Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam jestem nowy i tez wymieniłem tuleje wachaczy w mojej bmce e46 318i ale po załozeniu nowych tulej i nowych amortyzatorów wszystko sie pochrzaniło. Lewe koło jest blizej dzwi przy skecaniu w lewo ociera o nadkola zas prawe jest git . Wymieniłem amory i tu :duh: patzre na samochod a no jest przechynony na strone kierowcy leko jakeis 6 cm jest to odczowane jak sie siedzi i patzy na samochod z daleka nei amm pojecia co sie stało. Czy ktos moze mi pomoc ???
Opublikowano
A jak na razie nie mam takich zmartwień bo bunia poszła do kasacji po spotkaniu z golfem.

Poważnie ?? a wiesz ,że tydzień temu też bym moją załatwił ? wyjechał mi z podporządkowanej i miałem test łosia przy 140km/h - zimny pot mnie oblał :mrgreen: ale wyprowadziłem auto po jakimś czasie - i co teraz myslisz ?? jakieś plany ?

Opublikowano
A jak na razie nie mam takich zmartwień bo bunia poszła do kasacji po spotkaniu z golfem.

Poważnie ?? a wiesz ,że tydzień temu też bym moją załatwił ? wyjechał mi z podporządkowanej i miałem test łosia przy 140km/h - zimny pot mnie oblał :mrgreen: ale wyprowadziłem auto po jakimś czasie - i co teraz myslisz ?? jakieś plany ?

Przy około 100km/h przywaliłem w bok nie mniałem szans żeby co kolwiek robić wyjechał raptownie pod koła. http://profile.imageshack.us/user/sierars1/

Ale w planach już jest następna bunia tylko nie wiem czy E39 czy E46 z tym samym motorem.

Opublikowano
no to mi trochę szczęście dopisało , pajac zatrzymał się i nagle ruszył - jak bym nie odbił nagle kierownicą to dostał by w tylny bok ode mnie a przy 140km/h ten manewr kierą nie był bezpieczny , a w bagażniku wszystko miałem porozwalane :mrgreen: zażuciło mnie zanim wyprostowałem kilka razy - ufff trzeba uważać niestety , bardziej się boję o innych niż o siebie
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hey!

Pytanie do sierras1.

Mozes mi podac adres hurtowni gdzie kupiles tuleje i laczniki? TEz jestem z wrocka a nie za bardzo wiem gdzie mozna dobre tuleje i laczniki tanio kupic.

Pozdrawiam

Opublikowano
Hey!

Pytanie do sierras1.

Mozes mi podac adres hurtowni gdzie kupiles tuleje i laczniki? TEz jestem z wrocka a nie za bardzo wiem gdzie mozna dobre tuleje i laczniki tanio kupic.

Pozdrawiam

W części do swoich furek zaopatruję się tu http://www.auto-czesci.pl/

tylko że mam u nich rabat stały 10%.

Pracują również w soboty.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Odświeżam wątek , nic nie stuka ani nie puka ale po wczorajszym przeglądzie okresowym diagnosta stwierdził że mam wybitą tuleje wahacza dolną przy lewym kole , i teraz mam pytanie , czy muszę kupic cały wahacz ?? jeżeli tak to jakiej firmy i gdzie ? może Allegro ? :mad2: nie chce kupowac czegos drogiego - i tak dobrze bo przez rok nie miałem większych niespodzianek z autkiem ;)
Opublikowano
Odświeżam wątek , nic nie stuka ani nie puka ale po wczorajszym przeglądzie okresowym diagnosta stwierdził że mam wybitą tuleje wahacza dolną przy lewym kole , i teraz mam pytanie , czy muszę kupic cały wahacz ?? jeżeli tak to jakiej firmy i gdzie ? może Allegro ? :mad2: nie chce kupowac czegos drogiego - i tak dobrze bo przez rok nie miałem większych niespodzianek z autkiem ;)

Wystarczy kupić samą tuleje metalowo-gumową jest to element wymienialny wachacza

Opublikowano
Oj , chyba nie w każdym wahaczu tak jest - ja mam orginalne ew jak byly wymieniane kiedys to wyłacznie w ASO

Przecież wachacz masz taki sam jak w byłej mojej więc tuleje są wymienialne te tylne na dwie śruby i przednia.

A też serwisowany tylko w ASO był.

Opublikowano
błąd :mad2: miało by sworzeń wahacza a nie tuleje :duh:

Sworzeń wachacza można regenerować bynajmniej tak robiłłem w swoim wypadku.

Wejdz sobie na stronkę forda poniżej i tam znajdziesz co nie co na temat regeneracji wachacza.

Opublikowano
Może bym tak myslał gdyby wahacz kosztował ponad 1000zł ale tyle nie kosztuje - tylko nie wiem jaki kupic , i czy na jedną stronę jest jeden wahacz / np lewy / czy tam są dwa wahacze - w A4 było ich 4 a padały jak muchy :mrgreen:
Opublikowano

Mike68 czy gdzieś diagnozowałeś tuleję czy tak po prostu strzelasz że to to?

Ja bym radziła wskoczyć gdzies do warsztatu i sprawdzić,

najprawdopodobniej wymiana całego wahacze jest zbędna.

Miałam w swojej do wymiany tuleję metalowo-gumową taką z uchem w którą wchodzi wahacz i trzeba było tylko to wymienić, reszta była ok. Akurat robiło to tyle hałasu jakby do wymiany było pół zawieszenia. Po wymianie tuleji cisza jak makiem zasiał :)

Teraz znowu coś mi się odzywa ale jeszcze delikatnie więc czekam.

Opublikowano
Mike68 czy gdzieś diagnozowałeś tuleję czy tak po prostu strzelasz że to to?

Ja bym radziła wskoczyć gdzies do warsztatu i sprawdzić,

najprawdopodobniej wymiana całego wahacze jest zbędna.

Miałam w swojej do wymiany tuleję metalowo-gumową taką z uchem w którą wchodzi wahacz i trzeba było tylko to wymienić, reszta była ok. Akurat robiło to tyle hałasu jakby do wymiany było pół zawieszenia. Po wymianie tuleji cisza jak makiem zasiał :)

Teraz znowu coś mi się odzywa ale jeszcze delikatnie więc czekam.

Po prostu byłem na przeglądzie okresowym i na czerpakach wyszło - diagnosta to stwierdził mimo że ja nic nie odczuwam podczas jazdy