Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od dwóch miesięcy posiadam e30 kombi z roku 1991.

Już zdążyłem się trochę nią nacieszyć i przyszła pora na kilka pytań odnośnie tego modelu.

Po pierwsze ciekawi mnie kilka rzeczy:

- w bagażniku są dwa otwierane schowki (po prawej i po lewej), niestety ten po prawej mam zaklejony (zepsuty zaczep jest i po odklejeniu pewnie by ciągle się otwierał. Co znajduje się w tym schowku i czy warto go odklejać i szukać zapasowej klapki?!

- Nad lewym tylnym światłem po otworzeniu klapy znajduje się jakiś korek na jakiś płyn. Na jaki płyn i do czego jest to?

- W fotelu kierowcy mam urwaną dźwigienkę od regulacji wysokości i oparcia. Mi to nawet nie przeszkadza bo akurat fotel mam dobrze ustawiony, ale czy można gdzieś dostać taką samą dźwigienkę bez fotela ?!

Jak narazie to wyszystko. Mam nadzieje że ktoś zaspokoi moją ciekawość.

Jak będę mieć jeszcze jakieś pytania to dorzucę je tutaj.

Pozdrawiam.

Opublikowano

-szczerze nie wiem co tam ma być, ale mi by nie dało coś takiego spokoju tzn. zaklejona klapka, a czy warto, napewno bo każdy schowek się przyda

-tam wlewa się płyn do spryskiwacza tylnej szyby

-rączke taką da się wymontować, popatrze bo mam jakiś stary fotel, tylko teraz nie pamiętam czy od kierowcy czy pasażera.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano

zaklejony jest pewnie schowek na apteczkę, gaśnicę, trójkąt, etc. w lewym jest mocowany lewarek, o ile dobrze pamiętam. który jest niedostępny? ja mam nad zamkami naklejki z info o zawartości.

wlew nad lewą lampą służy do uzupełniania płynu do spryskiwania tylnej szyby.

samą dźwigienkę dostaniesz. szukaj u ludków, którzy mają części z rozbiórek aut, lub zgłoś się do ASO i zamów. takie pierdoły nie są z reguły drogie.

18.11.2006

Forza evil!

Opublikowano

schowek po prawej jest swietna sprawa - calkiem pojemny. mozna wrzucic tam np pol skrzynki piwa a zona wyciagajac zakupy z bagaznika nic nie zauwazy, a my mamy dla siebie tyyyle radosci :)

w lewym schowku jest miejsce na lewarek, apteczke, gasnice i komplet narzedzi fabrycznych w brezentowym pokrowcu.

Opublikowano

OK.

Dzięki za odpowiedzi. Schowek odkleiłem niestety nie wygląda to najlepiej a poza tym jeden zaczep jest urwany więc już zakupiłem nowe zamknięcie na allegro.

Dalej poszukuję rączki do regulacji fotela kierowcy.

Jakby ktoś miał to proszę o informacje :)