Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam czy ktos z was przerabial e46 z pierwszych lat produkcji na model po liftingu w 2001 roku? wiem napewno, ze trzeba zmienic lampy , kierunki, blotniki, maske i zderzak, napewno cos jeszcze , tylko podpowiedzcie co? pas przedni, jakies inne czesci?Maktos w tym jakis doswiadczenie..
Opublikowano
wydaje sie ze z przodu rozni sie tylko lampami i zderzakiem.Jesli tak do do dobrego blacharza i on wszystko zalatwi.A tak nawiasem tez mnie zainteresowal temat.Moze jakis czlowiek cos podpowie.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
temat już był wiele razy na forum. Szukaj.

zawsze szukam przed napisaniem posta, ale znalazlem tylko jak z e36 zrobic e46 a to mnie nie interesuje

Opublikowano
Na 100% do zmiany jest maska(grill nerki tez inne),błotniki,zderzak,lampy i kierunki co do wzmocnienia przód nie jestem pewien ale być może też jest jakaś różnica
Opublikowano
ale jeśli masz 320 d to i tak każdy kto choć troche sie zna bedzie wiedział ze były kombinacje bo silnik masz pewnie 136 koni a te były tylko przed liftem
Opublikowano
no no , to wiadmo ze kazdy bedzie mogl sie kapnac , ale skoro mam autko uderzone i te elementy sa do wymiany, to mysle zeby zmienic juz na nowsze.
Opublikowano

Ja zrobilem tego moda w 320d Touring 12.2000r. 136PS, przod jest od wersji >09/2001, NIE Mpakietowy zderzak zalozylem ...tez byl lekko pukniety w prawy przod .

Jesli masz taki sam model to odrazu powiem Ci co musisz wymienic na 100% (bo wszystko pamietam) :

1. Maska gola

2. Nerki maski

3. Reflektory glowne

4. Kierunki narozne

5. Kierunki na blotniki

6. Listewki pod lampy

7. Blotniki gole

8. Zderzak goly

9. Listewki ochronne na zderzak + podkladka pod tablice rejestracyjna

10. Kratka centralna w zderzak + kratki boczne

11. Slizgi zderzaka

12. Uchwyty blotniki-zderzak

13. Halogeny

14. Zarowki do halogenow (w nowych sa H11 po 45 zl/szt. )

15. Wtyczki do zarowek halogenow

16. Przedluzenie przewodow do kierunkow na blotniki .

Pozatym 0 komplikacji ...zamki klapy, nadkola, pas przedni, wtyczki elektryczne, tunele zderzak-nadkola ...wszystko takie samo .

Efekt mozesz zobaczyc na moim avatarze :D . Zdecydowalem sie przy okazji na xenony, okazyjnie kupilem 2 reflektory bi-xenonowe (btw wszystkie xenony w E46 2gen to bixenony :) ) firmy AL 2002r. i nerki z chromowanymi szprosami :D .

pozdrawiam

piotres

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
kolego zapomniałeś jeszcze wspomniec o tym jak założy bixenony to trzeba je jeszcze podłaczyc przejściem plusowym z kabla od żarówki drogowej do przetwornicy......:P i wszystko jest szyk!!!!!!