > mam nadzieje że odbiór się zasadniczo poprawi w czasie jazdy.
Opublikowano
o to właśnie mi chodziło... TVfree Standard za 99 euro zamówie > mam nadzieje że odbiór się zasadniczo poprawi w czasie jazdy.

no zamow przysle ci poczta !

tylko ze odbior podczas jazdy nic ci sie nie poprawi - te uzadzenie nie wplywa na jakosc obrazu za ta odpowiadaja anteny ! jesli mieszkasz w duzym miescie gdzie sa nadajniki TV to bedzie fajnie dzialac jak bys ogladal w domku ! a jesli nadajniki beda daleko to odbior bedzie naprawde gorszy niz na postoju !

jedyny wielki plus TV FREE - podlacz DVD - i w dalekie trasy pasazerowie sie nie nudza

Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano

czyli rozumiem , że ogólnie nie ma takiej możliwości aby w czasie jazdy wszędzie dobrze oglądać TV (albo antena satelitarna ha ha).

Ale czy te urządzenie wzmocni w mieście jakość obrazu w czasie jazdy> kiedy wracam do domu z pracy leci zawsze mój ulubiony serial "M jak miłość" i nie lubię oglądać powtórek.

Opublikowano
czyli rozumiem , że ogólnie nie ma takiej możliwości aby w czasie jazdy wszędzie dobrze oglądać TV (albo antena satelitarna ha ha).

Ale czy te urządzenie wzmocni w mieście jakość obrazu w czasie jazdy> kiedy wracam do domu z pracy leci zawsze mój ulubiony serial "M jak miłość" i nie lubię oglądać powtórek.

TE URZADZENIE JEDYNIE ODBLOKUJE CI TV PODCZAS JAZDY ! TYLKO i wylacznie !

Opublikowano

AAA > to już zrobiłem prostszym sposobem.

Czekam na jakieś podpowiedzi co zrobić aby obraz w czasie jazdy był dobry.

Opublikowano
AAA > to już zrobiłem prostszym sposobem.

Czekam na jakieś podpowiedzi co zrobić aby obraz w czasie jazdy był dobry.

bo ten TV FREE standart przeznaczone jest do tych czytnikow MK2 MK3 MK4 z moniotorami 16:9 czy 4:3 gdzie nie mozna odblokowac to poprzez klawiszologie dlatego stosuje sie modol !

a jesli chodzi o poprawienie jakosci obrazu to podobo mowia ze Anteny oryginalne BMW sa najlepsze moj kolega dokladal nawigacje i TV i nie kupil oryginalnych anten tylko wsadzil normalna pokojowa antene z malym wzmacniaczem pod tylna polke i mial taki sam efekt jak na oryginalnej antenie ! takze roznie to bywa

jesli nie wzmocnia ci sygnalu TV tam gdzie mieszkasz to nie wiem czy ci sie uda cos zrobic zeby miec lepszy sygnal

Opublikowano

bo ten TV FREE standart przeznaczone jest do tych czytnikow MK2 MK3 MK4 z moniotorami 16:9 czy 4:3 gdzie nie mozna odblokowac to poprzez klawiszologie dlatego stosuje sie modol !

Coś Ci się chyba pomyliło.Ja mam MK2 i 4:3 i odblokowywuje bez problemu. W pozostałych też się da.

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

Coś Ci się chyba pomyliło.Ja mam MK2 i 4:3 i odblokowywuje bez problemu. W pozostałych też się da.

potrafisz odblokowac Tv podczas jazdy gdy jest np MK3 i monitor 16:9 ??