Skocz do zawartości

15.5 litra ropy w 530dA !!!????

mcviper

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie niech ktos mi powie co z tymi kompami w tych BMW jest bo to moja pierwsza beja i uwazam mozna jezdzic wieloma autami ale zadnym jak narazie nie jezdzilo mi sie tak jak BMW ale czemu te kompy oszukuja jezeli ford opel skoda potrafia zrobic te komy tak ze nie oszukuja to co mam rozumiec ze KTOS pchal tam lapy w czesniej choc serwis mi mowi ze tak jest z calym szacunkiem ale [bAD] mi nie wystarcza taka odpowiedz

trochę pokory za kółkiem i będzie ok a jak nie to coś jest nie tak z sprzętem twoim, a co do innych wynalazków to brak mi slow , nie ma ale to nie ma 100% przekazu informacji o spalaniu na cyfrowy wyświetlacz , top jest tylko informacja +/- a nie rzeczywiste spalanie , a jak masz ochotę o kasuj spalanie codziennie rano przed odpaleniem silnika i tak cały zbiornik i myślę ze będzie zdziwienie jak pozbierasz notatki z całego zbiornika i porównasz przebyty dystans na zużyte paliwo

• Członkowie klubu
Codzienne dojazdy z domu do pracy (ok.10km), w nieustannych korkach :mad2: :mad2: plus krótki odcinek na DTŚ-ce (góra 3km :( ) i spalanie beci średnie około 12l/100km :duh: Na trasie jest dużo lepiej, jazda emerycka z prędkością nie większą niż 120km/h plus unikanie gwałtownych przyśpieszeń oraz hamowanie silnikiem cześciej niż hamulcami (tam gdzie warunki pozwalają oczywiście :lol: ) pozwoliły mi ostatnio uzyskać średnie spalanie (wg. bordkompa) 6,9l/100km. Ale to traktuje raczej w kategoriach eksperymentu, normalnie w trasie łyknie mi 7,5 - 8l/100km. A diesel coraz droższy :duh: ostatnie tankowanie do pełna V-Power Dieselem i koszt za litr 4,89 zł :mad2: :mad2: