Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam dobrego lakiernika . Potrzebuję polakierować pod kolor autka mały spojler przyklejany na tylna klapę (lotka) . Jeżeli macie jakieś namiary na speca ,który jeszcze przyklei to czekam na podpowiedzi doświadczonych forumowiczów. :modlitwa:

O coś takiego mi chodzi :

http://img224.imageshack.us/img224/4892/bmwe36sedan014wj6.jpg

Opublikowano
na al. krakowskiej w jankach jest dobry lakiernik robi szybko i za nieduza kase i dobiera lakier ma ta maszyne do mieszania. to jest dokladnie jak sie jedzie od warszawy za maciem jakies 500m jest taka tabliczka z tecza barw jak na sniezce do malowania . jak nie zauwazysz to zapytaj kogos
  • 2 miesiące temu...
  • 4 lata później...
Opublikowano
Na samym początku przyznam się, że mam duży dylemat z wyborem miejsca na swój post. Nie ukrywam, że jestem świeża pod względem prawka, a opis zamieszczony w profilu jest zgodny z prawdą, jestem na etapie poszukiwań samochodu dla siebie. Znajomy posiada do sprzedania uszkodzone (po stłuczce) BMW 318. Cena jest okazyjna (ewentualny zakup w takim stanie jak jest czyli do naprawy) Samochód oglądał jego jakiś znajomy z jakiegoś warsztatu blacharskiego i ocenił koszt naprawy na około 4000zł, licząc, że sam samochód ma kosztować 12000zł to porównując oferty na allegro wychodzi 3/4 ceny egzemplarza gotowego do jazdy. Znajoma z pracy proponowała mi, abym zrobiła jeszcze "przegląd" samochodu przez innego blacharza, zaproponowała mi zakład mający stronę www.sztukalakierowania.pl Z jednej strony jej argumentacja wydaje się logiczna, to co wiem o samochodzie to ocena "znajomego znajomego" więc sprawa może być ustawiona, a ja się na samochodach nie znam. Dlatego moje pytanie. Czy znacie ten zakład o którym napisałam? Chodzi mi o fakt rzetelnego i uczciwego podejście do sprawy na zasadzie naprawa powinna zamknąć się w granicach i ble, ble, ble. Ewentualnie jaki inny zakład? Dalej to co mogę powiedzieć, to samochód pomimo stłuczki normalnie odpala. Dalej moje obawy to sprawa co w takim samochodzie może być nie tak. Ostatnio przez przypadek oglądałam program TVN Turbo, gdzie było prezentowane auto podobne, jednak z dużo mocniejszym silnikiem. Mnie rajdy nie interesują, więc to akurat dla mnie jest obojętne (moc silnika), jednak pytanie, które mi się zrodziło to kwestia, że dany model może być bardzo udany, a inny już troszkę mniej. Swoją drogą BMW zawsze mi się podobało, jednak mam też obawy co do utrzymania i serwisowania takiego samochodu. Możecie mi w jakiś sposób poradzić na co mam uważać i z czym ewentualnie się liczyć?