Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hej miałem ostatnio ten sam problem w mojej e39 pojechałem do znajomego mechanika i usłyszałem :

kontrolka poduszek może zaświecić jeżeli w chwili przekręcania kluczyka w pozycję zapłonu ktoś usiądzie np. na siedzenie pasażera wówczas komputer "głupieje" i wyskakuje błąd

mechanik skasował mi ten błąd i przy okazji zresetował też inspekcję bo akurat wymieniałem olej za wszystko policzył 50pln

Kolego ja odkad kupilem swoja e39 528 mam to samo.caly czas pali sie kontrolka od AB (nie zaleznie czy ktos wsiada czy tylko ja siedze). mowisz ,ze da rade to zalatwic u zwyklego elektryka?

co on tam musi zrobic?

• 2 tygodnie później...
  • 5 lat później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam forumowiczów!

Mi równierz się pali czerwona lamka AB z tą różnicą że podłączając pod komputer swoją e39 wyświetla mi się błąd lewej poduszki od kierowcy... idąc dalej rozebrałem tapicerkę, sprawdziłem przewody i samą poduszkę i wszystko wydaje się OK, wiem jednak że z matą mogę równierz miec coś nie tak bo (mam podgrzewane fotele) kiedy na fotelu pasażera nikt nie siedzi to podgrzewanie siedzenia działa bezproblemowo, jeśli natomiast ktoś usiądzie - przestaje działac, domyślam się że równierz to idzie tą matą (lecz moge się mylic). Zastanawiam się czy jest możliwe że komputer mógł błędnie pokazac która poduszka jest walnięta?

Czy ktoś może miał podobną przypadłosc i może pomóc ?

Z góry dzięki i pozdrawiam