Skocz do zawartości

e-36 325i vanos- jak zwiększyć moc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum. Szukalem lecz nie znalazłem. Otóż jak można zwiększyć moc tego silnika?? niby niecałe 200km ale dla mnie za mało. Proszę o jakieś rady! Z góry dzięki!
Opublikowano
Jeśli jeszcze nie masz auta a już wydaje ci się ono za słabe to dość dziwna sprawa ale z drugiej strony jesteś w komfortowej sytuacji bo możesz od razu kupić emkę.
Opublikowano
Hmm, sprawa dość często poruszana na forum i często pozostająca bez odpowiedzi. Jedni auta czipują inni zakładają stożki i tym podobne zabawki odpustowe. Ja jeżdżę na dyfrze 3.45 zamiast 3.15 i jest nieźle tylko jak zawsze coś za coś i tracę przez to na prędkości maksymalnej oraz silnik pracuje w całym zakresie prędkości auta na podwyższonych obrotach. Nie jest to najlepsze wyjście i auto przez to nadaje się lepiej na miasto niż trasę a wyjściem z tej sytuacji jest skrzynia 6, temat również dość często poruszany na forum lecz skrzynia nieczęsto trafiająca się w używkach i droga (M3 3.2). Ale o tym wszystkim dowiesz się z forum bo nie ma sensu tematów powtarzać a niczego nowego raczej nie wymyślimy. Jednak tuning zaczyna się od doprowadzenia najpierw auta do stanu fabrycznych osiągów.