Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Pytanie swoje kieruje do wszystkich ktorzy posiadali badz posidaja oryginalne CD Business w swoich E36 i moga odniesc sie jak wypada ono w porownaniu do innych obecnych dostepnie na rynku odtwarzaczy CD w cenie do okolo 600zl (obojetne czy to nowych czy uzywanych).

Nie zalezy mi na MP3 ani innych wodotryskach - stylistycznie wole oryginalne CD Business BMW.

Za nowym badz mlodym uzywanym radiem przemawial by fakt ze prawdopodobnie lepiej bedzie ono radzilo sobie z czytaniem zwlaszcza nagrywanych plyt.

A jak wyglada sprawa jakosci dzwieku ?

Pozdrawiam.

Opublikowano
przede wszystkim musisz sobie zadać pytanie, czy chcesz mieć w miejscu radia choinkę, czy oryginalny sprzęt?. Ja mam radio Business z CD , wymieniłem głośniki i gwizdki na Kenwooda i muza w aucie odżyła. Daleko jej wprawdzie do najnowszych firmowych , ale naprawdę nie jest źle. Jeśli nie potrzebujesz w samochodzie Studia, to sprzęt oryginalny w pełni Ci wystarczy, a podświetlenie dopełni reszty. Efekt murowany. :hand:
Opublikowano
przede wszystkim musisz sobie zadać pytanie, czy chcesz mieć w miejscu radia choinkę, czy oryginalny sprzęt?. Ja mam radio Business z CD , wymieniłem głośniki i gwizdki na Kenwooda i muza w aucie odżyła.

Wlasnie bardzo nie chce miec choinki - z innych to biore pod uwage tylko uzywane nakamichi i dwa modele alpine ktore nie sa takimi choinami i pasuja kolorystycznie do E36

Daleko jej wprawdzie do najnowszych firmowych , ale naprawdę nie jest źle. Jeśli nie potrzebujesz w samochodzie Studia, to sprzęt oryginalny w pełni Ci wystarczy, a podświetlenie dopełni reszty. Efekt murowany. :hand:

No studia moze nie potrzebuje ale przywiazuje troche wage do jakosci (nie chce zadnego masazu plecow ale ma grac POPRAWNIE) - i dlatego obawiam sie nieco ze temat radia potraktowano w E36 podobnie jak sprawe glosnikow.

Niestety nie ma sie co oszukiwac ale sprawa fabrycznego audio przynajmniej w serii 3 to totalna porazka w porownaniu do chocby wyszydzanego opla niezaleznie od modelu z tego samego okresu produkcji... :mad2:

Opublikowano

w cenie do 600 zł kupisz juz sprzet z najwyzszej polki:

cd- pioneer deh-p9000r lub deh-p9100r ...

cd/mp3 - alpine cda-7893r - najwyzsza klasa - napewno zagra duzo lepiej od standardowego radia - tylko ze cena jest troche wyzsza ( 600-730) - ale warto

Opublikowano

Poleciłbym Ci radyjkla CLariona.. Za 600 zł kupisz już senbsowny model zwłaszcza że nie zależy CI na wodotryskach. Są modele z pomarańczowym podświetleniem, takie że elegancko pasują kolorystycznie do kokpitu bmw. Do tego nie są one choinkami!! Prosty design ale jakoś na najwyższym poziomie :) Ja dopiero co zamontowałem clarionka 359 i jestem całkiem zadowolony. Też nie chciałem wodostrysków tylko funkcjonalność i pasującuy wygląd.

pozdrówki

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano
Ja mam orginalne radio, daje radę ale głośniki musisz wymienić. Fabryczne są do ........ Inne radia ładnie wyglądają w sklepie a w samochodzie fatalnie!!!!
Opublikowano
Ja mam orginalne radio, daje radę ale głośniki musisz wymienić. Fabryczne są do ........ Inne radia ładnie wyglądają w sklepie a w samochodzie fatalnie!!!!

Nie zgadzam się!!

Miałem oryginalne radio, to też myślałem, że daje rade... Zmieniłem na clariona (w poście wyżej popełniłem błąd, bo model 269 albo 259 juz nie pamietam), i powiem tak:

-oryginalne głośniki grają znacznie lepiej z tym radiem!!

-wygląda bardzo dobrze, bo jest stonowane a nie jak choinki i ma pomarańczowe przyciski i wyświetlacz

Więc wszystko zależy jakie radio wybierzesz, moim zdaniem do bmw idealnie pasują pomarańczowe modele Clariona!

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D