Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w swojej e39 alufelgi o takim oznaczeniu 17 8oj et 40 i dystanse grubości ok. 1,5 cm( na takich kupilem auto) zastanawia mnie czy nic mi nie grozi np. jadąc z dużą prędkością, bo te felgi chyba nie są przeznaczone do BMW. I jeszcze jedna sprawa: czy moge założyć do nich opony w rozmiarze 235/45 bo mam 225/45 ?

To są takie felgi:

http://moto.allegro.pl/item144136009_bsa_264_7_x17_5_114_3_vw_audi_nowe_.html

Opublikowano
jeśli masz opony 17", to spokojnie je załozysz, felgi wg. mnie są odjazdowe, niemniej mam nadzieję, że nie zakładasz je na zimę?
Opublikowano

sorry ale to nie sa felgi do twojej bmki..parametry ktore podales sa od e36/46..masz dystanse..spoko ale powinienes miec np et 20..i bez dystansow..jesli masz takie felgi ktore sa na zdjeciu z szerokoscia 7J to opony ktore masz 225 sa oponami przeznaczonymi na te felgi co nie znaczy ze jesli zalozysz 235 bedzie zle..

moja rada jest taka zebys je sprzedal i kupil oryginalne..przynajmniej z odpowiednim et..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
To są oczywiście felgi na lato a szerokość chyba 8j. Założyłem ten temat bo przeraziły mnie te dystanse i wiem że to nie są fele do e39. Wolałbym żeby jezdziło się bespiecznie dlatego pytam czy mogą one zostać czy lepiej sprzedać i kupic odpowiednie do mojego auta.
Opublikowano
Odnośnie rozmiarówki to poszukaj sobie w necie tabel. Tam będziesz miał podane jaka szerokość felgi i jaka do tego opona, np na stronie www.abbco.pl. Onosnie felgi 17, 8j to mam takie w 520 e39. Jest to felga do 235/45. Założysz na nią i 225/45, z tym że opona 225 będze o około 1 cm niższa niż 235, a do twojej bryki powinna byc 235