Skocz do zawartości

Domykanie 1 szyby nie działa.Czy ten typ "tak ma"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie w nowo nabytej coupecie mam oryginalny alarm BMW, domykanie szyb jest po wciśnięciu i przytrzymaniu przycisku pilota (kluczykien oczywiście też) jednak żeby domknęło do końca szyby to muszę cały czas trzymac przycisk wciśnięty (analogicznie klucz też muszę trzymać przekrecony przez cały czas)- to jest bezsensu ;-/

Chciałbym żeby po każdym zamknięciu drzwi z pilota (załączeniu alarmu) bez długiego wciskania przycisku pilota szyby domykały się do końca.

Kto wie jak to ugryźć najprościej????????

Być może jest w opcji alarmu właczenie tej funkcji - może ktoś ma instrukcję?

Chciałbym tez wyłaczyc głośne zał./wył. alarmu...

najprościej to pojechać i to zdiagnozować w serwisie bo jak padły tzw. maty w drzwiach czyli to o czym pisze kol. Typer to od tego momentu by pozamykać należy trzymać guzik wciśnięty przez cały czas zamykania

Opublikowano
Dokladnie tak jak mowicie, oprocz mozliwosci walnietych czujnikow i modulu jest faktem, ze wszytkie te opcje ustawia sie na kompie, czasem alarmiarze montujac alarm lub antyporwaniowke nie radza sobie z tym i cos pomieszaja lub poodpinaja. Mi aktualnie wylaczyli wogole domykanie z pilota... Poki zima to mi to rybka, ale na lato sa to fajne funkcje. A w E32 mialem tak podpiety alarm, ze proste zamkniecie samochodu z pilota alarmu domykalo wszytko i na jakis czas nie pozwalalo wejsc do samochodu. Chodzi o podtrzymanie sygnalu "doryglowania", ktory tez domykal bagaznik i zamki tak, ze po wybiciu szyby nie da sie wyciagnac jopka w drziach i otworzyc bagaznika.
(OO=[][]=OO)
Opublikowano
Ciekawostka. U mnie domykanie działa tylko kilka milimetrów i to tylko prawa strona. Co ciekawe po zamintowaniu eletryki tylnych szyb cała strona zamyka się o tyle samo :)
Bandite Motor Wagen
  • 16 lat później...
Opublikowano

Ja właśnie miałem coś takiego i naprawiłem w ten sposób  że  siedząc w aucie spuściłem  na dół  szybę  od pasażer  potem ją zamknąłem trzymając przycisk zamykania szyby przez około 10 sekund. Po tym zabiegu wszystko wróciło  do normy