Skocz do zawartości

jak wymienic uchwyty na napoje w e39

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam,

chcialem wymienic uchwyty z przodu na napoje, te co mam sa polamane, odrecilem 2 srubki trzymajace uchwyty w przedniej czesci, ale nadal jest jakis opor przy wyciaganiu, czy trzeba demontowac caly panel (tam gdzie sa przyciski do grzania fotel, dsc itd.)? to bylby jakis zart

jesli trzeba to jak ten panel wyjac?

dzieki i pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

niestety nie idzie, blokuje taki plastki zachaczajac o wewnetrzna czesc sklepienia tego otworu, w ktorym te uchwyty sie znajduja

jak sie zdejmuje ten panel, na ktorym sa przyciski do pdc, dsc, grzania foteli? nie widze niestety zadnych srubek

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja mam navi, wiec radia nie wyjme... tez se robote wymyslilem :)

dzieki za podpowiedzi

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Moderatorzy
Opublikowano
Prawdopodobnie uchwyt zachacza o kable - u mnie tak było ponieważ jedna wiązka jest wciśnięta po panelem klimy i moze trochę obcierać.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• 3 miesiące temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Uchwyty są pod panelem klimatyzacji. Nie wszyscy je mają. Możesz mieć ozdobną listwę zamiast uchwytów.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przy wyjmowaniu trzeba nacisnac z gory tak po srodku i wyciagnac. nic prostszego :)

ze sprawa sobie jakis czas temu poradzilem, jesli byloby to takie proste jak piszesz w moim przypadku, nie pytalbym na forum

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
licytowałem taki uchwyt na allegro i ze zdjęcia wynikało że wewnątrz też jest przykręcony (przegrałem)
Opublikowano
Calego panelu nie trzeba demontowac. Na 100% jestem pewien. Wystraczy te dwie srubki odkrecic.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
niestety nie idzie, blokuje taki plastki zachaczajac o wewnetrzna czesc sklepienia tego otworu, w ktorym te uchwyty sie znajduja

jak sie zdejmuje ten panel, na ktorym sa przyciski do pdc, dsc, grzania foteli? nie widze niestety zadnych srubek

Witam

Jak już odkręciłeś te 2 śrubki mocujące panel z uchwytami to włóż palec przy otwartym uchwycie do środka i od wewnątrz wypchnij ten wąski panel z przyciskami ASC itd.

Ja jak wyjmowałem uchwyty to pociągnąłem trochę mocniej i puściło. To co pisał kolega o naciśnięciu po środku do dołu może pomóc.

NA PEWNO uchwyty nie są przykręcone żadną inną śrubką niż te dwie widoczne po otwarciu uchwytów.

Pozdrawiam