Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zgadzam się. Gaz to kicha. Miałem wczesniej E36 325 - silnik chodził aksamitnie..to puki go nie zagazowałem :duh:

Ale fakt..jak sie instalacje załozy dobrą to mozna pośmigać, najwazniesze kto zakłada....tylko kto da Ci pewność ze auto będzie dorze jezdzic na gazie ... Jak raz źle założysz to cały czas piędzie Cie sie pierd...

Ja juz nigdy nie zagazuje swoje BMW :naughty:

Nie stac Cie na 328 330 nie kupuj !!

należy dodać jeszcze jakość gazu sprzedawaną u nas , raz miałem przypadek , cała instalacja do czyszczenia , zatankowałem na dużym CPNie i po 100km autko zdechoł na LPG - mam lpg ale już bym to olał , jak montowałem pierwszy raz gaz był po 0,99zł a paliwo 2,50 więc to byla oszczędność , teraz już nie

Opublikowano
jak montowałem pierwszy raz gaz był po 0,99zł a paliwo 2,50 więc to byla oszczędność , teraz już nie

czyli oszczedzales na litrze 1,50 - teraz (w przypadku cen ktore sa u mnie) 1.93 ...

co do reszty - nie, nie jestem zagorzalym zwolennikiem gazu, gdyby nie to ze mi sie to oplaca napewno bym na nim nie jezdzil ..

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Montaż gazu jest bardzo osobistym wyborem i zależy od konkretnej sytuacji. Ja też wole przeznaczać pieniądze na osobiste cele niż zasilać koncerny (mafie) paliwowe.

Akurat montaż w dużych jak na nasze realia silnikach lub w nowych samochodach mnie nie dziwi za to jak widze matiza, seja, tico na gaz wtedy otwieram oczy ze zdumienia :jawdrop: ale jak napisałem może koleś robi 100tys. rocznie albo lepiej się czuje oszczędzając pewnie dla przyjemności tego nie zrobił.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Jak zwykle gdy czlowiek potrzebuje konkretnej pomocy to zaraz znajda sie przeciwnicy i zwolennicy gazu i zaczynaja bicie piane!

LUDZIE OPAMIETAJCE SIE !

Czlowiek sie pyta jaka instalacje wybrac a nie czy ma instalowac gaz czy nie!

Jezeli ktos ma wewnetrzna potrzebe dyskusji na temat +/- gazu czy tez pojemnosci silnika, ubezpieczenia czy czegokolwiek INNEGO NIE ZWIAZANEGO z tym tematem to niech zalozy swoj watek i tam do bolu mozna o tym dyskutowac.

Jesli jestes zdecydowany instalowac lpg to przede wszystkim szukaj warsztatu ktory robil joz Twoj silnik, wybor instalacji to dalsza kwestia - czy bedzie to KME, BRC, Prins - co za roznica jesli warsztat instalujacy bedzie sie uczyl na twoim silniku.

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95

Opublikowano

niedz w calosci sie z Toba zgadzam. Ja bym zalozyl do 328ci LPG z cala pewnoscia. Tez mam M52 w swoim Compakcie i musze przyznac, ze jesli silnik jest w dobrym stanie to nic sie zlego nie dzieje przy dobrze zalozonej instalce. Ja mam instalke OMVL, czyli calkiem co innego niz PRINS itp. polecane na forum instalki. Zalozenie w renomowanym warsztacie to byl koszt prawie 6tys zl ponad rok temu. Ale oplacalo sie. Jedyne co do tej pory musialem przy niej zrobic to wymienic fitr (gratis) i wymienic gumki na wtryskiwaczach (tez gratis). Autko smiga na gazie rownie dobrze jak na Pb95. Roznice sa odczuwalne jedynie na V-Power Racing. Roznice w spalaniu niewyczuwalne. Mikroskopijna roznica w kulturze pracy silnika. Podstawa jest szczelny i calkowicie sprawny uklad chlodzenia i najlepiej orginalny plyn chlodniczy BMW. Spalanie w miescie wacha sie w przedziale 11-13l na trasie minimalnie 7,5l - srednio 10l takze jest niezle i o wiele taniej.

