Skocz do zawartości

padł automat - naprawiać czy używka?

luki78

Rekomendowane odpowiedzi

1500 PLN :?: TYLKO :?: :shock:

Kompleksowy remont 4HP22 u fachowców kosztuje 4000 PLN.

Inaczej (taniej, u pana Zdzisia, bez spec-narzędzi) remontować nie warto.

Używka jest tańsza, ale bez gwarancji jak długo podziała.

Może posłużyć następne 10 lat, może paść jutro.

Do silnika M20 pasuje tylko automat od innego dowolnego M20.

Silniki M30 miały generalnie te same skrzynie automatyczne, ale inne mocowanie (większy kołnierz).

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

1500 za naprawe automatu , który moim zdaniem jest pomyłka w takim samochodzie jak 325 :duh: Nigdy bym nawet 1000zł na to nie wydał.

Albo szukał bym innej skrzynki tak za ok 500 - 600 zł a jak nie to przekładka na skrzynie manual ( z innymi rzeczami oczywiscie ) co mnie nie wyniosło by mysle wiecej jak te 1500 zł :!:

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Jak mi padła w 320 e30 4hp22 zdecydowałem się wymienić, kupiłem używkę za 900 zł od e 30 325 wszystko pasowało, chodziła do końca. W 325 jak mi padła zdecydowałem sie na naprawę umawiając się z mechanikiem że za 350 zł otworzy mi ja i powie co padło. Okazało się że był wlnięty kosz biegu wstecznego i całość wyszła mnie 1550 zł. Dostałem 3 miesiące gwarancji.Także z kupowaniem używki też trzeba trafić :idea: Możesz pojezdzic długo, a mozesz kilka dni. Wybór nalezy do ciebie. :mad2:

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

• 3 miesiące temu...

Jeśli naprawde musisz miec nadal automata to ja mam pomysł sporo z nim zabawy ale napewno wyjdzie najtaniej. Najtaniej by było kupić całe e30 (nawet po dzwonie) wyciagnać skrzynie i sprzedac dalej. :8)

Tu masz przykład:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2466405

Za 2800 zł cale sprawne auto, a za remont samej skrzyni koleś powie Ci dajmy na to 2000 zł :mad2:

Jeśli naprawde musisz miec nadal automata to ja mam pomysł sporo z nim zabawy ale napewno wyjdzie najtaniej. Najtaniej by było kupić całe e30 (nawet po dzwonie) wyciagnać skrzynie i sprzedac dalej. :8)

Tu masz przykład:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2466405

Za 2800 zł cale sprawne auto, a za remont samej skrzyni koleś powie Ci dajmy na to 2000 zł :mad2:

Słuszna racja :cool2:

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

• 4 miesiące temu...
Masakra z tymi automatami. Nie wiedziałem że aż tak drogie są naprawy. Automatami jeździ się świetnie, ale nie będę sobie chyba nigdy mógł pozwolić na automat bo niech tylko coś w nim walnie to :mad2: Choć np. w MB 124 automat przy odpowiedniej eksploatacji może przejechać bezusterkowo wraz z samochodem milion km i potem jeszcze się nadaje do innego MB 124 i również jeździ w nim długo. A niektórzy nie wiedzą co to znaczy wymiana oleju a jednak automacik dalej im służy :norty:

wcale tak źle z tymi automatami nie jest w bmw jak się dba o olej to chodzi bez problemu. Jeśli ktoś potrzebuje automaty do BMW to dajcie znać obecnie mam 5hp-18 parę sztuk do sprzedania oraz mój dobry znajomy ma 4hp-22 w idealnym stanie. Wszystkie skrzynie są wyciągnięte z anglików po nie dużym przebiegu. Koszt skrzyni 5hp-18 to 800 zł, 4hp-22 kosztuje 750 zł. Dodam jeszcze tyle że cena za te automaty to jest razem ze sprzęgłem.