Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Mianowicie mam problem taki iż przy mocniejszym przyspieszeniu tzn.nacisnieciu gaz do dechy zaczyna się jak by dusic .Poczatek idzie a za chwilkę przydławi sie na krótka chwilkę i dalej znów idzie.Nie wiem czy to może być wina akurat tłumika .Ostatnio zauważyłem iż przy katalizatorze zostały wypalone sruby trzymajace dalsżą częsc tłumika.Czy może to być wina tego a nawet ostatnio przy przyspieszaniu zauważyłem buczenie stłumione.Proszę o poradę .Dziękuję .

Opublikowano
Witam!

Wymien filtr powietrza i sprawdz przepływomierz.Odłacz wtyczkę i zobacz jak bez podłaczonej wtyczki będzie się zachowywał!

Własnie został zmieniony dokładnie 15 dni temu na filtrona a nie odłącze wtyczki bo jestem świeżym uzytkownikiem i nie kumam jeszcze o co chodzi.Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Warto sprawdzić jeszcze drożność katalizatorów - może są oberwane i przytykają wydech - przyczyna buczenia o którym piszesz. Sprawdź filtr i pompę paliwa.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Witam serdecznie

Mianowicie mam problem taki iż przy mocniejszym przyspieszeniu tzn.nacisnieciu gaz do dechy zaczyna się jak by dusic .Poczatek idzie a za chwilkę przydławi sie na krótka chwilkę i dalej znów idzie.Nie wiem czy to może być wina akurat tłumika .Ostatnio zauważyłem iż przy katalizatorze zostały wypalone sruby trzymajace dalsżą częsc tłumika.Czy może to być wina tego a nawet ostatnio przy przyspieszaniu zauważyłem buczenie stłumione.Proszę o poradę .Dziękuję .

Przerywa ci, czy sie dlawi ? Tzn muli go ? Czy wystepuje to po wcisnieciu gazu do dechy czy zawsze, nawet jak nie wciskasz do konca ?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Witam serdecznie

Przerywa ci, czy sie dlawi ? Tzn muli go ? Czy wystepuje to po wcisnieciu gazu do dechy czy zawsze, nawet jak nie wciskasz do konca ?

występuje to po wcisnięciu gazu tylko do dechy i nie zawsze i jak by się dławił

Opublikowano
No to problem rozwiazany. Ja mialem to samo. Jest to czujnik polozenia walka rozrzadu. Cena w serwisie ok. 380 zl, zamiennikow nie ma.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką