Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzis na trasie - 50 km, predkosc 80 - 100 km /h spalil 7 l/100 km !!!! delikatna jazda
Opublikowano
dzis na trasie - 50 km, predkosc 80 - 100 km /h spalil 7 l/100 km !!!! delikatna jazda
Witam Kriss33 ,mi przy takiej jezdzie również tyle samo spali :)
Opublikowano

Kriss33, z którego miesiąca twoja 520?. Pytam się żeby wiedzieć czy na jednym czy też dwóch vanosach?

Moja 520 z lipca 98 pali w mieście około 14,5 l (krótkie odcinki i duzo korków). A jak twoje doświadcenia z miastem!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z maja, wiec na podwojnym Vanosie czy nie? a przy okazji jakie to ma praktyczne znaczenie? we Wroclawiu 12,2 - 12,5 l, ale jezdze spokojnie po miescie, nie znaczy ze wolno :)
Opublikowano
z maja to pojedyńczy Vanos. A znaczenie ma takie iż te z podwójnym mniej palą. Dzięki za info odnośnie spalania twojej 520-tki w mieście
Opublikowano
jak to za duzo??

no jezeli piszecie ze na trasie czyli jazda plynna skoro na odcinku 50km wziol 7l Pb to na 100 przy praktycznie najbardziej ekonomicznej predkosci pali 14???? to chyba jakies nieporozumienie skoro moja 100konna jednostka bierze 7 wiec mysle ze 2.o moze wziac powiedzmy z 10l

sprawdzilem i jestem p[ewien na BANK podaja dane BMW ze 520i z 1995-200rok pali pozamijski 6,9l miejski 12,6 mieszany 9l

i z pelna premedytacja mowi ci ze twoje 7l na 50km pozamiastem to jakas bzdura-chyba cos masz walniete( wyglada jakby spalanie bylo 2razy wieksze niz powinno, moze sonda umiera )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aaaaaaaaaaaaaaa, juz rozumiem skad to cale nieporozumienie, hehe, spalil mi na odcinku 50 km, ale nie 7 , tylko 7 na 100 km !!!!, wskazanie z kompa, a po prostu odcinek trwal 50 km.
Opublikowano

witam

Sorki, że wtracę, ale chyba kolega wyraźnie to napisał (7l/100km), może nie całkiem jasno, ale przeliczyć łatwo - spalanie prawidłowe.

Tylko pogratulować wytrzymałości z taką prędkością :twisted:

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hehe, sam nie sadzilem ze da sie tak wolno jechac, ale jakos tak sobie jechalismy z moja nażeczoną...
Opublikowano
jak to za duzo??

sprawdzilem i jestem p[ewien na BANK podaja dane BMW ze 520i z 1995-200rok pali pozamijski 6,9l miejski 12,6 mieszany 9l

napiszę tylko że instrukcja nie kłamie... co prawda nie udało mi się dojść do spalania rzędu 12-13 litrów na mieście ale to chyba tylko dlatego że nie jeżdzę w typowym cyklu miejskim... całe szczęście, że trojmiasto posiada obwodnice... spalanie pozamiejskie 6,9 jak najbardziej można uzyskać ale w niemczech na autostradzie, w polsce trzeba być mocno cierpliwym. Codzienie dojeżdzam z Gdyni do Gdańska około 75 km w dwie strony i spalanie mi oscyluje w okolicy 9 litrów - typowy tryb mieszany.

pozdrawiam

Opublikowano

kurczę...a ja jestem strasznie zadowolony...........bo moje E39 z 2.5l silniczkiem spaliło mi już trzy razy 12,2Litra LPG (sekwent) w trybie mieszanym tzn do roboty jadę 30km / 110-140km/h / i potem po mieście,następnie po robocie powrót i też po mieście / zakupy i takie tam/ i taka jazda cały miesiąc.

JESTEM PEŁEN PODZIWU DLA TAK NISKIEGO SPALANIA :mrgreen:

ps ciekaw jestem trasy :shock:

Opublikowano

Hmm

Moje spostrzezenia sa takie :) BMW 530d Kombi :)

TRASA (Gliwice-Stuttgart-Monachium-Stuttgart-Gliwice 2500km)

Tempomat wlaczony non stop jak sie dalo tylko na 160km/h lub więcej :)

4 Osoby + full bagazu (wiecej napewno do BMW nie wchodzi

7,6l /100km przy mocnym wietrze i tak mysle dobry wynik :)

TRASA ( Gliwice-Warszawa-Gliwice)

Tempomat malo wlaczany ale ogolnie 110-130km/h i mniej. Ogolnie przepisowo jak na ta trase :)

W 1 strone 2 osoby i puste auto, w 2 strone 4 soby i 120kg bagazu :)

6,5l/100km :) Super wynik :)

Auto ma przejechane 129tys km.

Mam takie prywatne pytanko czy ktos stosowal jakies dodatki do ropy na przeczyszczenie wtyskow ?? Czy wogol warto ryzykowac i inwestowac ??

POZDRAWIAM

IWAN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ile Ci spala w miescie? i jakie to miasto?
Opublikowano
a ile Ci spala w miescie? i jakie to miasto?

Prze lato palik okolo 8,3-8,5l/100km

Non stop wlaczona klima i noga raz za razu ciezka :)

Teraz gdy chlodniej 9,5l/100km a noga jak napisalem wczesniej :)

Miasto Gliwice

POZDRAWIAM

IWAN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no to roznica miedzy moim spalaniem ok 12/100 w miescie, 8-9 trasa, stanowi ok 10 zl wiecej na 100 czyli max 150 zl miesiecznie, co daje max 2000 zl rocznie drozej benzyna niz diesel ! Rozncica w cenie ok 8 - 10 tys zl. WNIOSEK. Po conajmniej 4 latach jezdzilbym taniej na dieslu, wiec przy przebiegu max 20000 km rocznie mnie sie nie opłaca :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmm

Mam takie prywatne pytanko czy ktos stosowal jakies dodatki do ropy na przeczyszczenie wtyskow ?? Czy wogol warto ryzykowac i inwestowac ??

POZDRAWIAM

IWAN

ja zapodalem niedawno jakis valvoline czy cóś, troche mi dymi wiecej niz ustawa przewiduje, myslalem, ze to moze wtryski leja, okazuje sie, za najprawdopodobniej jest to kwestia swiec zarowych

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 1 rok później...
Opublikowano

Mój ojciec ma BMW E39 520 2001r , Silnik nietypowy 2.2 benzyna i oczywiście zamontowana instalacja gazowa ponieważ spalanie samochodu w mieście wynosiło 15l na trasie do Chorwacji wyniosło 13,5 i zastanawiam sie czy to in tak nie zadurzo . proszę o Odpowiedz

Pozdrawiam Michał