Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej czy niewiecie gdzie mozna znalesc na internecie wniosek na akcyze do wydruku, do PL wyjezdzam 19.12 ale chcialbym sobie przygotowac wszystkie dokumenty na miejscu a brakuje mi jeszcze tylko tego wniosku :(

BiG Thx za pomoc

Ludzie dziela sie na szczesliwych, i na tych którzy nie maja BMW.

http://img247.imageshack.us/img247/4272/jpg4bb8.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/2857/icon3.png

Opublikowano
Ja tez mam 50 e na umowie :8)

Powiem że beemka to tak naprawde koreanski szit :mrgreen:

Tylko nie Koreański! Bo cło zapłacisz :)

Opublikowano
Hej czy niewiecie gdzie mozna znalesc na internecie wniosek na akcyze do wydruku, do PL wyjezdzam 19.12 ale chcialbym sobie przygotowac wszystkie dokumenty na miejscu a brakuje mi jeszcze tylko tego wniosku :(

BiG Thx za pomoc

każdy urząd celny to daje u nas jest tak http://www.izbacelna.torun.pl/ i tam jest zakładka samochody osobowe a wniej druki do sciagniecia tylko jeszcze stawek nie zaktualizowali :lol: pozdro

Opublikowano

Rejestracja mojego auta wygladala tak:

1) zlozenie papierow w urzedzie celnym w Pile (za 30 koles w budce poskladal mi to wszystko do kupy) koszt: 30 + 12 + 11 PLN (budka, akcyza, znaczki)

2) tlumaczenie u przysieglego briefu i tego malego meldunku czy co to jest

koszt: 70 PLN

3) zlozenie w urzedzie skarbowym w Pile okumentow (juz nawet nie pamietam jakich ale tlumaczenie bylo potrzebne) koszt 150 + 6 PLN (gdyby nie to ze musze rejestrowac auto w Gdyni ten punkt moglbym pominac)

4) odbior w okienku papierow z urzedu celnego (ok. 3 dni po ich zlozeniu)

5) odbor papierow w urzedzie skarbowym

6) rejestracja w wydziale komunikacji w gdyni: koszt 500 + ok 250 (oplata za zlomowanie (tylko czego??), oplaty urzedowe) -> pobranie tablic, naklejki i dowodu tymczasowego

wyglada dosc prosto. i proste to jest jak sie ma czas i nie musi sie czlowiek zwalniac z pracy i latac jak glupek. razem cos kolo 950 zl

i najlepsze! sprobuje w pile odzyskac te pieniadze (150) bo rachunek mam nadal i powiem ze nie wiedzialem. jak skladalem dokumenty to mi pani w okienku powiedziala ze nie potrzebnie placilem i moze pomoc mi napisac pismo zeby odzyskac ta kase. nie wiedziala ze ja to musze miec. teraz tez przyjde i troche glupa popale :)

Opublikowano
A jak pani taka chętna do pomocy to zapytaj dlaczego gdzie indziej pobieraja i jesli moze to niech poda podstawe prawna ze nie trzeba to by sie nam wszystkim przydało.pozdro