Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
(ciach) a co do tych danych tech. ze strony BMW Klub to ..... no coment, już nie raz znalazłem tam pomyłki :D

:clap:

Mamy pierwszego ochotnika który będzie zmieniał "baze danych" :mrgreen:

Kujon , ja poważnie pisze :!:

jeśli rzeczywiście się spotkałeś z błędami : napisz do moda lub admina :!:

A może na forum xxxxxx mają lepsze dane , więc postaraj sie je poprawić :wink: ("mandaryna" ostanio jesteś :mrgreen: :wink: )

Pozdrawiam

Piotrek

Opublikowano
jeszcze raz powtarzam zdrowe 530D objeżdza za każdym razem zdrowe 523 i to jest juz sprawdzone na niejednym przypadku, a co do tych danych tech. ze strony BMW Klub to ..... no coment, już nie raz znalazłem tam pomyłki :D

Dokladnie tak jak piszesz. 523i to jest mul. Najwazniejsza jest praktyka. Jesli ktos sprawdzal to wie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

...wy się kłucicie o ułamki sekund :) a fakt faktem, że obydwa samochody o które pyta autor postu mają podobne osiągi... ale sposób w jakie je osiągają jest baaaardzo inny... ...jeśli "autor" lubi typ sportowej jazdy ("ciąganie" silnika po obrotach a przy tym typowe dzwieki 5000-6000 obr/min) to benzyna będzie idealna... jeśli lubi dynamiczną jazdę w trasie podczas wyprzedzania i nie przepada za rywalizacją "kto szybciej i w lepszym momencie zmieni bieg" a samochód i tak będzie często szybszy od pozostałych to niech bierze 530d!

...moim zdaniem 530d daje większe poczucie mocy...

Opublikowano
(ciach) a co do tych danych tech. ze strony BMW Klub to ..... no coment, już nie raz znalazłem tam pomyłki :D

A może na forum xxxxxx mają lepsze dane , więc postaraj sie je poprawić :wink: ("mandaryna" ostanio jesteś :mrgreen: :wink: )

spoko loko

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

ja mam prosbe zebyscie zmienili ze e38 730d ma 184km ale od 2000 moze pare miesiecy wczesniej nie produkowano juz e38 z silnikiem 184km 410Nm tylko 193km i z tego co mi wiadomo 430Nm i oczywiscie osiagi sa inne niz w starszym silniku..no i te 10sekund 184km..to chyba lekka przesada..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
co do bazy danych to tez mam na razie taka korekte brakuje e46 330d II edycja z silnikiem M57N 204KM od 2003r, e39 530d I edycja miala 184KM, czy bedzie aktualizacja o nowsze modele
Opublikowano

Tniecie sie Panowie na ułamki sekund :)

Dla mnie najważniejsze jest to, że 523 jest lżejsze od klekota o 200 kg.

Co to oznacza np na krętej drodze i na dohamowaniach? Oznacza, że benzyna zrobi z dieslem co będzie chciała, chyba, że diesel jakimś cudem wyprzedzi ją wcześniej i pokryje drogę zasłona dymną.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tniecie sie Panowie na ułamki sekund :)

Dla mnie najważniejsze jest to, że 523 jest lżejsze od klekota o 200 kg.

Co to oznacza np na krętej drodze i na dohamowaniach? Oznacza, że benzyna zrobi z dieslem co będzie chciała, chyba, że diesel jakimś cudem wyprzedzi ją wcześniej i pokryje drogę zasłona dymną.

nie ma to jak wypowiedz eksperta, miazdzaco wyzszy moment obrotowy "klekota" (BTW, zabrzmialo jak z zacietej plyty zbanowanego pelikana) oczywiscie nie bedzie mial w opisanym przykladzie zadnego znaczenia...

wiele zalezy od kierowcy, roznice w osiagach nie sa porazajace, ale jesli ktos mi probuje wmowic, ze 523 bedzie robilo co zechce z 530d... wolne zarty

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
523i lubi krecic sie az do odciecia bardziej niz 528i , mysle ze trzymajac 523i w obrotach od 4500 do 6000, 530d mialoby sporo roboty i przy manualu musialby byc dobry wachlujacy jesli idzie o sprint, powyzej 200km/h diesel zostaje daleko z tylu
Opublikowano
Jak BMW to tylko z silnikiem benzynowym. :cool2:

Only diesel :!: :mrgreen: :wink:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
nie ma to jak wypowiedz eksperta, miazdzaco wyzszy moment obrotowy "klekota" (BTW, zabrzmialo jak z zacietej plyty zbanowanego pelikana) oczywiscie nie bedzie mial w opisanym przykladzie zadnego znaczenia...

wiele zalezy od kierowcy, roznice w osiagach nie sa porazajace, ale jesli ktos mi probuje wmowic, ze 523 bedzie robilo co zechce z 530d... wolne zarty

Jaki tam ze mnie ekspert, wygrałem zaledwie kilka rajdów objeżdżając dużo silniejsze auta. Ale dzięki za uznanie :)

Opublikowano
Oznacza, że benzyna zrobi z dieslem co będzie chciała, chyba, że diesel jakimś cudem wyprzedzi ją wcześniej i pokryje drogę zasłona dymną

...nie tak dawno można było obejrzeć odcinek Top Gear z "wyscigiem" pomiędzy Mini (z jakąś benzynką pod maską) z Fabią (z TDI o porównywalnej mocy do silnika w Mini)... i jaki efekt... TDI wygrał... okazuje się, że benzyna nie zawsze zrobi z dieslem to co będzie chciała ;)

...mimo wszystko ja uważam, że jeśli chcemy często wykorzystywać pełną moc to tylko benzyna...

Opublikowano
śmiech mnie ogarnia jak czytam te spory :lol: autor tematu musi sobie po prostu pojeździ dieselkiem potem benzynką i postanowi co mu bedzie lepiej pasowało.................różnice w samochodach to tylko sekundy i nie są ważne chyba ,że każdy chce sięścigac...staniecie na dwóch pasach na kresce.rura ....a tu z trzeciego pasa coś was śmignie np malutkie Audi A3 1.8T 180KM w DUPIE wasze sekundy.........................tak więc bez obrazy....i na poważnie to gościo musi sam obluka bo DUŻO ZALERZY OD KIEROWCY i UMIEJĘTNOŚCI :cool2: no i stan samochodu :twisted2:
Opublikowano

Pozwoliłem sobie ocenzurować wątek. :twisted: :twisted:

Wywaliłem odpowiedzi, które autorowi tematu nic nie dadzą.

Nie śmiećcie więcej, bo posypią się ostrzeżenia... :nienie:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
śmiech mnie ogarnia jak czytam te spory :lol: autor tematu musi sobie po prostu pojeździ dieselkiem potem benzynką i postanowi co mu bedzie lepiej pasowało.................różnice w samochodach to tylko sekundy i nie są ważne chyba ,że każdy chce sięścigac...staniecie na dwóch pasach na kresce.rura ....a tu z trzeciego pasa coś was śmignie np malutkie Audi A3 1.8T 180KM w DUPIE wasze sekundy.........................tak więc bez obrazy....i na poważnie to gościo musi sam obluka bo DUŻO ZALERZY OD KIEROWCY i UMIEJĘTNOŚCI :cool2: no i stan samochodu :twisted2:

nie zachwalalbym tak a3 1.8t 180KM bo do 100 ma takie same osiagi jak 528i, ale widzialem jak e30 2.5l zdrowe 170KM szpera robilo co chcialo do 180km/h z LET'ami 200KM