Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Jestem nowym uzytkownikiem tego forum. I moje pierwsze pytanie to co dokładnie oznacz skrót IS ?? Z gory dzieki za pomoc :)

Opublikowano
Ze silnik ma wielopunktowy wtrysk i to wersja coupe czyli 2 drzwowia z podniesiona moca silnika o 30% :8)
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano
niekoniecznie byly tez SEDAN-y ale jest ich bardzo malo :twisted:

cabrio też - ale jeszcze mniej niż saloonów.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
niekoniecznie byly tez SEDAN-y ale jest ich bardzo malo :twisted:

cabrio też - ale jeszcze mniej niż saloonów.

hmm w etk nic nie pisze o cabrio IS ....

wiec chyba cos ci sie pomylilo...

moje modele
Opublikowano
chyba nalezy jeszcze dodać że iS ma 4 zawory na cylinder a i 2 .
marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
tez pierwsze słysze o E36 318iS cabrio :roll:

Wlasnie wszystko przewertowalem i jakos takie auto nie znalazlem...

Pan GR albo ma mala wiedzie albo nabija sobie posty robiac przy tym male zamieszanie :lol:

moje modele
Opublikowano (edytowane)
sa E36 318IS coupe, maja 140KM przy pojemnosci 1,8l, po za tym sa sedany IS ale tylko 2000szt. w ogole, poniewaz byla to wersja limitowana, łatwo poznac takiego sedana limitowanego jest on żółty :8) Edytowane przez Dan V8
Opublikowano
sa E36 318IS coupe, maja 140KM przy pojemnosci 1,8l, po za tym sa sedany IS ale tylko 2000szt. w ogole, poniewaz byla to wersja lmitowana.

kolejny :D 2000tys sztuk i owszme powstala taka seria byly zolte i wogole alke oprocz tej seri limitowanej bylo mozna sobie kupic normalnie 318is w sedanie :mrgreen:

moje modele
  • Członkowie klubu
Opublikowano
GR - wezmiecie mnie do klubu ? :modlitwa:

Nie wiem. Zapytaj się kogoś z Zarządu.

widac mamy jakies ETK spleśniałe... a to E36 318iS cabrio nie ma...

Też się zdziwiłem jak zobaczyłem - zwłaszcza, że w ETK właśnie nigdy nie widziałem. Z ciekawości chciałem sprawdzić ile wyprodukowali saloonów i natknąłem się na cabrio.

Zapytam kolegi, który robił to zestawienie, skąd miał dane.

http://www.bmw-klub.pl/samochody/danetech.htm

Pan GR albo ma mala wiedzie albo nabija sobie posty robiac przy tym male zamieszanie

gówniarstwa nie komentuję

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
nie było ISa w Cabrio E36 , nawet w jakiejś tam super limitowanej wersji, były w coupe , sedanie ( w róznych kolorach nie tylko w żółtym), były też ISy w cabrio E30 przynajmniej 1 napewno bo znajomy ma , no chyba że to wójek Szczepan :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
nie było ISa w Cabrio E36 , nawet w jakiejś tam super limitowanej wersji, były w coupe , sedanie ( w róznych kolorach nie tylko w żółtym), były też ISy w cabrio E30 przynajmniej 1 napewno bo znajomy ma , no chyba że to wójek Szczepan :mrgreen:

w E30 tez nie bylo IS w cabrio :cool2: albo przekladka silnika albo szczep :mrgreen: w e30 IS byly tylko w coupe a w E36 w sedanie i w coupe :wink:

moje modele
Opublikowano

w E30 tez nie bylo IS w cabrio :cool2: albo przekladka silnika albo szczep :mrgreen: w e30 IS byly tylko w coupe a w E36 w sedanie i w coupe :wink:

na E30 to ja sie mało znam, dlatego napisałem że prawdopodobnie wójek Szczepan :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

• Członkowie klubu
Opublikowano
widac mamy jakies ETK spleśniałe... a to E36 318iS cabrio nie ma...

Też się zdziwiłem jak zobaczyłem - zwłaszcza, że w ETK właśnie nigdy nie widziałem. Z ciekawości chciałem sprawdzić ile wyprodukowali saloonów i natknąłem się na cabrio.

Zapytam kolegi, który robił to zestawienie, skąd miał dane.

http://www.bmw-klub.pl/samochody/danetech.htm

Jeśli chodzi o E36 318iS cabrio to wg moich danych wyprodukowano ich w sumie 4.645 sztuk w latach 1995-1998 (z tym że w roku '95 8 sztuk, a w '98 19 szt.).

Natomiast E36 318iS sedan było więcej: w sumie 42.912 sztuk w latach 1993-1998.

W obu przypadkach jest też adnotacja - "nicht im deutschen Modellprogramm".

Natomiast najwięcej było E36 318iS coupe: w sumie 148.772 szt. w latach 1991-1999.

Źródło: książka "Alle BMW Automobile seit 1928", Werner Oswald, Eberhard Kittler.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Jeśli chodzi o E36 318iS cabrio to wg moich danych wyprodukowano ich w sumie 4.645 sztuk w latach 1995-1998 (z tym że w roku '95 8 sztuk, a w '98 19 szt.).

Natomiast E36 318iS sedan było więcej: w sumie 42.912 sztuk w latach 1993-1998.

W obu przypadkach jest też adnotacja - "nicht im deutschen Modellprogramm".

Natomiast najwięcej było E36 318iS coupe: w sumie 148.772 szt. w latach 1991-1999.

Źródło: książka "Alle BMW Automobile seit 1928", Werner Oswald, Eberhard Kittler.

wg TIS'u '04 wyprodukowano 191 053 iS'ów (wszelkich odmian karoserii, oprocz compacta) , cos sie zatem nie zgadza - albo w jednym albo w drugim źródle...

Co do e30 to oczywiście że były iesy sedan, co prawda 320iS ale..., 1000pare szt. wyprodukowano w latach 1988-1990.

Wg TIS'u '04 - E30 318iS- 41 234 sztuki

E30 320iS- 3745 sztuk

Opublikowano
Mam na liczniku ponad 200tyś, kto wie może w rzeczywistości sporo więcej, przy silniku wymieniłem łańcuszek rozrządu który zrobił się za długi :| tak poza tym nic a nic, wszystko fabryczne. Lać benzynę, dobry olej i można śmigać :cool2:
Opublikowano

Było juz o tym bardzo dużo na forum. Proponuje :search:

a w skrócie:

Spalanie od 7-8l w trasie (100-140km/h) do 9-11l w mieście

Awarie jak w każdym BMW- w zadbanym brak :D

Pozdrawiam Grzesiek