Zamierzam teraz kupic E36 328 touring i nie zawacham sie go zagazowac pozadna sekwencja. Polecam rozejrzec sie za porzadnym fachowcem, a nie bedziecie nazekac.

Opublikowano

I ja również się zgadzam :D zwłaszcza jak widze spalanie pod kreską

u kolegi niedz :mrgreen: Prins od 60tyś km nigdy mnie nie zawiódł , kompletne zapomnienie że jest instalacja gazowa , olej co 30,świece co 60tyś -denerwuje mnie tylko tankowanie tego paliwa - to w drugim autku jakim jeżdżę

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja uważam , że ta cała krytyka jest do czasu az taki urzytkownik bmw nazbiera na sekwencje i przestanie krytykować lpg bo z tego co czytam to fachowcami sa ci co dali ciała i wsadzili instalacje u mechanika w stodole albo nigdy nie mieli gazu a opłacalność ? dzisiaj benzyna 4.20 a gaz 1.80 a najgorsze prognozy wzrostu ceny lpg to jakies 25 gr więcej ale ustawe została wstrzymana przez resort finansów .Kilof pochwal się gdzie montowałeś intalacje

pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

odświerzam, ...to ostatecznie jaka instalacja sekwencyjna do E36 328i?

Marka, Model, polecany warsztat w Szczecinie i okolicach?

(nie interesują mnie opinie przeciw zakładaniu gazu więc przeciwnikom dziękujemy)

Opublikowano
odświerzam, ...to ostatecznie jaka instalacja sekwencyjna do E36 328i?

Marka, Model, polecany warsztat w Szczecinie i okolicach?

(nie interesują mnie opinie przeciw zakładaniu gazu więc przeciwnikom dziękujemy)

a może STAG300 ?

http://images.spritmonitor.de/575756.png
Opublikowano

Witam

Od tygodnia jezdze moja 530i na gazie i jestem mile zaskoczony i bardzo zadowolony. Po kilku miesiacach zastanawiania sie zdecydowalem na zamontowanie sekwencji Prins VSI i wcale teraz nie zaluje tego kroku. Po pomiarach na hamowni okazalo sie ze moment obrotowy jest bez zmian jedynie stracil 5 konikow co wcale nie ma wplywu na dalsza ucieche z jazdy moim autkiem. Na poczatku spalanie przekraczalo moje oczekiwania ale po dwuch probach w koncu udalo sie tak nastawic parametry ze spalanie jest minimalnie wieksze jak na benzynie.

A wiec moim skromnym zdaniem jak juz gaz to tylko porzadna instalacje jak Prins i nic tylko cieszyc sie placeniem rachunku na stacjach benzynowych. :lol:

Pozdrawiam!

Opublikowano
Witam

Od tygodnia jezdze moja 530i na gazie i jestem mile zaskoczony i bardzo zadowolony. Po kilku miesiacach zastanawiania sie zdecydowalem na zamontowanie sekwencji Prins VSI i wcale teraz nie zaluje tego kroku. Po pomiarach na hamowni okazalo sie ze moment obrotowy jest bez zmian jedynie stracil 5 konikow co wcale nie ma wplywu na dalsza ucieche z jazdy moim autkiem. Na poczatku spalanie przekraczalo moje oczekiwania ale po dwuch probach w koncu udalo sie tak nastawic parametry ze spalanie jest minimalnie wieksze jak na benzynie.

A wiec moim skromnym zdaniem jak juz gaz to tylko porzadna instalacje jak Prins i nic tylko cieszyc sie placeniem rachunku na stacjach benzynowych. :lol:

Pozdrawiam!

jaki jest koszt takiej instalacji?