Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby nie było - szukałem ;)

Wymieniam wytarte przyciski multifunkcji w E39, kierownica czteroramienna.

Proszę o instrukcję, jak to zrobić - za co pociągnąć, co odkręcić by zdjąć poduszkę, jak się wymienia klawisze, jak to zrobić, by czegoś nie popsuć, dzięki za pomoc z góry!

pzdr

http://img484.imageshack.us/img484/852/logo04cq1.jpg

BMW E39 525 TDS, BMW E10 2002' 1972

Ducati 900 Monster, KTM 520 EXC Racing

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tyłu kierownicy są śrubki (chyba torx) musisz je odkręcić i schodzi poducha a później powienieneś już się dostać do tych przycisków. Pamiętaj żejak odłączysz poduche to pozniej musisz sie pod kompa podlaczyć.
Opublikowano
Z tyłu kierownicy są śrubki (chyba torx) musisz je odkręcić i schodzi poducha a później powienieneś już się dostać do tych przycisków. Pamiętaj żejak odłączysz poduche to pozniej musisz sie pod kompa podlaczyć.

Muszę wypinać poduszę do zmiany klawiszy? Nigdy tego nie robiłem. Może zlecić to serwisowi?

pzdr

http://img484.imageshack.us/img484/852/logo04cq1.jpg

BMW E39 525 TDS, BMW E10 2002' 1972

Ducati 900 Monster, KTM 520 EXC Racing

Opublikowano

sorki że wtrącam się ze swoim pytaniem ale mam swoje 2 tak szybko :)

LukaszPL a dlaczego trzeba ten hamulec przytrzymac ? (intersuja mnie takie tajniki)

I jeszcze jedno tak: czy jakbym np. od siebie z samochodu wypial akumulator to czy rozprogramuje mi sie wszystko ? Jak to jest z tymi samochodami ?

Opublikowano

LukaszPL a dlaczego trzeba ten hamulec przytrzymac ? (intersuja mnie takie tajniki)

Jesli pozostalo jeszcze gdzies napiecie to zarowki od stop'u je rozladuja - bedzie bezpieczniej.

Opublikowano
No więc właśnie, inetresuje mnie też, czy po całkowitym wypięciu aku nie kasują się jakieś ustawienia, ew. czy nie wyskakują jakieś błędy...?

pzdr

Skasuje sie zegarek, ustawienia stacji radiowych.....hmmm chyba tyle. :wink:

Jesli pozostalo jeszcze gdzies napiecie to zarowki od stop'u je rozladuja - bedzie bezpieczniej.

Dokladnie.