Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc !

Mam pytanko czy cena 120 zł za nieoryginalne nowe wycieraczki do e32 (komplet) to duzo czy to normalna cena ?

Pozdrawiam !

www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
Ja płaciłem 130zł za komplet valeo silencio. Wszystko ok, jednak wolałbym oryginalne Swf'a, są poprostu ładniejsze.
Opublikowano (edytowane)

... do E 34 - bosch - to 160 zł .... szt. :doh: a ASO BMW - około 250 zł .... szt , więc do E 32 ceny nie będą odbiegać ( chodzi o dł ) - nikt nie karze kupować akurat tej f-my :

http://www.allegro.pl/item143249690_nowe_wycieraczki_bosch_do_bmw_e34_tanio.html

tak więc w porównaniu do cen z marketów to astronomia .... :mrgreen: - ale takie jest życie z BMW ...

chodzi mi o to że jak ktoś widzi cenę wycieraczki w markecie a usłyszy cenę jaką trzeba dać za dobrą wycieraczkę to mówi że ja głupi jestem .... może i głupi ale głową kiwa jak patrzy na autko :mrgreen:

Edytowane przez misiek_525i
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Ja u siebie mam w ofercie VALEO CHAMPION to z tych lepszych.

Cena VALEO SILENCIO kpl to z tego co pamiętam to około 125zł,ale to dopiero w robocie musiałbym zobaczyć dokładnie.

bo w marketach masz made in china i inne badziewia np UNIPOINT u mnie kpl 60cm to chyba 30zł

Zreszta do BMW E34 i E32 idą takie same wycieraczki,od stroby kieroiwcy poprostu musi być dedykowana do takiego samochodu ze wzgledu na inne wygiecie ramiona niz u innych samochodów,natomiast od pasazera to normalna wyciaraczka juz jest.

Opublikowano
Zreszta do BMW E34 i E32 idą takie same wycieraczki,od stroby kieroiwcy poprostu musi być dedykowana do takiego samochodu ze wzgledu na inne wygiecie ramiona niz u innych samochodów,natomiast od pasazera to normalna wyciaraczka juz jest.

Dokładnie o to chodzi więc nawet dobre na długość jakieś Made in Taiwany nie beda pasować na strone kierowcy --- uważam że warto dla swojego bezpieczeństwa kupić droższe i lepsze wycieraczki które długo bedą dobrze pracować - są dość długie i od sposobu ich budowy zależy przyleganie i jakość czyszczenia -- do Poloneza kupuje marketowe za 7zł są krótkie i dobrze zmywaja ale "szybko sie kończą" i trzeba często wymieniać na nowe -- poza tym Polonezem jeżdżę tylko po mieście - w trasy zawsze BMW.

Opublikowano

A ja kupiłem valeo 60cm po 30 zeta za sztukę. w lewej wycieraczce wyjałem gumę i przełożyłem do orginalnego rusztowania. Wycieraja super!!!

:dance:

Michał 750
Opublikowano
OK. Dzieki za odpowiedzi .... czyli kupie te za 120 zł :mrgreen: Skoro to fobra cena .... wlasnie to byly chyba Valeo. Chcialem wiedziec tylko czy np nie przeplace z 50 zł :P Dzieki pozdrawiam !
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano

hmmm... :think:

to ja powiem tak... :mrgreen:

orginały BMW... do E32/E34... w sklepie na Narbutta w Warszawie... to koszt... 196 zł... jest promocja... :cool2:

a ze zniżką 10 %... to jeszcze taniej czyli jakieś... 176 zł... :cool2: :cool2:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano

Poprostu od każdego samochodu będą pasowały,natomiast w E34 i E32 ramię od kierowcy jest tak profilowane,że muszą to byc wycieraczki specjalnie do tego modelu.

Oryginale do E39 to wymiar dla kierowcy 650,dla pasażera 560mm. W kpl jest np VALEO SILENCIO VAL567886 i kosztuje 110zł

Chociaż można założyc normalne VALEO z serii COMPACT i będzie dużo taniej,lub jakieś UNIPOINTY kub inne podróby.U mnie kpl UNIPOINT 61CM kosztuje 30zł