Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

nie wiedzialem gdzie ten temat wrzucic wiec postanowilem napisac to tutaj. chcialem zwrocic uwage na dosc nieprzejrzyte korzystanie z calego forum i tutaj pojawia sie moja prosba do "adminow" aby stworzyli podkatalogi w ktorych beda wyszczegolnione modele bmw a nie tak jak dotychczas ze sa wszystkie modele wrzucone do kupy, niby troche pomaga okreslenie modelu w nawiasie tj. [Exx] ale nadal jest malo czytelne. Stworzenie katalogow nie takich ogolnychjak "mechanika" tylko rozdzielic na uklady wszelakiego rodzaju, silniki, zawieszenie... itd... nie chce nikogo pouczac lecz dac propozycje aby wygladalo to tak jak na stronie (badz tez podobnie zeby nie posadzono o plagiat:) ) konkurenyjnego opla www.vkp.pl ; jak sobie tam przegladalem to wszystko jest jasne. wiem ze jakiekolwiek przerobki teraz beda bardzo utrudnione z powodu bardzo duzej ilosci postow ale moze uda sie "adminom" posegregowac wszystkie modele i powrzucac do podkatalogow.

chcialem dodac ze to nie ma byc tylko dla mojej wygody bo mi sie nie chce szukac ale cale forum bedzie bardziej przejrzyste i dostepne.

pozdrawiam i licze na pozytywne rozpatrzenie mojej sugestii .

ps. jesli ktos mialby jeszcze jakies propozycje prosze sie dopisywac aby ulatwic dzialanie adminom

pozdrawiam serdzecznie

Rogers

Mercedes CLS 55AMG :twisted:
Opublikowano
stworzyli podkatalogi w ktorych beda wyszczegolnione modele bmw a nie tak jak dotychczas ze sa wszystkie modele wrzucone do kupy, niby troche pomaga okreslenie modelu w nawiasie tj. [Exx] ale nadal jest malo czytelne.

a co ze wspolnymi podzespolami, ktorych jest masa? za duzo zagadnien jest wspolnych, zeby rozdzielac.

imo jest ok po ostatniej reformie.

Opublikowano
zawsze możesz wejść w przeglądarkę i poszukać swojego modelu, ale z pewnością byłoby przejżyściej posegregować działy na 3,5,7. czego Nam wszystkim życzę :roll:
Opublikowano
Sytuacja na dziale "Mechanika..." jest taka, że prawie 90% to posty użytkowników E36 - właścicielom innych modeli ciężko się przebić ze swoimi problemami - zanim ktoś z podobnym samochodem lub odpowiednią wiedzą się pojawi temat zazwyczaj leży już na 2 lub 3 stronce "przysypany". Myślę, że w tym jednym dziale należało by wprowadzić doatkowe podziały - obecnie jest dyskryminacja....
Opublikowano

dyskryminacja to troche nie ten termin.. podzielilbym (jesli trzeba) w nieco inny sposob...

- old&youngtimer

- e30

- e32, e34, e31

- e36, e36/7(z3)

- e38, e39, e53,

- e46, e85, e83

- e65, e60, e90, e63

^ jesi sie gdzies pomylilem to poprawcie

dzielac na 3,5,7 i tak duza czesc mechanicznych pytan bedzie wymagala poszukania w pozostalych dzialach, lepiej wg wspolnego okresu technologicznego

Opublikowano
dyskryminacja to troche nie ten termin.. podzielilbym (jesli trzeba) w nieco inny sposob...

- old&youngtimer

- e30

- e32, e34, e31

- e36, e36/7(z3)

- e38, e39, e53,

- e46, e85, e83

- e65, e60, e90, e63

^ jesi sie gdzies pomylilem to poprawcie

dzielac na 3,5,7 i tak duza czesc mechanicznych pytan bedzie wymagala poszukania w pozostalych dzialach, lepiej wg wspolnego okresu technologicznego

i tutaj sie z toba zgodze taki podzial by byl jeszcze lepszy niz to co zaproponowowalem. a wlasciciele e36 na tym forum sa wiekszoscia wiec oni i tak nie odczuja podzialu powyzej. wszsytko w rekach adminow

pzdr Rogers

Opublikowano

- old&youngtimer

- e30

- e32, e34, e31

- e36, e36/7(z3)

- e38, e39, e53,

- e46, e85, e83

- e65, e60, e90, e63

IMHO lepiej seriami 3,5,7. A tak w ogóle, najlepiej, żeby każdy model miał swój dział. Tak czy siak jakis porządek na forum by się przydał, bo postów już sporo i gdzieniegdzie jakiś taki misz-masz:) ale i tak to forum jest najlepsze :cool2:

pozdrawiam

qba_m

• Członkowie klubu
Opublikowano
IMHO lepiej seriami 3,5,7. A tak w ogóle, najlepiej, żeby każdy model miał swój dział. Tak czy siak jakis porządek na forum by się przydał, bo postów już sporo i gdzieniegdzie jakiś taki misz-masz:) ale i tak to forum jest najlepsze :cool2:

IMO misz-masz to będzie jak jedna osoba, z jednym problemem, będzie pisać w kilku działach po podziale forum. Stosujcie prawidłowo przedrostki tematów, to będzie lżej się żyć.

Ale ja tu Adminem nie jestem... :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano

A jak tak się zastanawiam że większość z Was myśli tylko o swojej wygodzie i nie próbuje dostrzec problemu szerzej (mimo że już tu było to poruszane)...

Weźmy taki przykład:

Forumowicz ma problem z silnikiem w swoim E34 525 tds. Ten sam silnik zastosowano w E36 i E39. Gdzie ma opisać swój problem? Oczywiście w dziale dotyczącym E34 bo taki ma samochód. Tymczasem zaraz okaże się że odpowiedzi mógłby mu udzielić ktoś kto miał taki sam problem w E39 ale nic nie podpowie bo nie zagląda do działu z E34 (bo po co skoro nie ma takiego modelu i ten model w ogóle go nie interesuje). Więc ten od E34 zaczyna powielać swój post w działach z E36 i E39 żeby jak najwięcej osób go zobaczyło. Zaczyna się robić burdel na forum, powielanie tematów... I tak będzie z wieloma modelami (np. silnik 1.8 M40 w E30, E36, E34, silnik 2.0i 24V w E36, E34, E39 itd...)

Pomijam już że osoby szukające informacji zamiast zaglądać do jednego działu mechanicznego na forum jak teraz będą zmuszone zaglądać np do trzech działów (z powodów tych samych co wyżej). Czy to usprawni korzystanie z forum? Nie jestem przekonany...

Ale ja tu Adminem nie jestem... :mrgreen:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

no to jesli ktos bedzie mial problem z silnikiem to wejdzie sobie do odpowiedniego dzialu i bedzie sobie szukal. jesli bedzie mu bardzo zalezalo to nic go nie powstrzyma nawet nowo otwarte podkatalogi. inne osoby beda bardzo zadowolone ze nie musza przegladac kolejnego postu odnoszacego sie do BMW e 36 bo tego jest multum i tak jak wczesniej napisano, inne posty sa notorycznie spychane na druga strone i nie ma mozliwosci przeczytania ich. tak wiec takie podkatalogi beda dobrym rozwiazaniem, kazdy w katalogu np. e46 bedzie wszystko przegladal i moze dowiedziec sie paru ciekawych rzeczy a jak wszystko jest do kupy to nie chce mi sie wychwytywac gdzie cos ktos pisal o bmw e46.

pozdrawiam

Rogers

Opublikowano

Podzielam opinie tych którzy piszą o chaosie panującym na tym forum.

A z drugiej strony szkoda by było aby Adim pokasował dotychczasowe posty – jest to przecież nasz „SKARBIEC WIEDZY” – NAPRAWDĘ KAWAŁ DOBREJ LITERATURY !!!

Opublikowano
Podzielam opinie tych którzy piszą o chaosie panującym na tym forum.

A z drugiej strony szkoda by było aby Adim pokasował dotychczasowe posty – jest to przecież nasz „SKARBIEC WIEDZY” – NAPRAWDĘ KAWAŁ DOBREJ LITERATURY !!!

ale nikt tutaj nie pisze o tym zeby te dotychczasowe posty kasowac tylko aby je posegregowac i powrzucac do podkatalogow. jesli admini chca to moge im w tym pomoc. sluze uprzejmie pomoca:)

pozdrawiam Rogers

Opublikowano
Wydaje mi sie ze forum jest ciagle za male aby dzielic chociazby dzial "mechanika" na poszczegolne modele. Obecny podzial z przedrostkami w nawiasach kwadratowych jest jak najbardziej wlasciwy. :cool2:
Opublikowano
Wydaje mi sie ze forum jest ciagle za male aby dzielic chociazby dzial "mechanika" na poszczegolne modele. Obecny podzial z przedrostkami w nawiasach kwadratowych jest jak najbardziej wlasciwy. :cool2:

to najlepiej jest to zrobic teraz skoro jest jeszcze male bo jak sie rozrosnie to juz nie bedzie mozna kompletnie nic znalezc i zrobic

:doh:

Opublikowano
a nie lepiej dodać do wyszukiwarki możliwość szukania konkretnych serii aut właśnie poprzez użycie nawiasów kwadratowych z numerami serii, chyba nie jasno to opisałem ale chodzi mi o coś takiego: chcę znaleść coś o E34 i wtedy zaznaczam żeby poszukało mi tylko w postach o E34 i cześć nie trzeba nic segregować na podkatalogi.
Opublikowano

Myślałem i za dużo nie wymyśliłem :?

Ale wydaje mi się że na każdym z "podforum" byłoby mniej ludzi i mniejsza szansa że ktoś pomoże w problemie. A przecież autka są podobne w budowie.

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
to najlepiej jest to zrobic teraz skoro jest jeszcze male bo jak sie rozrosnie to juz nie bedzie mozna kompletnie nic znalezc i zrobic

:doh:

najpierw to trzeba zaczac od ganienia za zle tytulowanie tematow.. 'prosze o pomoc', 'ej mam problem', 'chce kupic bmw'.. nie dziwne ze nie mozna wrocic do istotnych tresci jesli z wierzchu nie widac o czym jest temat.. zreszta 'bmw e46 - forum' tez niespecjalnie mowi o czym jest rozmowa :)