Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy sprowadzal ktos auto z Austrii. Mam okazje kupic, od prywatnego goscia z 2000 roku 530d 225 tys. km, pelne wyposazenie, ksiazka serwisowa zapelniona do samiutkiego konca, bezwypadek model przed faceliftingiem, bez ringow, za 11 tys. euro. Moze mi ktos powiedziec jak wygladaja formalnosci ? Czy moge przyjechac do naszego kraju na jego balachach i pozniej przerejestrowaywac ? Czy nie mozna tak ? Jakie dokumenty sa potrzebne ?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
ja sprowadzałem w zeszłym roku auto z Austrii, procedury rejestracji są takie same jak w przypadku auta z Niemiec. Nie masz Briefu tylko taka fajna książeczkę, którą trzeba przetłumaczyć. Nie wiem jak jest z tablicami bo autko jechało na ciężarówce. Austryjacy z regóły dbają o swoje samochody, drogi mają idealne i jeśli tam kupisz samochód to powinieneś być zadowolony.
BMW - Nie dla idiotów
Opublikowano

Nie wiem czy to jest okazja, ja kupiłem z 2001r 530d Touring, po lifcie, z bardzo bogatym wyposażeniem, za 8400, do pomalowania zderzak maska, błotnik, i do wymiany lampa, auto było jeżdżące, 98tyś przeb.

Jest to normalna cena. Sorki za OT.

http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
Opublikowano

Witam

jeśli się dogadasz ze sprzedającym i pozwoli Ci przyjechać do kraju na jego tablicach, to po prostu przyjeżdzasz i u nas rejestrujesz jak auto sprowadzane z Niemiec. Jednak żeby dostać TYPENSHEIN( austriacki BRIEF) auto musi być wyrejestrowane w austrii, czyli tablice oddane właścicielowi, ten z kolei wyrejestrowywuje i daje Ci papier. Trochę zachodu, ale to tańsza opcja. Inna opcja to wyjazdówki z Austrii, ale ich koszt jest bardzo duży, taniej wychodzi przywieść wyrejestrowane już tam auto na lawecie. Ja korzystałem z pierwszej i trzeciej możliwości , jedna i druga jest dobra.

pozdrawiam i życze powodzenia w zakupie!!!

Opublikowano
Nie wiem czy to jest okazja, ja kupiłem z 2001r 530d Touring, po lifcie, z bardzo bogatym wyposażeniem, za 8400, do pomalowania zderzak maska, błotnik, i do wymiany lampa, auto było jeżdżące, 98tyś przeb.

Jest to normalna cena. Sorki za OT.

To rzeczywiscie tanio. A zadbana chociaz ? I od NIemca ? Czu turas ? Ja kupuje ta za tyle ale jest naprawde igla. Idelana, zero zuzycia praktycznie.

Czyli musze dostac od Austryjaka ksiazeczke czyli brief, i do tego umowa tak ?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką