Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie można karać wstecznie (przynajmniej jeszcze nie można).

Karę otrzymujesz w momencie przyznania się do winy (podpisanie mandatu) lub uprawomocnienia się wyroku sądu.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Nie można karać wstecznie (przynajmniej jeszcze nie można).

Karę otrzymujesz w momencie przyznania się do winy (podpisanie mandatu) lub uprawomocnienia się wyroku sądu.

buahahah fantastyke naukową wypisujecie :duh: Mimo że sprawa toczy sie w sądzie punkty karne są na koncie , tylko posiadają inny status ale niestety dalej nie mogę wam mówić. Kasują się one dokłądnie po roku od momentu zdarzenia :!: Więc w sytuacji gdy np mamy 20 pkt. i dostajemy 10 pkt o które "walczymy" w sądzie to przy najbliższej kontroli policjant zatrzyma za pokwitowaniem nam prawo jazdy w związku z przekroczeniem 24 pkt.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Hmm no to sytuacje mampodbramkowa.

MIalem 10, 2 tygodnie temu dostalem 9 dodatkowych no i przedwoczraj 5.

Czyli razem 24.

Jak sie zsumuja zabioora mi prawko, czy dopiero jak przekrocze granice 24??

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

Dopiero jak przekroczysz. 24 pkt. mozna miec bo ja tez tak mialem - mialem dokladnie 24 pkt - 4 6 6 4 i 4 = 24. Nie zabrali mi prawka.

Druga sprawa ze rozwiazania z sadem grodzkim nie polecam - jesli dostaniesz juz wyrok w sadzie grodzkim to nie otrzymasz zaswiadczenia o niekaralnosci - czesto wymagane przy podejmowaniu nowej pracy - a to moze wielu skomplikowac zycie.

Opublikowano
Ja nie moge :duh: , ludzie czy wy nie umiecie czytać ze zrozumieniem , przekroczenie 24 punktów to nie 24pkt tylko 24+X :!: Taraz to sie nie dziwie że Romek chce szkolnictwo reformować.... :mad2:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Ja nie moge :duh: , ludzie czy wy nie umiecie czytać ze zrozumieniem , przekroczenie 24 punktów to nie 24pkt tylko 24+X :!: Taraz to sie nie dziwie że Romek chce szkolnictwo reformować.... :mad2:

Nie dziw się, nie dziw :D koledzy na forum swoje szkoły już pewnie pokończyli (przynajmniej te objęte reformą), a więc są już "niereformowalni". Poza tym kto pyta, nie błądzi.

Glasurit Polska - Division of BASF - The Chemical Company

Profesjonalne dobieranie lakierów samochodowych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jaki jest obecnie limit pkt dla posiadaczy prawka krócej niż jeden rok? 20 czy 21 pkt?

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
A jaki jest obecnie limit pkt dla posiadaczy prawka krócej niż jeden rok? 20 czy 21 pkt?

z tego co wiem 20 pkt i brak mozliwosci odpracowania ich...

moje modele
Opublikowano
czyli narazie daj sobie spokój z jazdą samochodem - co by losu nie kusic i czym prędzej leć na kurs. To jest chyba najbardzie faktyczna opcja. A faktycznie zabierają dopiero po przekroczeniu 24 czyli w twoim przypadku przy nastepnym jakim kolwiek mandacie.
Opublikowano
czyli narazie daj sobie spokój z jazdą samochodem - co by losu nie kusic i czym prędzej leć na kurs. To jest chyba najbardzie faktyczna opcja. A faktycznie zabierają dopiero po przekroczeniu 24 czyli w twoim przypadku przy nastepnym jakim kolwiek mandacie.

Dokladnie tak jak mowisz. Jak mnie glina zatrzyma i sprawdz ile mam pkt, to napewno zacznie chodzic dookola auta zeby sie do czegos przyczepic.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl