Skocz do zawartości

Brzęczenie w desce po zgaszeniu....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zauważyłem dzisiaj w moim aucie 525 M50, że jak zgaszę silniki i radio, to z deski rozdzielczej wydobywa się takie krótie pól sekundowe brzęczenie, nie występuje ono w jednym miejscu, tylko co chwile w róznych miejscach tapicerki... tak jakby jakiś silniczek albo cos takiego...

Czy ktos może ma z czyms takim do czynienia i wie co to jest??

Pozdrawiam.

Auto posiada klimatyzację

Opublikowano

Tak mi sie wydawało, ale nie byłem pewny, więc wolałem zapytać :)

dziękuję bardzo :)..niech ci Bozia w koniach wynagrodzi :) :twisted:

Opublikowano
też mi czasem brzęczy coś pod deska i myślalem ze to cos powazniejszego:)to zeby cieplo nie uciaklo to czemu latem tez sie robi:)?
Opublikowano
Drogi kolego sam posiadam 525 tds z klimom i webastem I tam to dopiero sie wydobywa jakby w promie kosmicznym przed samym startem serwo silniczki pracują i sterują aż miło Pozdrowionka jak wsztko działa nie ruszaj Krzysztof
Opublikowano

Witam.

W mojej e32 też jest ten odgłos. Co jednak ciekawe w lecie, podczas upałów dźwięk był tak "żałosny" jakby miał się zaraz popsuć. Ale już jest OK.

Pozdrawiam

7-er Fahrer
Opublikowano
odnosnie odpalania webasta z pilota to ciekawa żecz sie dzieje ja mam garaz murowany pod domem i w kieszeni sie włoczy to przez przypadek i raz omało sie nie udusiłem jak weszłem rano do garazu .Fakt w środku było ciepło od tego czasu alarm chodzi u mnie na połozeniu serwisowym zanim po swiatech odwiedze elektryka zeby mi to rozłaczył Pozdrawiam i ostrzegam garaz i webasto niebespieczna żecz Pozdrowionka wsztkim I wesołych i spokojnyuch świat.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
525tds po zgaszeniu motoru to brzmi jak drapanie małych myszek, przez chwilkę, takie Chrupanie, to normalne, jak działa wszytko ok ,to ciesz się jazdą,,,pozdrawiam
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano

ja mam takie same brzeczenia i to w 3-ch miejscach (tak mi sie wydaje) oczywiscie po wylaczeniu autka.

a rano jak przekrecam zaplon i czekam az swiece sie nagrzeja to slysze tak jakby jakies klapki sie przestawialy czy to normalne ??

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Podłacze się do tematu, mianowicie dziś zauwazyłem że w moim 525 słychać cały czas odgłos wentylatora który wydobywa sie zza panelu klimatronica. Czy to normalne że ten wentylatorek chodzi bez przerwy??
Opublikowano
W desce jest wiatraczek ktory wciaga powietrze przez wlot ktory jest w panelu grzewania/klimy w celu zmierzenia jego temperatury i to jego slychac najbardziej po wylaczeniu zaplonu.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Wszystko masz OK. Ten wiatraczek w panelu climatronika działa jeszcze kilka minut po wjęciu kluczyka ze stacyjki.
Opublikowano
mi też casami brzęczy spod deski ale długi czas. około 20sek i jest to odgłos coś jakby spręzyna się napinała. dźwięk taki metaliczny dosyć. i występuje tylko czasami. czy to to samo o czym jest początek tematu?
Opublikowano
O ile dobrze pamiętam, to ten silniczek włącza się w momencie otwarcia drzwi, więc masz wrażenie, że chodzi cały czas. Aby to dokładnie sprawdzić, wyjmij kluczyk ze stacyjki, i zostań w środku i wtedy będziesz dokładnie wiedział, czy Ci się wyłącza
Opublikowano

Witam

W moim 5min po wyłączeniu silnik wyjęciu kluczyków, nie ma znaczenia czy wyjdziesz zamkniesz drzwi chodzi jak w zegarku 5 min.

Pozdrawiam

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano
Czy dotyczy to tylko klimatroników czy też klimki manualnej?

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

• 5 lat później...
Opublikowano
Nie chcę zakładać nowego tematu,bo nie chcę śmiecić na forum głupotami. Ale zauważyłem,że w moim 525tds przy włączonym zapłonie,po nagrzaniu świec,słychać bulgotanie. Myślałem,że odpaliło się webasto(pompka wody-podobny odgłos),ale to coś innego. Czy to normalne? Dzięki za odp!
Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano
Halo-nikt nic nie wie na ten temat?
Nic nie stuka nic nie puka...