Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten mój post powyżej tyczył się pytania daniela ... bo ja mam też 136 km z (1999 r) ... ale mój to manual sedan ...

także o 150 km nic nie wiem ...

Takie sobie BMW by TTC Kraków ;-)

http://images21.fotosik.pl/401/c4c86dad2f2897d0.jpg

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
EmilWAW ma chyba 150KM z tego tak wynika , ja jestem w trakcie rozmów z Masters Tuning - u mnie wyglądać to może tak że moc podniosą na ok 180-190KM ale moment raczej delikatnie bo tiptronik ma ograniczenia ale zarazem zrobią mi bardziej płaską charakterystykę momentu i dostępniość w pełnym zakresie w granicach 300NM , max jeraz mam 330Nm ale nie wszedzie dostępne - czas pokaże
Opublikowano
Mike68, możesz spokojnie robić 350 Nm , te skrzynie to zniosą bezproblemowo. 300Nm to za mało aby z 320d wyciągnąć 180 - 190KM
320d `02 by MT 184KM@406Nm
Opublikowano
Po rozmowie z Masters Tuning - Katowice , nie ma problemu z dłubnięciem na 180KM z momentem 370-380Nm w tej skrzynie więc... szykuję się do nich :mrgreen:
Opublikowano
Po rozmowie z Masters Tuning - Katowice , nie ma problemu z dłubnięciem na 180KM z momentem 370-380Nm w tej skrzynie więc... szykuję się do nich :mrgreen:

Mike68 jak byś był to zapytaj się jak to wygląda z 330d 184KM i 390Nm czy można jeszcze podkręcić, skrzynia automatyczna.

Opublikowano

więc tak , rozmawiałem i wyciągają ok 215KM i 480Nm ale ze względu że to automat przebieg krzywej momentu musi byc łagodniejszy , większa moc w automacie nie zaszkodzi, a pomiar automatu robia G-Techem.

Wszystko co mi powiedział

Opublikowano
Do Aligatora ( MT Katowice ) wal śmiało . Koleś zna się na rzeczy - robił wiele programów dla kumpli z OCP czy Tdiracing. Robi porządne i co ważne, bezpieczne programy
Opublikowano
Do Aligatora ( MT Katowice ) wal śmiało . Koleś zna się na rzeczy - robił wiele programów dla kumpli z OCP czy Tdiracing. Robi porządne i co ważne, bezpieczne programy

wiem , z nim rozmawiałem i dał mi numer komury

Opublikowano
więc tak , rozmawiałem i wyciągają ok 215KM i 480Nm ale ze względu że to automat przebieg krzywej momentu musi byc łagodniejszy , większa moc w automacie nie zaszkodzi, a pomiar automatu robia G-Techem.

Wszystko co mi powiedział

A co tak słabo wyciągają niecałe 20% a G-Tech jak rozumiem to pomiar na czas.?

Opublikowano
właśnie wolał bym typową hamownie a nie jakieś pudełko :duh: no ale mam skrzynię autmatyczną - tam mi powiedział , więc nie wiem jaki sens sprawdzania osiągów właśnie G-techem ? przecież automatem nie rusza się tak jak manualem - może nie mają hamowni RWD tylko PWD - tak słyszałem od kogoś ale można im ufać - tak myslę
Opublikowano

jak ktos jest zdecydowany to ja tez chetnie bym zchipowal wiec moze sie skrzykniemy i bedzie taniej :P

a poropo tej m3 na krakowskich rejestracjach juz chyba z 3 razy mnie pchal na opolskiej - takiemu to dobrze :evil:

Opublikowano
jak ktos jest zdecydowany to ja tez chetnie bym zchipowal wiec moze sie skrzykniemy i bedzie taniej :P

a poropo tej m3 na krakowskich rejestracjach juz chyba z 3 razy mnie pchal na opolskiej - takiemu to dobrze :evil:

Zapamietałem dobrze tą Mkę bo dawał sobie po A4 , pojawił się szybki i tak samo odjechał a ja się wlokłem 160km/h :mrgreen: , orlik , ja jestem chętny ale co Ty proponujesz i gdzie ?? wiosną 2005 chipowałem Audi i pojechało nas trzech - wyszło po 1200zeta więc już 25% taniej było

Opublikowano
Emil u Ciebie ile MT wyciągnął?

