Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników marki,

chciałem Was poinformować, że BWM Trends powróciło. Wczoraj zakupiłem nowy numer! Co prawda nie jest to mistrzostwo świata (póki co) ale miejmy nadzieję, że dwumiesięcznik przetrwa dużej niż dotychczas i będzie super lekturą dla każdego fana marki BMW i mototryzacji. Wedlug mnie marka BMW powinna mieć w Polsce co najmniej jedno pismo tematyczne.

Pozdrawiam :8)

...tylko BMW
Opublikowano
cześć

mam ogromną prośbę - wklej jeśli masz możliwość skan okladki i strony na której jest spis treści.

i jeszcze jedno pytako: tylko empiki?

cześć, jutro postaram się wrzucić zdjęcia scanu, w empikach są ale ja kupiłem w kiosku (i widziałem w niejednym)

...tylko BMW
Opublikowano
Witam

Zapraszam na forum mojego kolegi, a jednoczesnie oficjalne forum Trends,a przede wszystkim zapraszam do udzielenia sie w ponizszym linku: (czego oczekujecie od BMW Trends? )

http://www.mapet-tuning.com/forum/viewtopic.php?t=2886

ps.jezeli komus sie nie chce(brak czasu/checi...itp itd) to mozna przesylac do mnie na Pw a ja wkleje tam

pozdro

napisze tu:

mysle ze na rok 2006 takie pisma nie maja takiego znaczenia jak powiedzmy 10 lat temu... bo szczerze mowiac wiekszosc tego co tam jest napisane czytalem wczesniej w internecie, conajmniej miesieczne opoznienie w newsach, co jest normalne w wypadku drukowanych miesiecznikow, nie sprawia zebym chcial to kupowac.. trends kupilem zanim byla przerwa w wydawaniu, przeczytalem, i poczulem ze nic nowego do mnie nie trafilo..

co innego forma jaka ma 'bmw scene' - prywatne samochody.. to jest ciekawe i znaczenia nie ma czy ktos ze szwajcarii sobie upiekszyl samochod miesiac czy rok temu.. zawsze widzisz cos czego bys na zywo nie zobaczyl albo bys musial byc ostro wkrecony w conajmniej kilkanascie community (o ile ten ktos w ogole daje swoje foty online) zeby znac samochody...

//mimo, ze osobiscie bmw scene dla mnie sie popsulo dawno temu i zaczeli juz takie badziewia tam prezentowac ze przestalem to ogladac//

to moja opinia. otwieram bmw trends a tam fotka ac schnitzer tension ktore wyszlo chyba prawie rok temu, artykul o nowym x5 i 335i o ktorych w necie mozna bylo czytac juz pare miesiecy temu... nie zniechecam nikogo do czytania, mowie w celu zeby moze zrewidowali forme tego miesiecznika.. i ogolnie tak czy siak zycze sukcesow i zeby byl tak dobry, zebym sam zmienil zdanie.. pozdrawiam..

Opublikowano
Witam

Zapraszam na forum mojego kolegi, a jednoczesnie oficjalne forum Trends,a przede wszystkim zapraszam do udzielenia sie w ponizszym linku: (czego oczekujecie od BMW Trends? )

http://www.mapet-tuning.com/forum/viewtopic.php?t=2886

ps.jezeli komus sie nie chce(brak czasu/checi...itp itd) to mozna przesylac do mnie na Pw a ja wkleje tam

pozdro

napisze tu:

mysle ze na rok 2006 takie pisma nie maja takiego znaczenia jak powiedzmy 10 lat temu... bo szczerze mowiac wiekszosc tego co tam jest napisane czytalem wczesniej w internecie, conajmniej miesieczne opoznienie w newsach, co jest normalne w wypadku drukowanych miesiecznikow, nie sprawia zebym chcial to kupowac.. trends kupilem zanim byla przerwa w wydawaniu, przeczytalem, i poczulem ze nic nowego do mnie nie trafilo..

co innego forma jaka ma 'bmw scene' - prywatne samochody.. to jest ciekawe i znaczenia nie ma czy ktos ze szwajcarii sobie upiekszyl samochod miesiac czy rok temu.. zawsze widzisz cos czego bys na zywo nie zobaczyl albo bys musial byc ostro wkrecony w conajmniej kilkanascie community (o ile ten ktos w ogole daje swoje foty online) zeby znac samochody...

//mimo, ze osobiscie bmw scene dla mnie sie popsulo dawno temu i zaczeli juz takie badziewia tam prezentowac ze przestalem to ogladac//

to moja opinia. otwieram bmw trends a tam fotka ac schnitzer tension ktore wyszlo chyba prawie rok temu, artykul o nowym x5 i 335i o ktorych w necie mozna bylo czytac juz pare miesiecy temu... nie zniechecam nikogo do czytania, mowie w celu zeby moze zrewidowali forme tego miesiecznika.. i ogolnie tak czy siak zycze sukcesow i zeby byl tak dobry, zebym sam zmienil zdanie.. pozdrawiam..

zalew: masz bardzo dużo racji, ale BMW Trends potrzebuje czasu (jak każdy) by dojść do określonego poziomu. A jeśli ktoś ma im pomóc to my, fascynaci marki. Dzięki naszemu zaangażowaniu, sugestią pismo będzie dorastać razem z nami i profil na pewno się zmieni. Takie jest moje zdanie. Tak czy inaczej bardzo się cieszę, ze polskie pismo o BMW powróciło co nie oznacza, że z rumieńcami na twarzy je czytałem, jest jeszcze sporo korekty do poprawy ale może to bolączki wieku dziecięcego - czas zweryfikuje

...tylko BMW
Opublikowano

siemka... tez zakupiłem ów gazetke... zresztą jak poprzednie wydanie.Ciekwawa jest co poczytac ,,w temacie,, :wink:

Pozdrawiam :cool2:

Jadąc 200km/h to co jest przed tobą,jest już wspomnieniem,ale ty tez możesz nim być
Opublikowano

Ja kupilem tylko jeden numer tylko dlatego ze moje auto sie tam znalazlo :) Wiecej kupowac na pewno nie zamierzam...

Interesowalo by mnie bardziej cos co by podchodzilo pod tytul BMW classic. Chetnie bym poczytal testy starszych BMW E32, E31, E38, jakies porownania np E32vsE38 z podobnymi silnikami (np. E32 750 vs E38 750 :D ), E31vsE63. W takim porownaniu zrobic konkretne pomiary przyspieszen, spalania, glosnosci, drogi hamowania zeby mozna bylo sobie uzmyslowic ze stare E31 nie daje juz rady z nowoczesnym E63 itp. Testy nowych BMW mnie nie interesuja bo i tak wszedzie takich testow jest na peczki.

No to sobie pomarzylem :obloki: Po tym co widzialem w BMW Trends watpie zeby piszacych tam bylo stac na wiecej niz zamieszczenie paru zdjec trojki z lampami lexus :)

Opublikowano
zalew: masz bardzo dużo racji, ale BMW Trends potrzebuje czasu (jak każdy) by dojść do określonego poziomu. A jeśli ktoś ma im pomóc to my, fascynaci marki. Dzięki naszemu zaangażowaniu, sugestią pismo będzie dorastać razem z nami i profil na pewno się zmieni. Takie jest moje zdanie. Tak czy inaczej bardzo się cieszę, ze polskie pismo o BMW powróciło co nie oznacza, że z rumieńcami na twarzy je czytałem, jest jeszcze sporo korekty do poprawy ale może to bolączki wieku dziecięcego - czas zweryfikuje

szczerze mowiac, z racji ze to komercyjne przedsiewziecie, zaangazowanie ma byc u nich bo to oni oferuja produkt, ja sie moge zaangazowac w obejrzenie w empiku i kupienie jesli mi sie podoba... ale abstrahujac od tego - teraz doczytalem ze to dwu(!)miesiecznik - w takiej formie jeszcze slabiej mi sie widza artykuly newsowe.. jesli by szlo o pojscie w strone bmw scene.. to sam nosilem sie z takim planem ok. rok temu... przemyslalem sprawe i dalem sobie z taka inicjatywa spokoj widzac jak malo jest polskiego ciekawego materialu ktory by mozna pokazac... coz, juz nie marudze, zobaczymy co im z tego wyjdzie...

Opublikowano
Ja kupilem tylko jeden numer tylko dlatego ze moje auto sie tam znalazlo Wiecej kupowac na pewno nie zamierzam...

Interesowalo by mnie bardziej cos co by podchodzilo pod tytul BMW classic. Chetnie bym poczytal testy starszych BMW E32, E31, E38, jakies porownania np E32vsE38 z podobnymi silnikami (np. E32 750 vs E38 750 ), E31vsE63. W takim porownaniu zrobic konkretne pomiary przyspieszen, spalania, glosnosci, drogi hamowania zeby mozna bylo sobie uzmyslowic ze stare E31 nie daje juz rady z nowoczesnym E63 itp. Testy nowych BMW mnie nie interesuja bo i tak wszedzie takich testow jest na peczki.

No to sobie pomarzylem Po tym co widzialem w BMW Trends watpie zeby piszacych tam bylo stac na wiecej niz zamieszczenie paru zdjec trojki z lampami lexus

właśnie, ja tez bym chciał bardziej "bmw classic". "no to sobie pomarzyliśmy"

przepraszam, ale ten tekst mi się niesamowicie spodobał, aż chyba sobie zapamietam :wink:

Pablo022: już tam wyraziłem swoją skromną opinię, dziękuję za zaproszenie :cool2:

Rorafalki, dziekuję za zainteresowanie! Z moich szczegółowsiejszych badań wynika, że periodyk ten jest ogólno dostępny, więc jakos do niego dotrę, zeby sobie poogladać. W takim wypadku byłoby mi wstyd angażować Cię w skanowanie. Nie musisz tego robić; jeśli jednak podejmiesz się tego, wypada mi tylko być bardzo bardzo wdziecznym.

ps: wali mi się przyporządkowanie, oraz ogónie już czas na reinstalke, przepraszam wszystkich za literówki i brak ogonków.

pozdr, sweet

Opublikowano
Ja kupilem tylko jeden numer tylko dlatego ze moje auto sie tam znalazlo :) Wiecej kupowac na pewno nie zamierzam...

Interesowalo by mnie bardziej cos co by podchodzilo pod tytul BMW classic. Chetnie bym poczytal testy starszych BMW E32, E31, E38, jakies porownania np E32vsE38 z podobnymi silnikami (np. E32 750 vs E38 750 :D ), E31vsE63. W takim porownaniu zrobic konkretne pomiary przyspieszen, spalania, glosnosci, drogi hamowania zeby mozna bylo sobie uzmyslowic ze stare E31 nie daje juz rady z nowoczesnym E63 itp. Testy nowych BMW mnie nie interesuja bo i tak wszedzie takich testow jest na peczki.

No to sobie pomarzylem :obloki: Po tym co widzialem w BMW Trends watpie zeby piszacych tam bylo stac na wiecej niz zamieszczenie paru zdjec trojki z lampami lexus :)

Wiesz, narzekać i siedzieć z założonymi rękami jest łatwo. Konstruktywna krytyka jest potrzebna, a nie stawanie bokiem na dzień dobry.

Wejdź na forum Trends i daj pomysł. Na 100% znajdzie się jakiś użytkownik, który użyczy auta i inny obiektywny znawca, który z nim je przetestuje.

Kai
Opublikowano
Rorafalki, jesteś nieoceniony! Znakomita robota, świetna jakość. Spis wygląd obiecująco, chyba sobie kupię z ciekawosci, choćby na pamiątkę. Jeszcze raz dzięki Rorafalki!

pozdr, sweet

sin problema Amigos :wink: ja kupiłem i nie żałuję, choć powinno byc troszkę lepsze (najbardziej drażni mnie niepoprawna korekta)

...tylko BMW
Opublikowano

a ja nie moge tego dostać, byłem już w trzech salonach prasowych i lipa. nie wiem czy jest tak dobre, że już wykupili, czy tak niedobre, że nikt tego nie zamawia... chciałbym ocenić sam. widzę po opiniach, ze są błędy, ze niby za mało treści i jeszcze eksperymentują jaki "klimat" nam milośnikom przypasuje, ale to młody tytuł, może się nauczą.

a czy szanowni koledzy potraficie wymienić tytuły pism, które na początku były niezłe i ciekawe, a później, jak wszyscy zaczęli drukować na śliskim papierze i z grubą okladką, to się "popsuły", i generalnie stały nieciekawe? Jeśli ktoś jeździ i czytywał, to jak dla mnie idealnym przykładem jest "Świat motocykli". Pierwsze numery, właściwie roczniki, były ciekawe, a od kilku lat taka lipa, że ciężko to wyrazić.

piszę to po to, bo chcialbym wyrazić nadzieję, że moze z "bt" będzie odwrotnie, od kiepskiego do dobrego. sami przecież piszą, aby im pomagać sugestiami, zauważać błędy itp. po obejrzeniu spisu treści, mogę powiedzieć, ze zapowiada się obiecująco. są starsze autka (e30), są nowości (jeszcze nie wiem jakie, ale powiem tak: nie wszystkie dane zawarte w notatkach prasowych wysyłanych redakcjom można znaleźć na necie), więc jak już napisałem, sutuacja nie jest z góry przegrana. zawartość czasopisama zależy takze od kontaktów "wyrobionych" przez lata, od pozycji i unania danego tytułu, bo wtedy znajduje się np. u bmw polska na liscie mediów kluczowych i wysyłają im co najświeższe, więc pozycja i jakość nie wezmą się znikąd od pierwszego (drugiego) numeru. mogą później także pozyskać oprócz kontaktów także nowych ludzi.

nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, myślę, że ktoś kto redaguje mógłby powiedzieć na ten temat więcej.

pozdr, sweet

Opublikowano

to ja tak:

kupiłem, a tak sobie, żeby mieć co czytać, kiedy mój kierowca będzie mnie odwoził do pracy luksusowym, klimatyzowanym Solarisem. :twisted2:

jest nieźle, ale TEN ZBOCZENIEC, CO PORZEZAŁ E30 CABRIO I PEŁNA ZACHWYTÓW ŻONKA, TO POWINNI LECZYĆ SIĘ NA NOGI!!! i to podobno jeszcze nie koniec masakrowania tego biednego auta...

żenada, porażka i (nie obrażając nikogo) Góra Kalwaria...

aha, tekst o motocyklach suchy, jak bulimiczne modelki, porażka...

ale cóż, to pierwszy numer, czyli choroby wieku dziecięcego. miejmy nadzieję że będzie lepiej

BTW, niezły Sikora-Lans!!! :twisted:

18.11.2006

Forza evil!

• Członkowie klubu
Opublikowano
ale cóż, to pierwszy numer, czyli choroby wieku dziecięcego. miejmy nadzieję że będzie lepiej

jaki pierwszy ?

pierwszy po długiej przerwie... poprzednie były kaszaną i jak czytam ten też, więc nawet nie będę go szukał po empikach...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
...i jak czytam ten też, więc nawet nie będę go szukał po empikach...

Fatalny błąd piarowców i wydawców tego pisama!!! :duh:

Do każdej kampanii trzeba podchodzić indywidualnie, a w przypadku produktu adresowanego do wąskiej grupy odbiorców szczególnie; przecież opinia o produkcie w grupie potencjalnych odbiorców jest diabelnie ważna i ma wpływ na wyniki sprzedaży :duh: :duh: :duh:

Szkoda mojej gadki.

Drodzy panowie i panie, moze Bmw Klub Polska zacznie wydawać swoje pismo? Mogłoby się nazywać "Magazyn BMW Klub Polska' albo jakoś podobnie, mógłby to być kwartalnik albo półrocznik (chyba tak to się nazywa), i mieć naprawdę bogatą treść. Przecież w naszym gronie są osoby mające dobre pióro i wiedzę, oraz pojęcie o grafice/składzie. Marketingowców/PR-owców zasadniczo już by nie było potrzeba, reklamy też... Pismo dla Nas. Ja bym wziął dożywotnią prenumeratę :mrgreen:

pozdr, sweet

ps: Evil, jakie tam jest to e30? tona szpachli i plastiku? bo ja już się cieszyłem, ze ładny (i utrzymany) starszy samochód pokazują...

Opublikowano

Można spróbować zogranizować np. zbiórkę pieniędzy, myślę że większość forumowiczów poparłaby ten pomysł. Poza tym można pomyśleć o jakimś sponsorze.

Do dzieła Panowie :D