Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ostatnimi czasy ogarnal mnie jakis niefart.

Nie bylo tygodnia bez mandatu.

Dzisiaj kolega sprawdzil (jego wujek jest policjantem) ile mam zabranych punktow.

Wynik 10.

Dzisiaj dostalem kolejnych 5, wiec z tym wczesniejszymi bedzie 15.

12 grudnia dostalem 9 pkt i tutaj moje pytanie:

Czy te 9 punktow mam juz sciagniete z konta, czy to kwestia dni ze zostane bez prawka?

prosze o jakies podpowiedzi bo lipa ze mna.

Pozdrawiam

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Prawdopodobnie tych 9-ciu juz nie masz. Wyglada na to, ze za bardzo sie rzucasz w oczy ?! :? To nie musi byc przypadek, ze masz nie fart, ale nie wnikam. W kazdym badz razie ja ogolnie nie do konca czaje jak to jest z tymi punkatmi. Raczej mozesz byc spokojny, ja tez kilka razy otrzymalem pelno punktow, pozniej policjant mnie zatrzyumal i spytal sie ile mam, ja powiedzialem, ze nie wiem, on sprawdzil w bazie i okazalo sie, ze jest tylko 1, a pamietam jak 2 miechy wczesniej dostalem 5. Takze chyba to sie jakos dziwnie kasuje. Pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
po 24 zabierają na rok.

Jesli dostałeś 5 maja 2pkt, to po równo roku te 2pkt znikają... tak to działa

Ale można isc na kurs na 250zł, wysluchac wykladu i schodzi 6pkt....

Tez wlasnie cos slyszalem na temat mozliwosci odbycia takiego kursu.

tylko za kazym razem slyszalem inna cene i ilosc odjetych punktow.

Opublikowano
No nie wiem ale ja uslyszalem ostatnio od policjanta,ze punkty kasuja sie po roku od czasu OSTATNIEGO wykroczenia????

nie bardzo rozumiem :?: czyli jak ktoś łapie często punkty to ma cały czas... :shock:

...tylko BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie!

Temat sposobu naliczania punktów karnych wraca regularnie na forum co jakiś czas. :duh:

Tak jak napisał Prezes- punkty zdobyte danego dnia są na koncie przez 1 rok=12 miesięcy=52 tygodnie= 365 (lub 366) dni.

Czyli w przypadku autora wątku Szamila, 9 pkt z 12 grudnia (zakładam że zeszłego roku) zostaną wykreślone z listy 12 grudnia tego roku. Oczywiście system wpisywania/skreślania punktów może być w rzeczywistości niedoskonały (tzn. dopuszczalne są opóźnienia), ale to co jest powyżej to teoria i tego się trzymajmy. :cool2:

Co do kursów dodatkowych (pogadanek o bezpieczeństwie w ruchu drogowym, kilka mniej lub bardziej drastycznych zdjęć z wypadków itp itd), to zmniejszają one każdorazowo stan naszego konta punktowego o 6 pkt, jednak można na takie kursy chodzić nie częściej niż co 6 miesięcy. Cena jest zapewne uzależniona od miejsca, w Warszawie, jak pisał Prezes, życzą sobie 250 PLN. Nie jestem tylko pewien czy organizacją takich pogadanek zajmuje się tylko Policja czy może również WORDy :doh: :doh: :doh:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano (edytowane)
Jak to mówi mój kumpel... niedłącznym elementem wyposażenia dowodu rejestracyjnego jest polisa OC i banknot 50 zł :mrgreen: Edytowane przez adik_32
Adi
Opublikowano
Panowie!

Temat sposobu naliczania punktów karnych wraca regularnie na forum co jakiś czas. :duh:

Tak jak napisał Prezes- punkty zdobyte danego dnia są na koncie przez 1 rok=12 miesięcy=52 tygodnie= 365 (lub 366) dni.

Czyli w przypadku autora wątku Szamila, 9 pkt z 12 grudnia (zakładam że zeszłego roku) zostaną wykreślone z listy 12 grudnia tego roku. Oczywiście system wpisywania/skreślania punktów może być w rzeczywistości niedoskonały (tzn. dopuszczalne są opóźnienia), ale to co jest powyżej to teoria i tego się trzymajmy. :cool2:

Co do kursów dodatkowych (pogadanek o bezpieczeństwie w ruchu drogowym, kilka mniej lub bardziej drastycznych zdjęć z wypadków itp itd), to zmniejszają one każdorazowo stan naszego konta punktowego o 6 pkt, jednak można na takie kursy chodzić nie częściej niż co 6 miesięcy. Cena jest zapewne uzależniona od miejsca, w Warszawie, jak pisał Prezes, życzą sobie 250 PLN. Nie jestem tylko pewien czy organizacją takich pogadanek zajmuje się tylko Policja czy może również WORDy :doh: :doh: :doh:

Piszac o 12.11 mialem namysli rok 2006.

Chodzi mi o to czy jak dostalem te punkty wlasnie tego dnia to czy moga one byc juz w dniu dzisiejszym uwzgldnione?

Opublikowano

hehehhe widze że moja branża jest tutaj obrabiana :mrgreen:

Więc tak jak to już było mówione każde wykroczenie za które przyznano pkt karne kasuje sie po 12 miesiącach od date jego otrzymania - NIE OD DATY OTRZYMANIA OSTATNICH PKT :!: :!: :!:

6 PKT karnych mozna skasować raz na 6 miesiący

Z doświadczenia powiem wam ze pkt są wpisywane z miesięcznym opoznieniem ale nie zmienia to faktu że liczą sie przez rok od daty wykroczenia.

Po przekroczeniu 24 pkt prawo jazdy nie zawsze jest zabierane przez policjanta ktory nas złąpał na ostatnim wykroczeniu , ktore zaważyło że przekroczyliśmy 24 pkt. Może byc zabrane przy następnej kontroli gdy punkty będą już w bazie. Lub gdy dostaniemy już skierowanie na egzamin od Komendanta i nie zdamy tego egzaminu

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Jeżeli jest sytuacja nerwowa, czyli masz np. 20 i zatrzymują cię za 10 (co w sumie daje 30 i wstrzymanie uprawnień) można wykonać pewien manewr. Odmawiasz przyjęcia mandatu. Sąd grodzki. Odwołanie. Generalnie mija kupa czasu i jak masz fart to poprzednie punkty już się skasują zanim wyrok się uprawomocni i dodadzą te 10. Jest to rozwiązanie dość drogie ale wielu osobom się opłaca.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Jeżeli jest sytuacja nerwowa, czyli masz np. 20 i zatrzymują cię za 10 (co w sumie daje 30 i wstrzymanie uprawnień) można wykonać pewien manewr. Odmawiasz przyjęcia mandatu. Sąd grodzki. Odwołanie. Generalnie mija kupa czasu i jak masz fart to poprzednie punkty już się skasują zanim wyrok się uprawomocni i dodadzą te 10. Jest to rozwiązanie dość drogie ale wielu osobom się opłaca.

kupa czasu? miesiac max dwa w moim wypadku to bylo

Opublikowano

O ile wiem, to nie dziala, bo punkty, jezeli przegrasz w sadzie grodzkim, sa przyznawane z wsteczna data zatrzymania do kontroli.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i