Automat czy maunal?

Jak się spisuje auto po jego dłubaniu?

Nie wiem jeszcze ile, bo nie byłem na hamowni. Wczoraj natomiast próbowałem się w równoległym z A3 1,9 tdi po mocnych modach na ok 190KM i 2 starty były dla mnie , jeden dla niego.

Motorownia chodzi wściekle :twisted:

Opublikowano

Witam

Mam pytanko do znajacych temat :) Czy warto chipowac E39 Touring 3.0d 193km w seri ??

Jesli tak to gdzie najtaniej i najlepiej na slasku ?? :)

Czy roznica miedzy seria a chipem w realu jest az tak odczuwalna ?? Seria 8,2s do 100km/h ? Czy ktos orientuje sie ile po virusie ??

Dzieki za odpowiedz :)

Opublikowano

No ja nie mam takiego doswiadczenia z chipowaniem jest mi to obojetne gdzie byle bylo by dobrze zrobione a jest okazja ze bedzie taniej to jeszcze lepiej . Martwi mi jednak fakt czy pozespoly sobie poradza np. turbina itp nie chce sobie zafundowac za 2000 tys kolejnych napraw .

ps

ja mam wersje 330d 184 km

Opublikowano
właśnie wolał bym typową hamownie a nie jakieś pudełko :duh: no ale mam skrzynię autmatyczną - tam mi powiedział , więc nie wiem jaki sens sprawdzania osiągów właśnie G-techem ? przecież automatem nie rusza się tak jak manualem - może nie mają hamowni RWD tylko PWD - tak słyszałem od kogoś ale można im ufać - tak myslę

Jak mierzysz na hamowni auto wrzucasz na luz co jakiś czas a w automacie to nie wyjdzie, bo musisz wrzucić hamulec...

Wynik o ile w ogóle będzie śmieszny a możesz jeszcze skrzynię rozwalić.

G-tech?-->bawiłem się nim i nie polecam...Wyjdzie Tobie wynik ale znowu z kosmosu...Dlaczego?-->automatyczna skrzynia biegów...

Mi w 525tdsA wyszło 93PSy chyba...A jest 143...Dlaczego?Z prostej przyczyny skrzynia nie ciągnie obrotów na maxa...

Możesz zmierzyć sobie przyspieszenie-powinno wyjść...U mnie wyszło w miarę realne...

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
wytrzyma spokojnie , to podciągnięcie jest bezpieczne , miałem już kiedyś autko po chipie i było OK więc teraz też to zrobię , gorsza sprawa jak ktoś by przesadził z mocą i momentem wtedy sprzegło jak i suszarka mogą tego nie przeżyć :mrgreen: ze 150 na 180 oraz ze 184 na 215 jak i z 196 na 225 to będzie :cool2: MT - Katowice - ktoś jeszcze się pisze ?? bo zawsze rażniej i taniej pewnie :D przyszły tydzień puki pogoda sprzyja
Opublikowano
Witam

Mam pytanko do znajacych temat :) Czy warto chipowac E39 Touring 3.0d 193km w seri ??

Jesli tak to gdzie najtaniej i najlepiej na slasku ?? :)

Czy roznica miedzy seria a chipem w realu jest az tak odczuwalna ?? Seria 8,2s do 100km/h ? Czy ktos orientuje sie ile po virusie ??

Dzieki za odpowiedz :)

około 7s do 100 , a czy warto ?? oj warto i to jeszcze jak :mrgreen: nie poznasz autka

Opublikowano

podsumowujac ja i Mike68 postanowilimy w przyszlym tygodniu wybrac sie do Master tuning na dlubanie :twisted: wiem juz ze jak bedzidzie nas wiecej bedzie spoara zniznaka :cool2: wiec jak ktos chetny to piszcie na pw do mnnie albo do Mike to sie umowimy .

pozdrawiam

orlik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja bym sie chyba skusil, ale to nie ta lokalizacja...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1