Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie wiem jak to opisać ,nie mam też aparatu aby przedstawić zdjęcia...Chodzi o to ,że jak przekręce stacyjke(pozycja kiedy świecą sie diody olej, abs itp) i potem kiedy silnik już pracuje słychać takie dziwne buczenie coś jak praca jakiegoś siłownika lub pompy.Dźwięki te dochodzą z miejsca pod maską gdzie jest taki plastikowy dekielek (o wymiarach ok 15/15 cm)obok miejsca gdzie można podłączyć plus( +) to jest pod maska od strony kierowcy blisko podszybia.Zaznaczam ,że nie zawsze jest to słyszalne,nie chce też tego dekla "na siłe"zdjąć ,a nie widze tam żadnych zatrzasków...

Model jak w profilu...

Proszę o pomoc bo mnie strasznie wku....(denerwuje) :mad2:

Pozdrawiam.

Opublikowano
może to pompka ogrzewania - wymuszająca obieg

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano

witam

tam pod tym deklem są elektrozawory od nagrzewnicy i jak przekręcasz kluczyk w stacyjce to sie otwierają a jak gasisz auto to sie zamykają ma to na celu wolniejsze wychładzanie lub nagrzewanie srodka w samochodzie..

pozd...

Opublikowano
witam

tam pod tym deklem są elektrozawory od nagrzewnicy i jak przekręcasz kluczyk w stacyjce to sie otwierają a jak gasisz auto to sie zamykają ma to na celu wolniejsze wychładzanie lub nagrzewanie srodka w samochodzie..

pozd...

Tylko ,że u mnie to cały czas pracuje ,jak jede to musze radio włączyć bo mi ten dźwiek nie daje spokoju,nie jest tak że te elektrozawory wykonają jakąś czynność i jest cisza tylko cały czas pracują.(Właśnie jakby się coś zamykało i otwierało)

Bardzo dziękuje,teraz wiem czego gdziepatrzeć,ale jakby ktoś wiedział cos więcej to proszę o podpowiedź,bo nie wydaje mi się żeby to było normalne..no chyba ,że się mylę.

Pozdrawiam

Opublikowano
jak nie mozesz wytępić, to musisz polubic, ja mam to samo i jak mnie wnerwia ten odgłos, to na chwilę wyłączam ogrzewanie i jest ok- na chwilę :think: