Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie juz o tym wiecie, natomiast ja sie dopiero o tym dowiedzialem. Mozna w e39 i e46 (pewnie w innych modelach tez) wlaczyc postojowki tylko na prawa lub lewa strone :mrgreen: Trzeba wyjac kluczyk z stacyjki, wlaczyc swiatla i kierunek lewy lub prawy, zgasic swiatla... i mamy postojowke tylko na lewa albo prawa strone...

Duzo nie trzeba zeby temu durniowi sprawic radoche :P

Opublikowano
ja to kiedys odkrylem przez przypadek...madre rozwiazanie..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano (edytowane)
owszem, bardzo fajna rzecz... pamietam ze w starszych modelach (napewno w E12, ale w innych pewnie tez) wystarczylo po wyciagnieciu kluczyka wlaczyc kierunkowskaz w prawo badz w lewo Edytowane przez Mateusz_S1

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano
z tego co kojarze w mercedesie kiedyś też to było, ale nie pamietam jakim, chyba 190tka.

było i jest, tylko w mercach włącza się pokrętłem od włączania świateł a nie dźwigienką kierunków

Opublikowano

he, he... a ja dopiero po prawie roku odkryłem, że regulacja wysokości działa nie tylko na przód siedziska, ale wajchą od pochylania oparcia także na tył...

a wkurzało mnie jak nie wiem co, że fotel robi tylko taką kołyskę. Myślałem że głupszego sposobu nie mogli wymyślić. A przypadek sprawił, że nacisnąłem ją w dół i fotel wystrzelił mi w górę... :mrgreen:

Na dodatek dopóki tego nie "odkryłem" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: myślałem, że głupole z BMW "fajnie" zaprojektowali samochód, że pasażer siedzi wyżej niż kierowca... :duh: :duh: :duh:

Człowiek stary a głupi :duh: :twisted2:

Choć na usprawiedliwienie dodam, że programowanie czasu pracy wycieraczek i postojówki z jednej strony obczaiłem szybciutko

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Witam sprawdzałem włączenie postojówki na jedną strone w e36 coupe i niestety ale nie działa. Jak jest w wszych e36. Może mam cos popsute.

Pozdrawiam

BMW to pełnia życia.
Opublikowano

Nie wiem jak sprawdzałeś i czy w e36 jest tak samo...

W e34 włącza się nie przez włączenie kierunkowskazu, tylko musisz dźwignię jeszcze mocniej nacisnąć - kierunkowskaz i dalej - z dosyć dużym oporem do pokonania. Powinno być podobnie zważywszy na lata produkcji. No i oczywiście na wyłączonym zapłonie... u mnie chyba nawet trzeba kluczyk wyjąć żeby zadziałało.

Opublikowano

jutro sprawdze to "z duzym oporem" w mojej e30 - oczywiscie ze wzgledu na zblizony okres produkcji. ale jak zlamie te dzwignie to stawiasz duuuze piwo :)

hehe - zartuje. ale w sumie w jakim celu taki bajer?

Opublikowano

Okazuje sie ze nawet nie trzeba wlaczyc najpierw postowojek i potem kierunek.. po prostu, wyjmujemy kluczyk z stacyjki i wlaczamy kierunek lewy lub prawy... proste.. :duh:

qube- jak parkujesz na chwile na ciasnej i ciemnej ulicy np. po prawej stronie i nie chcesz zeby ktos ci obtarl lewy bok, to jest wlaczony tylko lewa strona i ciebie latwiej widac... ale to jest tylko na chwile.. a nie na cala noc :D

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam sprawdzałem włączenie postojówki na jedną strone w e36 coupe i niestety ale nie działa. Jak jest w wszych e36. Może mam cos popsute.

Musisz "docisnąć" włączony kierunkowskaz.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Już poradziłem sobie. Tak jak pisaliście wcześniej nie jest potrzebne włączanie świateł . Wystarczy mocniej nacisnąć dzwignię kierunkowskaza do góry lub w dół i postojowe na praej lub lewej stronie świeci.

Wszystko działa. Dzięki.

BMW to pełnia życia.
Opublikowano

oktaw to się też tyczy sportowych foteli ? bo u u mnie jest 5 dźwigni:

- od jeżdzenia w poziomie

- unoszenie góra - dół

- regulacja kątu oparcia

- dźwignia która podnosi mi przód do góry (kołyska)

- i dźwignia która mi wysuwa to takie coś pod nogi.

Czy jak nacisne dzwignie od kolyski na dol to mi sie tyl fotela poniesie ?

Opublikowano

efendi, nie wiem...

ty masz e39 i 5 dźwignie, ja e34 i tylko 3. Najlepiej spróbuj wszystkie poruszać w różne :mrgreen: strony, tylko coby nie połamać. Pewnie skoro w mojej staruszce to jest to u ciebie będzie tym bardziej +jeszcze coś :mrgreen: